מעצבת את העתיד

הכירו את טובה טטיאנה חנימוב, בוגרת מעוררת השראה, האישה הראשונה שזכתה במקום הראשון בתחרות העולמית "צעד ראשון לקראת פרס נובל בפיזיקה" וכיום מהנדסת בחברת אינטל.

20 אפריל 2021
טובה טטיאנה חנימוב - בוגרת מעוררת השראה

טובה טטיאנה חנימוב החלה את דרכה בחברת אינטל כסטודנטית לתואר ראשון במגמה להנדסת חשמל ואלקטרוניקהבאוניברסיטת תל אביב והמשיכה כמהנדסת בחברה. בין העבודה והמשפחה, טובה מוצאת את הזמן להיות בין מנהלות קהילת WIN (women in Intel) באינטל פתח תקווה.

 

אינטל היא חברה ותיקה בארגון עמיתי התעשייה ושותפה משמעותית של הפקולטה להנדסה. לאינטל ולארגון עמיתי התעשייה שיתופי הפעולה רבים כגון אירועי גיוס ורווחה, ימי זרקור, פרויקטי גמר, מלגות למצטיינים.ות, הרצאות אורח טכנולוגיות ועוד.

 

חברת אינטל, שהוקמה בשנת 1968 בקליפורניה, היא חברת טכנולוגיה מובילה שפלטפורמות המחשוב שלה מניעות את ההתקנים והתשתיות של עולם הדאטה, החל ממחשבים אישיים, דרך הענן וציוד התקשורת וכלה במרכזי נתונים ומספקות הגנה למערכות מידע ארגוניות וממשלתיות.

 

פגשנו את טובה לשיחה אישית על לימודים, קריירה וקשרי אקדמיה – תעשייה.

 

מה למדת ומתי סיימת את התואר?  

בשנת 2017 סיימתי בהצטיינות תואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, ובנוסף אני בעלת תואר שני במנהל עסקים בהצטיינות יתרה.

 

מה לקחת מלימודי הנדסה לקריירה שלך?

את חדוות הלימוד, אני קוראת לזה "חיידק הלימודים". אני אוהבת אתגרים, ללמוד תחומים חדשים, "להתחיל מאפס" ולצבור עוד ועוד ידע. המוח שלנו שריר ולכן חשוב מאוד לאמן אותו.

 

האם יש חוויה מצחיקה שזכורה לך  מתקופת הלימודים?

תרגלתי במשך 6 שנים בפקולטה להנדסה. למרות שהייתי מתרגלת מצטיינת עם דירוג גבוה בקרב הסטודנטים, נבנה לי מוניטין של מתרגלת קשוחה ורצינית. פעם אחת ביליתי בהופעה של סטטיק ובן-אל ופגשתי סטודנטים שלי. זה היה מפגש מצחיק שכן הפתיע אותם לראות צד יותר כיפי ומשוחרר של המתרגלת הרצינית שלהם.

 

היכן עשית את פרויקט הגמר שלך ובאיזה נושא? 

פרויקט הגמר שלי היה בתחום גלי הרדיו RF בהנחיית ד"ר פבל גינזבורג. עבדנו על הפרויקט ימים כלילות.

 

איך החל מסלול הקריירה שלך?

העבודה הראשונה שלי בתחום היתה בשנה השנייה ללימודים בחברת "בלובירד אירו סיסטם". בהמשך עברתי לחברת סטארט-אפ בנתניה בתחום החומרה, ובסוף השנה הרביעית ללימודים הצטרפתי לאינטל במשרת סטודנט. מאז ועד היום אני שם, עם אותו צוות ואותו מנהל.

מבחינתי, אחד הדברים הכי טובים שעשיתי היה לשלב בין לימודים לעבודה. אני יודעת שזה מאוד קשה והזמן של הסטודנטים מוגבל, אבל אני מאוד ממליצה למי שמסוגל. בהמשך גם עבדתי מספר שנים כמתרגלת בפקולטה.

 

מהו תפקידך באינטל? 

