מהיום תרגישו בטוח להשאיר את האופניים שלכם ברחוב! פיתוח חדשני לניהול ואיתור אופניים בתל-אביב

מהנדסי הפקולטה להנדסה מהתכנית הבינלאומית הגיעו למקום השני בתחרות האקתון בלוקצ'יין הבינלאומי

07 יוני 2017
תחרות האקתון בלוקצ'יין הבינלאומי
זוכי תחרות האקתון בלוקצ'יין הבינלאומי - מהנדסי הפקולטה להנדסה הגיעו למקום שני

כל הכבוד!

ברכות חמות לקבוצת הסטודנטים מהתכנית הבינלאומית של אוניברסיטת תל-אביב, לקראת תואר ראשון בהנדסת חשמל, אשר זכתה בפרס השני בבלוקצ'יין הבינלאומי, שהתקיים בבורסה לניירות ערך בתל-אביב ב-29-30 במארס 2017, בשיתוף עם אינטל, הבורסה לניירות ערך וחממת הפינטק  The Floor ובתמיכתם של HSBC של HSBC, Intesa Sanpaolo, Deutsche Bank, CTBC, Accenture וKPMG.

מה זה בלוקצ'יין?

בלוקצ'יין הינו אחד מתחומי הטכנולוגיה החמים והמעניינים בשוק ובעל פוטנציאל גדול לחידושים במגוון תעשיות ובהפיכתם של  תהליכים למאובטחים, שקופים ויעילים יותרשימוש בטכנולוגיית בלוקצ'יין בנוייה בצורה כזאת שהיא יכולה לשמור היסטוריה על בעלות על נכס מבלי שניתן יהיה לזייף את שרשרת הבעלות בגלל היותה מושתת על רשומון מבוזר.

התחרות

בתחרות התחרו 18 צוותים של סטארטאפיסטים ומפתחים. הצוותים נבחנו מקרוב ע"י בכירים מהחברות שהפועלו למציאת פתרונות בלוקצ'יין.

האקתון חולק ל-2 קטגוריות מרכזיות: סטודנטים וחברות סטארט-אפ. הקבוצה של מהנדסי הפקולטה להנדסה התחרו בסטודנטים מאוניברסיטאות אחרות וגם התחרו מול קבוצות מאינטל ואמדוקס.

לאחר 36 שעות עבודה ללא מנוחה, 3 מצגות, 4 שעות שינה והרבה קפה החברה שלנו עשו זאת ובגדול.

קצת על המוצר

הסטודנטים פתחו גרסה לסטארטאפ בנושא ניהול צי לאופניים. המוצר מבוסס על טכנולוגיית בלוקצ'יין, לניהול צי אופניים בת"א. הם גילו שניתן להשתמש במערכת שפיתחו גם לניהול נכסים אחרים, כאשר הנכס יכול להשתנות אם זה מאופניים, לרכבים, לבית או הלוואות. מכיוון שהרכב השופטים היה מבנקאים הם הצלחו להראות לבנקאים איך הם יכולים לתת הלוואות כמעט על כל דבר מפני שלא ניתן יהיה לזייף את שרשרת הבעלות בגלל היותה מושתת על רשומון מבוזר.

שמות הסטודנטים הזוכים

פטריק מרציאנו - סטודנט שנה שנייה - חשמל