הכירו את מהנדסי ומהנדסות הדור הבא

תערוכת הפרויקטים של בית הספר להנדסת חשמל בחסות חברת Nova וארגון עמיתי התעשייה

29 יוני 2022
יום פרויקטים חשמל 2022

שנת הלימודים 2022 נחתמה עם תערוכת פרויקטים מרשימה של בית הספר להנדסת חשמל של הפקולטה להנדסה בחסות חברת נובה.

 

נובה היא חברת היי-טק ציבורית גלובאלית (Nasdaq: NVMI) מהמובילות בעולם בתחום בקרת תהליכי ייצור של שבבי מחשב, ומוצריה המתקדמים מותקנים אצל יצרניות השבבים הגדולות בעולם

החברה הצטרפה לארגון עמיתי התעשייה בשנת 2020 ומאז מפגינה נוכחות ערה וחשובה בפקולטה, ובכלל זה אירועי גיוס ופנאי, הרצאות אורח, פרסומי משרות ועוד.

 

 

במסגרת יום הפרויקטים הציגו בגאווה הסטודנטים והסטודנטיות של שנה ד' בבית הספר להנדסת חשמל 32 פרויקטי הגמר נבחרים (מתוך 167 פרויקטים שהסתיימו השנה) עליהם שקדו לאורך השנה.

פעילות הפרויקטים מנוהלת על ידי פרופ' עפר עמרני ראש התכנית ללימודי הנדסת חשמל ואחראי אקדמי על הפרויקטים, יעקב פיינגלרנט מהנדס ראשי בבית הספר לחשמל, ורועי רייך מהנדס אחראי פרויקטי גמר בבית הספר לחשמל באוניברסיטת תל אביב. 

 

בין המברכים מטעם הפקולטה היו פרופ' יוסי רוזנוקס דקאן הפקולטה ופרופ' רמי זמיר, ראש בית הספר להנדסת חשמל.

האורחים נהנו משתי הרצאות מטעם נובה: האחת הועברה על ידי עידן דורון, מנהל פיתוח עסקי בחברת נובה: "השבבים והשפעתם על הטכנולוגיה העולמית", והשנייה על ידי ד"ר קובי ברקן, מנהל פרוייקטים בחברה: "We are Nova". 

 

 

 

טלי סלמה Head of Global Talent Acquisition  ועדי סקוט Talent Acquisition Partner בנובה ציינו כי "הזכות כולה שלנו. זוהי ההזדמנות של נובה להודות לכם אוניברסיטת תל אביב על שותפות משמעותית שמעניקה את האפשרות להשפיע בעיצוב דור העתיד וכן לקחת חלק ביום הפרויקטים של בית הספר להנדסת חשמל, זו השנה השנייה ברציפות. לגמרי תחושת "win-win". תודה לסטודנטים ולסטודנטיות שבחרו לשתף אותנו בהתלהבות והתרגשות על הפרויקטים שלהם. תמשיכו לחלום בגדול וליהנות מהדרך. מחכים לפעם הבאה ו/או לראות אתכם.ן אצלנו בעתיד." 

 

חיבור זה עם התעשייה מתאפשר בזכות ארגון עמיתי התעשייה (IAP) של הפקולטה להנדסה  אשר פועל משנת 2013 לשם יצירת תהליך של דיאלוג מתמשך בין התעשייה לבין האקדמיה. ניכר כי התעשייה מהווה חלק אינטגרלי בנוף של הפקולטה להנדסה, בין אם זה במעורבות בסדר היום הפקולטי ובין אם זה במגוון רחב של פעילויות החל מאירועי גיוס, מלגות סטודנטים, הרצאות טכנולוגיות וכלה בהענקת חסויות לימי הפרויקטים שמהווים נקודת ציון חשובה ומשמעותית ביותר בדרך האקדמית והמקצועית של הסטודנטים והסטודנטיות.

 

לדברי יערית רחמים אברוצקי, מנהלת ארגון עמיתי התעשייה "זו השנה השנייה שבה יום הפרויקטים נעשה בחסותה של חברת נובה, שמיום הצטרפותה לשורותינו לא מפסיקה להפתיע ולהשפיע על דור ההמשך של המהנדסות והמהנדסים. כמובן שאנו מברכים על ההיענות של חברינו מהתעשייה לקחת חלק משמעותי באירוע, החל משלב הנחיית הפרויקטים ועד לשלב השיפוט והענקת החסות. אנו גאים בפרויקטים המרשימים שהוצגו במסגרת האירוע, ובטוחים כי לחיבור עם התעשייה עוד בשלב הלימודים השפעה ניכרת על הרמה האקדמית וכן בבניית מסלול הקריירה."  

שיפוט

לכבוד התחרות, כל צוות הכין פוסטר והציג את הפרויקט לשיפוט אשר כלל הסבר, הדגמה וומענה לשאלות השופטים. בצוות השופטים נמנו נציגים של הפקולטה, מוסדות אקדמיים ושותפים מהתעשייה וביניהם: קובי ברק ואריאל אוני מנובה, משה טופף מחברת ADVA, רונן פז ונאור גולדמן מחברת CISCO, ארז ברק מחברת IBM, שרון אלמוזנינו מחברת INTEL, נתנאל אברמוב מחברת MERCEDES-BENZ, שי צימרמן מחברת NVIDIA, אייל ברנע מחברת SAMSUNG, אלעד יעקב מחברת Western Digital, ושותפים נוספים מהתעשייה ומהאקדמיה.
 