אני מהנדסת בצוות באקנד בקבוצת Full chip timing במחלקת C2DG. לפני שפרויקט יוצא למפעל שלנו  (מה שמכונה "Type in") אני בודקת שהמעבד עומד בדרישות טיימינג. העבודה מאוד מעניינת ואני זוכה לעבוד עם מיטב המוחות ולהכיר כל יום עוד צוותים וקבוצות.

עכשיו אני עובדת בקבוצת ה-Design במסגרת אפשרות "השאלה" שיש בחברה. אינטל מאפשרת לעובדים ולהתנסות לתקופת זמן מסוימת בעבודה עם צוות אחר כדי להכיר את הארגון ולהתמקצע. בתום התקופה ניתן לבחור אם להישאר בצוות החדש או לחזור לצוות המקורי. אחרי חופשת הלידה עברתי לקבוצת הדיזיין. מבחינתי זו הזדמנות מדהימה להתמקצע וללמוד. בעבר עבדתי איתם ולכן זה לא מרגיש כמו עבודה חדשה, אך זה בהחלט שינוי מרענן ואני לומדת המון.

 

תארי לנו יום בחייך כעובדת חברת אינטל. 

כעת אני עובדת עם צוות חדש ואני אחראית על כל הבלוק ולא רק החלק של הטיימינג שהיה עד כה , לראות שהבלוק עומד בכל הדרישות של הפרויקט. מרגש אותי לדעת שיש חלק בפרויקט שהוא שלי ואני מחליטה לגבי הדיזיין שלו. במהלך יום עבודה אני מקבלת המון החלטות טכניות, שאת כולן עלי לגבות בשיקולים חומרתיים. אני מרגישה שאני לומדת המון, ואני אסירת תודה למנהל שלי נתן אפלשטיין על ההזדמנות להתפתח ולהוכיח את עצמי. 

 

אינטל חברה בארגון עמיתי התעשייה של הפקולטה להנדסה – איך את רואה את הקשר בין האקדמיה לבין אינטל ממשיך להתפתח?

מדובר בקשר הדדי וחשוב מאוד. לחברת אינטל יש רכז קשרי קהילה שאחראי לשמר ולטפח את הקשר עם האקדמיה. בנוסף, סטודנטים רבים עושים את פרויקט הגמר שלהם בחברת אינטל ומדובר תמיד בפרויקטים מרשימים ביותר. אינטל מככבת בימי זרקור באוניברסיטה וכסטודנטית אני זוכרת תורים ארוכים לעמדה של אינטל. אינטל מבינה כי דור העתיד נמצא באקדמיה, ולכן היא משקיעה בו.

 

ספרי לנו על תוכנית מלגות המצטיינים של אינטל 

כשהייתי בשנה הרביעית לתואר, הגשתי מועמדות למלגה לסטודנטיות מצטיינות בתחומי ההנדסה. במסגרת המלגה הקמתי אירוע שולחנות עגולים במועדון "החוג הצפוני"  באוניברסיטה שמטרתו להעצים נשים וארגנתי אירוע בהשתתפות חברות שונות. בין היתר, היו שם מהנדסות מאינטל שסיפרו על האתגרים, הקשיים וההצלחות. בעקבות האירוע הגשתי קו"ח בעצמי לאינטל ומהר מאוד מצאתי את עצמי עובדת בחברה.

 

ספרי לנו על הקהילות שאת מנהלת באינטל?

באינטל קיימת קהילה בשם WIN-Women In Intel . מטרת הקהילה הינה להעצים נשים עובדות אינטל, לספק להן אוזן קשבת, לסייע בקבלת החלטות מקצועיות. כבר היום, כמעט שלושים אחוז מהעובדים של אינטל הן עובדות ונשים רבות הן בתפקידים בכירים אך היעד של אינטל הוא שחמישים אחוז מכח העבודה באינטל יהיו נשים. אני גאה להיות חלק בהנהלת הקבוצה בפתח תקווה.

לפני הקורונה המפגשים של הקהילה היו פרונטליים, כך שנוצרה קהילה של ממש. בעקבות הקורונה השקנו את Small Talk  - מפגשים חד פעמיים בהם נשים מעלות נושאים שקשורים לקורונה. אני מאמינה בכח של קהילה, שמחברת בין נשים. כשאני צריכה עזרה או עצה אני פונה בד"כ למהנדסות ותיקות ממני מהקהילה שאני נמצאת איתן בקשר טוב. זה מקום בטוח לדבר ולחשוב יחד.

