קבלו את פרופ' רן גלעד-בכרך

חבר סגל חדש: המחלקה להנדסה ביו רפואית

31 אוקטובר 2019
פרופ' רן גלעד-בכרך

הגעתי למחלקה להנדסה ביו רפואית בפקולטה להנדסה אוניברסיטת תל אביב...לאחר 10 שנים במחלקת המחקר של מיקרוסופט (Microsoft Research) שבה עסקתי בעיקר בלמידת מכונה (machine learning) וגם בנושאים אחרים, כגון עזרה לאנשים בשינויים התנהגותיים, שיפור תוצאות החיפוש של מנועי חיפוש באינטרנט, ועוד. לפני הצטרפותי למיקרוסופט עבדתי מספר שנים במחלקת המחקר של אינטל, שם הקמתי קבוצת מחקר בתחום למידת מכונה.

 

את לימודי עשיתי ב...אוניברסיטה העברית תחת הנחייתו של פרופ' נפתלי תישבי. במהלך לימודי הדוקטורט התרכזתי בתאוריה של מכונות לומדות עם דגש על מנגנונים להאצת הלמידה על-ידי שימוש ב-active learning.

 

הישגים שאני גאה בהם...המחקר הראשון שהייתי שותף לו, היה במהלך לימודי לתואר ראשון. לאחר פרסום המאמר, קיבלנו מכתב מהגורו של עולם האלגוריתמים, דונאלד קנוט (Donald Knuth). הוא כתב שהוא מתכוון לצטט מהמאמר בסדרת הספרים The Art of Computer Programming ולשם כך הוא ביקש לדעת איך לאיית את שמות החוקרים בעברית. כל-כך התרגשתי מפנייתו, עד שכמעט שלחתי לו את שמי עם שגיאת כתיב. מאוחר יותר זכיתי גם בפרסים כמו פרס על המאמר המצטיין בכנס על התאוריה של למידה חישובית (COLT). יותר מכל אני גאה על הזכות שניתנה לי לעבוד עם מגוון רחב של חוקרים מעולים מתחומים מגוונים כולל  מדעני מחשב, מתמטיקאים ואף פסיכולוגים ורופאים.

 

אם הייתי צריך לספר על המחקר שלי בכמה מילים, הייתי אומר...שמרתק אותי לפתח טכנולוגיות שעוזרות לאנשים לשפר את איכות חייהם. בשנים האחרונות המחקר שלי מרוכז בשני מסלולים. מסלול אחד עוסק בניסיון לייצר טכנולוגיות שתאפשרנה לאנשים לערוך שינויים התנהגותיים משפרי חיים. במסגרת זו אנו עוסקים במספר נושאים,  החל מלימוד כישורים אישיים ובין-אישיים בבתי-הספר על-ידי שימוש בגלויות חכמות, דרך הקלה על לחץ וחרדה על-ידי שימוש בתוכנות ציור וירטואליות, נושאים שקשורים לדיאטות וגם להתמודדות עם אובדנות. בכל הנושאים הללו אנו משתמשים בלמידת מכונה כדי להתאים לכל אחד את התגובה (ההתערבות - intervention) באופן אישי ובזמן המתאים.

 

מסלול נוסף בו אני עוסק הוא בניית כלי למידת מכונה המכבדים את פרטיות המשתמשים כמו גם דרישות אתיות נוספות. בתחום זה אנחנו מחברים שיטות מעולם הצפינה (Cryptography) עם למידה עמוקה (Deep Learning). המטרה כאן היא לבנות כיילים שמכבדים את העקרונות החברתיים שלנו ובמקביל  מאפשרים גישה למאגרי נתונים שכיום הגישה אליהם קשה עקב החשש של בעליהם לפרטיות, ולצורך להגן על מידע רגיש . על-ידי הנגשת מאגרים אלו, אני מקווה שנוכל להאיץ מחקרים בתחומים כמו רפואה, בריאות הציבור, ועוד.

 

המטרות שלי למעבדה החדשה היא...שהמעבדה תהיה מקום של יצירה אליה יגיעו אנשים ממגוון תחומי דעת לצורך שיתופי פעולה. המחקרים המהנים ביותר עבורי היו אלו שבהם התקבצה קבוצת שותפים וחוקרים מתחומים שונים,  וכולנו עבדנו לקראת מטרה משותפת. זאת החוויה שאני רוצה להביא למעבדה.

 

כשאני לא באוניברסיטה...אני מבלה הרבה בחיק משפחתי. אני אוהב לרוץ, לטייל, וגם לבנות ולפרק דברים. מדי פעם אני גם מצטרף בתור איש הגברה ותאורה לסדרת הופעות שחבריי מארגנים עבור אומנים מהארץ ומהעולם.

 

אם לא הייתי חוקר הייתי...הייתי רוצה להגיד שאם לא הייתי חוקר הייתי מאלף נמלים בקרקס, אך למען האמת סביר יותר שהייתי מהנדס תוכנה

 

פרטי התקשרות שלי...

בבניין הרב-תחומי / חדר 307 

אי-מייל: rgb@tauex.tau.ac.il

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>