בוגר בעל כמה כובעים

יותר ויותר בוגרי הנדסה תופסים עמדות מפתח בעולמות ההיי-טק ותורמים להידוק הקשרים שלנו עם התעשייה

15 נובמבר 2020
ד"ר דורון עזרי

ד"ר דורון עזרי - בוגר הפקולטה להנדסה הוא הוכחה מובהקת שהקשר בין האקדמיה לתעשייה לא מסתיים עם סיום הלימודים. דורון נמצא היום בעמדת מפתח ((CTO בחברת Huawei, בנוסף הוא מרצה בפקולטה להנדסה, בשעות הפנאי רוכב על אופני שטח ומידי פעם מתפנק עם וויסקי סינגל מאלט.

 

עמיתי התעשייה

ארגון עמיתי התעשייה של הפקולטה להנדסה אוניברסיטת תל אביב הוקם במטרה להנגיש את התעשייה לאקדמיה. לנגד הארגון עומדות מטרות ברורות - ליזום, לחזק ולבסס קשרים ושיתופי פעולה ארוכי טווח בין האקדמיה לבין התעשייה הטכנולוגית בארץ. אחת החברות שהצלחנו לבסס קשר זה היא Huawei. Huawei היא חברת ציוד הטלקום הגדולה בעולם עם 194,000 עובדים ב-170 מדינות והכנסות שנתיות של 121 מיליארד דולר כאשר מרכז המחקר הישראלי של Huawei נקרא Toga Networks ומעסיק כ-450 עובדים.

 

בקשנו מד"ר דורון עזרי לשתף אותנו במספר תובנות על לימודיו, קריירה ועל משמעות הקשר בין הפקולטה להנדסה ו-Huawei:

 

מה למדת?

תואר ראשון כעתודאי (1996), תואר שני במהלך שירות החובה (2000) ודוקטורט מייד לאחר השחרור מצה"ל (2005) – כולם בהנדסת חשמל בפקולטה להנדסה אוניברסיטת תל אביב.

 

מה לקחת איתך מלימודי הנדסה לקריירה שלך?

הקריירה שלי מרוכזת בפיתוח אלגוריתמיקה מתקדמת לתקשורת אלחוטית והנדסה (במובן הרחב יותר) של מערכות תקשורת, כך שבמידה רבה אני "מחובר" מאד לתהליכים אקראיים, הסתברות ואלגברה לינארית. במובן הזה הידע המדעי שרכשתי במהלך הלימודים הוא כלי עבודה משמעותי מאד עבורי (אולי יותר מהבוגר הממוצע). במחקר מתקדם נדרשת שליטה גבוהה מאד במתמטיקה, זה מהווה חסם כניסה משמעותי לתחום. הבסיס המתמטי-מדעי שקיבלתי בלימודי הנדסה (בעיקר בדוקטורט) היו "כרטיס כניסה" מצוין לקריירה מחקרית שדורשת לימוד והשתכללות מתמשכים.   

 

האם אתה זוכר את מקום העבודה הראשון שלך?

מקום העבודה הראשון שלי אחרי הדוקטורט היה בחברת Runcom, חלוצת טכנולוגית ה-OFDMA שמהווה את הבסיס לדור 4 ולדור 5. במידה רבה העבודה ב-Runcom, שבה התחלתי כחוקר בתחום ה-MIMO והמשכתי כ-CTO עיצבה אותי להמשך דרכי המקצועית. הייתה לי הזכות להיות בתחילת הדרך של טכנולוגיות ה-OFDMA וה-MIMO במקום "שבו הכל קרה" וללמוד ולעבוד עם הטובים ביותר!

 

ספר לנו על שילוב התפקידים כ -CTO  ב-Huawei ומרצה בפקולטה להנדסה?

ב-Huawei יש לי שני תפקידים. בראשון אני מוביל את קבוצת המחקר בתחום ה-Wi-Fi בישראל. יש לנו קבוצה מופלאה בארץ (הטובה ביותר שהייתה לי מעולם!) של חוקרים ממגוון תחומים – החל מאלגוריתם PHY (השכבה הפיזית, תחום המומחיות שלי), דרך MAC (שכבת הפרוטוקול והתוכנה), ועד הנדסת אנטנות, RF וארכיטקטורת צ'יפים. אנחנו קבוצה של 22 חוקרים (קבוצה קטנה במונחי Huawei), אבל מאד מגוונת ש"פורסת" את כל תחומי המומחיות ב-Wi-Fi. הגיוון שלנו הוא מנוע ה-Innovation שלנו! אנחנו יכולים לעשותReview  לרעיונות בתוך דקות בשיחת מסדרון עם כל המומחים השונים. זה מאפשר לנו להרוג מהר את הרעיונות הרעים וכמובן להתרכז ברעיונות הטובים! אני מאד משתדל להשאר hands on ולפתח חלק מהאלגוריתמים המאתגרים ביותר בעצמי. כעיקרון אני מגדיר יום טוב כיום שבו היו לי שעתיים לעבוד על MATLAB, לצערי לא כל הימים שלי טובים (בהיבט הזה)...