 

מה מיוחד בעבודה באינטל? 

בלי לחשוב פעמיים - האנשים! האנשים פה מדהימים, אני מאוד מרוצה מהמנהל הישיר שלי שמהיום הראשון שלי תמיד איתגר אותי ואפשר לי להתמקצע. לא מכירה הרבה מנהלים שהיו בשמחה "משאילים" עובד שלהם. במקרה שלי ההשאלה נעשתה בעידודו של המנהל הישיר שלי.

באינטל אף פעם לא משעמם, תמיד יש פרויקטים, ארכיטקטורות חדשות, פיצ'רים שמתנסים בהם לראשונה, עבודה בחזית החומרה. אני מרגישה שהעבודה שלי משמעותית וחשובה. בחודש מרץ יצא לשוק מעבד חדש עליו עבדתי במשך שנה וחצי וזה ממלא אותי בגאווה. ההורים שלי, אמרו לי פעם "אם את קמה בבוקר ומתפללת שהמנהל שלך לא יגיע באותו יום, את נמצאת במקום הלא נכון". אני כבר 5 שנים באינטל ולא היה יום אחד שהתפללתי לזה. נכון שהעבודה יכולה להיות מלחיצה, יש לוחות זמנים, צריך להשקיע וללמוד יש רגעים של תסכול לא הכל ורוד, ועדיין, יש הרבה סיפוק. 

  

 איך המשכתם לשמור על הקשר עם העובדים במהלך הקורונה?

זה לא פשוט. לי אישית מאוד חסרים החבר'ה מהמשרד. יצאתי לחופשת לידה בדיוק כשפרצה הקורונה ובעצם כל הצוות שאיתי עבר לעבוד מהבית. אנחנו כן נפגשנו מדי פעם בזום לשיחות חברתיות, או שנשארים על הקו בסוף ישיבה מקצועית כדי לשמוע מה נשמע, אבל לי אישית חסרות השיחות במסדרון, הישיבה המשותפת בחדר אוכל. עכשיו יש יום קבוע פעם בשבוע שבו מגיעים למשרד.

 

תחביבים?

אני משתדלת לבלות כל רגע פנוי עם המשפחה והבן שלי. בעקבות הקורונה, ביליתי את רוב חופשת הלידה בבית ועכשיו אנחנו משתדלים לצאת לפעילויות משמעותיות וחווייתיות כמו קטיף, מוזיאונים, סדנאות. כרגע העבודה ורון ממלאים כל רגע פנוי בחיי. מדי פעם כשהלו"ז מאפשר אני יוצאת לשיעור זומבה.

 

אם לא היית מהנדסת מה היית בוחרת להיות? 

כנראה שהיתי רופאה. התלבטתי רבות בין הנדסה לרפואה, ברפואה יש דגש חזק על קשר עם אנשים, עזרה, אנושיות ואלו דברים שאני מאוד מתחברת אליהם. בסופו של דבר בחרתי הנדסה אבל לקחתי את התכונות האלה למקצוע שלי. בעבודה באינטגרציה עובדים עם כל כך הרבה אנשים כך שאני חייבת להיות People’s person.

 

ולסיום, שתפי אותנו במשהו אישי

עליתי לישראל בגיל 6 מברית המועצות והיום אני אמא לרון המתוק בן השנה. בשנת 2012, בגיל 17,  הייתי האישה הראשונה שזכתה במקום הראשון בתחרות עולמית בפיזיקה "צעד ראשון לקראת פרס נובל בפיזיקה". מגיל צעיר הבנתי שאני צריכה להילחם על המקום שלי ואם אני לא אזיז את עצמי איש לא יעשה זאת במקומי. בחיים יהיו אנשים שידחפו אותך במידה ויש לך מזל, אבל אתה חייב שיהיה לך דרייב פנימי.

 

רוצים.ות לשאול את טובה שאלות? הכנסו לעמוד הלינקדאין שלה וצרו קשר

 

מעוניינים.ות לשמוע על קריירה באינטל? פרטים נוספים בלינק

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>