זוכים

האירוע נחתם בבחירת ארבעה הפרויקטים המצטיינים, אשר זכו לפרס כספי נדיב שהוענק על-ידי חברת נובה ותעודות הערכה. 

 

במקום הראשון, זכה הפרויקט Multi Sensor Fusion for Multi-Object Tracking של הסטודנטיות יובל דיין פרשטמן ודיאנה קוקואשוילי, בהנחייתו של שחר שר שלום מתעשייה אווירית

הפרויקט בוצע במעבדת הרכב האוטונומי של הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב, בשיתוף התעשייה האווירית לישראל. במסגרת הפרויקט פותח אלגוריתם שמבצע היתוך בין חיישני הרכב (מצלמת יום וחיישן LiDAR) לצורך הבחנה האם אובייקטים דינמיים או סטטיים.
תוצר הפרויקט, יוכל לשמש את הרכב האוטונומי לשיפור יכולות תכנון מסלול נסיעה, על ידי התחשבות במיקום עתידי של אובייקטים דינמיים במסלולו.

 

 

במקום השני, זכה הפרויקט ניטור תחבורה בעזרת חישה סיסמית בסיבים אופטיים של הסטודנטים עוז מתוקי ורועי מזוז , בהנחיית ד"ר אריאל ללוש (חוג לגיאופיזיקה) וחן כהן  (מהמעבדה לאופטיקה וראייה ממוחשבת). 

במסגרת פותחה אב טיפוס של כלי  לניטור תחבורה בערים חכמות. הכלי משתמש בסיב אופטי שחיישן סיסמי. ניטור התנועה מבוסס על מערכת למידה עמוקה המנתחת את האותות שנקלטים מהסיב. הפרויקט נוסה בשיתוף עם עיריית תל אביב, הסטודנטים התחברו לסיב תקשורת הפרוס לאורך רחוב אבן גבירול והקליטו במשך שישה ימים אותות סיסמיים, ובאמצעותם פתחו את האלגוריתם.

 

 

מרוב שהבחירה הייתה קשה, לבסוף הוכרזו שני פרויקטים שנבחרו למקום השלישי:

 

אחד, זכה הפרויקט AI Converter from Thermal to Visible Camera של הסטודנטים בר חכם ושחר משה, בהנחיית חן כהן (מהמעבדה לאופטיקה וראייה ממוחשבת). 

הפרויקט עוסק במיפוי תמונה תרמית לתמונת RGB באמצעות אלגוריתמי למידת מכונה. מצלמה תרמית מאפשרת לראות בתנאי ראייה קשים בהם מצלמה רגילה לא מסוגלת לפעול. בעוד כיום אין אלגוריתמים רבים שפועלים על תמונות תרמיות, בעזרת השיטה שלנו ניתן יהיה להפעיל כל אלגוריתם שפועל על תמונת RGB על התמונה שנלקחה מהמצלמה התרמית, ובצורה כזו לשפר בצורה משמעותית את הביצועים של מצלמה תרמית. 

 

 

השני, זכה הפרויקט מערכת חיישנים לכיסא גלגלים ממונע של הסטודנטים ירדן עמראני ויניב מולודצקי, בהנחיית עדו שאולוב. 

הפרויקט בוצע במסגרת המיזם המשותף של הפקולטה להנדסה והמחלקה לפיזיותרפיה. בפרויקט תוכננה מערכת חיישנים לכיסא גלגלים ממונע עבור תלמידים עם שיתוק מוחין. מטרת המערכת היא להתריע בפני מכשולים בטווח הנסיעה הקדמי והאחורי של המשתמש בזמן אמת. המערכת תעצור את הכיסא אם זוהה מכשול והמשתמש לא הגיב (בלם או שינה את כיוון תנועתו). מערכת ההתראה כוללת התראה קולית והתראה תחושתית (רטט). 

 

 

יעקב פיינגלרנט, המהנדס הראשי של בית הספר לחשמל ציין כי "שמחנו שוב לקיים את האירוע. האירוע הוא גולת הכותרת של פעילות הפרויקטים השנתית, ומאפשר לסטודנטים.ות להציג את פירות עבותדם.ן לאנשי התעשייה והאקדמיה. אנו מקווים שהמסורת של תערוכת הפרויקטים תמשיך ואף מצפים להרחבת תחומי הפעילות."

 

ברכות לזוכים ולזוכות ותודה גדולה לסטודנטים.יות המשתתפים, לחברת נובה ולעמיתי הארגון שהתנדבו לכהן כשופטים.ות והובילו לקיומו של יום פרויקטים מוצלח ביותר. 

 

סקרנים לראות עוד פרויקטים שהציגו באירוע? הקליקו לתמונות מהאירוע

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>