התפקיד השני שלי הוא Wi-Fi CTO  של חטיבת ה-Datacom של Huawei, שם אני שותף לגיבוש הכיוונים הטכנולוגיים של Huawei בתחום ה-Wi-Fi Enterprise ומקיים פגישות (רבות) עם לקוחות – להציג להם את "המילה האחרונה" בטכנולוגית ה-Wi-Fi של Huawei ואף יותר חשוב, לשמוע אותם והבין את ה-Pain Points שלהם, כדי לדעת במה להתמקד בטכנולוגיה והמוצרים העתידיים של החברה.

 

ב-14 השנים האחרונות אני מלמד (בהתנדבות) קורס OFDM-MIMO במסגרת תארים מתקדמים בפקולטה. הרעיון המסדר הוא שיש יתרון גדול ללמוד ממישהו עם "ידיים מלוכלכות" טכנולוגית, שמעבר לידע התאורטי (שעליו אני לא מתפשר) יכול גם לשתף בניסיון הפרקטי שלו. השעתיים האלה של לעמוד מול סטודנטים צעירים ומוכשרים הן ללא ספק השעתיים הטובות ביותר בשבוע שלי!

 

Huawei חברים בארגון עמיתי התעשייה של הפקולטה להנדסה - איך אתה רואה את הקשר בין האקדמיה ל-Huawei ממשיך להתפתח?

התפיסה שלי לגבי שיתופי פעולה עם התעשייה היא מאד דו-כיוונית. מעבר לכיוון הברור של מעבר ידע מדעי מהאקדמיה לתעשייה, אני חושב שלנו בתעשייה יש תפקיד - להכווין את האקדמיה למחקר בכיוונים עם מקסימום אימפקט על מובילות טכנולוגית עתידית. בהקשר הזה הפעילויות שלי קוהרנטיות – אני מלמד בפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל לאביב את הדור הצעיר ובנוסף הקבוצה שלי מבצעת מחקר עם הטכניון ובן גוריון (ובקרוב גם אונ' ת"א) בתחומים המתקדמים ביותר בתקשורת כמו Simultaneous Transmit Receive (STR), שם אנחנו בחזית, "כתף אל כתף", עם הטובים ביותר בעולם כמו Stanford  ו-Columbia.

 

קורונהTIME  - האם התקופה החדשה משפיעה על גיוס סטודנטים.יות ובוגרים.ות שלנו? ואיך אתה צופה את היום אחרי הקורונה?

קורונה היא משבר גדול ומגפה איומה, אבל לא כשזה מגיע למכירת ציוד Wi-Fi…הקורונה והעבודה מהבית רק הגדילו את הביקוש והפנו את הפנס לצורך בקישוריות Wi-Fi איכותית, בפס רחב ולמספר גדול של משתמשים בו זמנית. כך שסה"כ בעסקי התקשורת וה-Wi-Fi אנחנו אופטימיים.

 

אין לי ספק שחלק מההרגלים שסיגלנו בתקופת הקורונה ישארו איתנו גם אחריה. מודלים היברידיים (וגמישים) של עבודה מהמשרד ומהבית, כנסים וירטואליים ומפגשים עם לקוחות ב - Zoom מתגלים כיעילים בהרבה ממה שנהוג יהיה לחשוב. באופן פרדוקסלי מכיוון שקל יותר לארגן מפגש Zoom מאשר מפגש פיזי בינלאומי, בתקופת הקורונה אני נפגש עם לקוחות הרבה יותר ומרגיש הרבה יותר קרוב אליהם. אז במובן מסוים הריחוק החברתי קרב אותנו - את זה לא הייתי מנחש…

 

לגבי בוגרים ובוגרות, אנחנו תמיד מתעניינים בבוגרי תואר שני ושלישי מבריקים ויוצאי דופן לתפקידים מחקריים במגוון תחומים מ-Wireless דרך Storage ועד Deep Learning. בוגרים כאלו מוזמנים לשלוח אלינו מייל ל- jobs@toganetwroks.com או באתר עמיתי התעשייה: https://engineering.tau.ac.il/iap

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>