גולשים על הפס הרחב

זרקור על חברת סרגון - שהצטרפה לאחרונה לארגון עמיתי התעשיה

26 דצמבר 2021
גולשים על הפס הרחב

בחודש יולי האחרון הצטרפה לארגון עמיתי התעשייה של הפקולטה להנדסה שחקנית חדשה – חברת סרגון נטוורקס!

 

סרגון נטוורקס הינה ספקית הפתרונות המובילה בשוק התקשורת האלחוטית בדור החמישי (G5). סרגון מסייעת למפעילי תקשורת ולספקי שירותי תקשורת בעולם להגדיל את היעילות התפעולית ושיפור חווית המשתמש של משתמשי הקצה באמצעות פתרונות תקשורת אלחוטיים חדשניים. לקוחות החברה כוללים ספקי שירותים אלחוטיים, ארגונים בתחום ביטחון הציבור (public safety), סוכנויות ממשלתיות וחברות אנרגיה, העושים שימוש בפתרונות החברה בתחום ה-5G וה-4G לאספקת שירותי יישומי מולטימדיה קריטיים ואפליקציות נוספות באמינות ומהירות גבוהות. סרגון הינה חברה ציבורית הנסחרת בבורסה בניו-יורק.

 

במסגרת שיתוף הפעולה של סרגון עם ארגון עמיתי התעשייה, העבירה סרגון בפקולטה להנדסה הרצאות אורח טכנולוגיות, מפגשים מחקריים והיא מנחה סטודנטים.ות לפרויקטי גמר. פנינו לד"ר גיל קידר, רועי לוי וקלרה לוי מסרגון כדי לשמוע מהם על העשייה של החברה, הזדמנויות בקריירה ואיך הם רואים את שיתופי הפעולה עם הפקולטה.

 

ד"ר גיל קידר, ראש קבוצת המחקר בסרגון

מה הייחודיות של סרגון בתחום תקשורת אלחוטית? במה סרגון מובילה? פרוייקטים מעניינים?...חברת סרגון מובילה בתחום תקשורת אלחוטית בתחומי המיקרוגל והמילימטר. סרגון מפתחת פתרונות לכיוון עולם ה-5G וה-6G הכוללים פתרונות ייחודים לתכנון וייצור כרטיסי RF לתדרים גבוהים באזור ה-190GHz. סרגון מפתחת פתרונות מרמת ה-RF, מודם דרך תכנון ופיתוח מערכות embedded ועד לרמת מערכות ניהול רשתות הכוללות פתרונות machine-learning. הפיתוח בסרגון כולל פיתוח רכיבי RFIC, ASIC, פיתוח אלגוריתמי מודם ייחודיים, תכנון PCB, פיתוח Embedded ופיתוח אלגוריתמי ML.

 

רועי לוי, HRBP R&D

מדוע בחרתם להצטרף לארגון עמיתי התעשייה? מה החשיבות שאתם רואים בקשר בין  אקדמיה לתעשייה?...אנו מאמינים שהסטודנטים והסטודנטיות של היום הם המהנדסים והמהנדסות שיפתחו את הטכנולוגיה של המחר. מהם.ן יבוא הרעיון הבא, ההמצאה הבאה. הרצון שלנו לתת את ההזדמנות לסטודנטים.ות, ללמד ולהכשיר ומהצד השני לקבל את ההתלהבות, הרצון ללמוד, לשאול שאלות שאולי כבר אף אחד לא שואל - היא Win-Win  לנו ולסטודנטים.ות.

 

קלרה לוי, ראש צוות הנדסת מערכות בקבוצת הפיתוח

ספרי לנו על דרכך בחברה...התחלתי לעבוד בסרגון בתור מפתחת תוכנה בשנת 2011. עבדתי בתוכנה 7 שנים עד שהציעו לי לראות תמונה רחבה יותר ולעבור לתפקיד מהנדסת מערכת . אחת ההחלטות היותר טובות שעשיתי במהלך הדרך! היום אני חוגגת 10 שנים בסרגון בתפקיד של ראש צוות שכולל 3 מהנדסי מערכת ובתחושה שלי, השמיים הם הגבול.

 

מה גורם לך להישאר כל כך הרבה שנים בסרגון?...בדור שלנו זה לגמרי יוצא דופן להישאר במקום אחד כל כך הרבה זמן, אך בסרגון זה משהו מאוד נפוץ. ישנם לא מעט עובדים שחזרו לסרגון אחרי נסיון קדנציה בארגון אחר. מבחינתי סרגון זה לגמרי מרגיש כמו משפחה ובית שני עבורי. ניתנה לי האפשרות לעבור מספר תפקידים ואפילו מחלקות ואני מרגישה שאני מתפתחת מאוד מבחינה מקצועית. זה יישמע קלישאתי, אבל בסרגון אני באמת מרגישה משמעותית. לא רק בזכות האתגרים הטכנולוגיים אלא גם בהשפעה על הסביבה והעולם. סרגון מאפשרת לכל בן אדם ללמוד, לעבוד ולתקשר עם היקרים שלו מכל מקום על הגלובוס ואני גאה להיות חלק מזה.

 

מה את הכי אוהבת בסרגון?...זו התשובה הכי קלה- האנשים!  בסרגון אני מוקפת באנשים מאוד איכותיים, החל מהמנהלים שהיו לי במהלך הדרך, חברי לצוות ועמיתים ממחלקות אחרות. כיף להגיע לעבודה כל יום מחדש והקשרים שנוצרו הם לכל החיים.

 

מבחינת תפקיד, מה זה אומר להיות ראש צוות הנדסת מערכת?...אני ראש צוות בקבוצת הנדסת מערכת. תפקידנו הוא לקחת את הדרישות שמגיעות ממנהלי המוצר, להבין את הצרכים של הלקוחות ובסופו של יום להגדיר איך יראו המוצרים שלנו ומה תהיה ההתנהגות שלהם. אני מובילה את תהליך ההגדרה של המוצרים הבאים של סרגון: מהבחירה של איזה רכיבים ירכיבו את המוצר ועד למה יהיו היכולות שלו ואיך הלקוחות יגדירו אותו. בנוסף, אנחנו אחראים לקשר בין המחלקות השונות ב-D&R (חומרה, תוכנה, HW, מכניקה, רדיו ובדיקות) על מנת לוודא שאנחנו מוציאים לשוק את המוצר הכי איכותי שאפשר.

 

ולסיום, איזה טיפ היית נותנת למי שנמצא.ת בתחילת הדרך?...הדבר החשוב הוא לעשות דברים שאתם אוהבים ומתחברים אליהם- זה יוציא מכם דברים שלא חלמתם. לא לפחד לנסות, לטעות, לשנות כיוון. גם מההתנסויות הפחות טובות יוצאות תובנות מדהימות שמלמדות אותנו שיעור חשוב.

 

מעוניינים.ות לשמוע עוד על הזדמנויות קריירה בסרגון? לשוחח עם קלרה, גיל או רועי?

מוזמנים.ות לפנות אליהם דרך עמוד הלינקדאין של החברה.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>