פאנל בוגרי.ות הנדסת מכונות

16 בדצמבר 2021, 20:00 - 21:30

פאנל בוגרי.ות הנדסת מכונות

מי מאיתנו לא שאל את עצמו מה יהיה ביום שאחרי התואר? איך הופכים תיאוריה למעשי? ומה האופציות שמחכות לנו לאחר קבלת התואר?

מתעניינים.ות לשמוע על תחומי עיסוק ואופציות לשינוי כיוון?

הצטרפו אלינו לפאנל  בוגרי ובוגרות החוג להנדסת מכונות, שיתקיים באופן מקוון ZOOM)) ב16/12, בשעה 20:00.
הבוגרים יספרו על מהלך הקריירה שלהם, ואתם.ן תוכלו לשאול שאלות וללמוד קצת יותר על כיווני ההתפתחות וההתמקצעות האפשריים לאחר התואר הראשון.

לקבלת קישור ותזכורת לחצו <<כאן>>

כמה מילים על הפאנליסטים שלנו:

1.      אופיר שורני  - בוגר תואר ראשון בהנדסה מכאנית באוניברסיטת תל אביב מ 2018 ותואר שני מ 2021. התחיל לעבוד בחברת התפלה IDE Technologies בשנת 2019 כמהנדס תהליך תרמי (מומחה). במהלך הקריירה התעסק במעבר חום, מכניקת זורמים וגם למידת מכונה לאופטימיזציה של מערכות בחברה. תכנן מתקני התפלה ברחבי העולם (הודו, פולין, סין ועוד) מבוססים טכנולוגיות התפלה שונות. לאחרונה קודם לתפקיד Process Applications Leader, בו הוא אחראי להובלת טכנולוגיות חדשות לשיפור תהליכים פנימיים בחברה. מוביל פרויקטים בלמידת מכונה (Machine Learning) למטרת ייעול קבלת החלטות בתכנון קונפיגורציית מתקני התפלה גדולים (שורק 2, גליל מערבי), מבצע אנליזות מעבר חום וזרימה לחיזוי תופעות ביישומים שונים במתקני ההתפלה.

2.      ערן לוין- בוגר תואר בהנדסת מכונות מ2008. בעל מסלול קריירה מגוון. התחיל כסטודנט בתעשייה אווירית, ולאחר מכן המשיך למגוון תפקידים: מהנדס מעליות, מהנדס מו"פ מכאני בIDE הנדסת התפלה, מהנדס תהליך תרמי, מתכנן מכאני ומהנדס אנליזות בתעשייה הביטחונית,  וכיום מהנדס מומחה בחברת אקווה מעוף שמתכננת מפעלים סגורים לגידול דגי סלמון.  במקביל, הנחה סטודנטים בפרוייקטי גמר באוניברסיטה ובמכללות אריאל ואפקה, השתתף בפרויקטים של עמותת ריסטרט לנכי צה"ל, עובד קצת כפרילנסר בתכן מכאני לחברות, וכרגע שותף לתכן מערכת ניסוי נחמדה לתחנת החלל הבינלאומית. עבד בחברות קטנות וגדולות, ומכיר את הטוב והרע בתחומים והגדלים הנ"ל.

3.      תמר איזק - בוגרת הנדסה מכנית מ2011. מחזיקה בתואר שני מ - HIT בניהול טכנולוגיה ואבטחת איכות. אמנם למדה הנדסה מכאנית, אבל במהלך הקריירה המתמקדת באספקטים אחרים, ולנושא האיכות (שהוא בדרך כלל חלק מהנדסת תעשיה וניהול) הגיעה במקרה כשאחד המנהלים שלה מינה אותה לנאמנת איכות כשעבדה במכון התקנים. שם למדה את הנושא, התמקצעה בו, והחליטה להתמקד בו להמשך הקריירה. כיום מהנדסת איכות ספקים בחברת HP אינדיגו המייצרת מכונות דפוס תעשייתיות. התפקיד ממוקד בתהליכים, בתשתיות ושיפור.

4.      אולגה גלפנשטיין - בוגרת הנדסה מכנית מ1987. שירתה בצה"ל 23 שנים, מהן 5 שנים בתחום הנדסת הרכב. עסקה בניהול פרויקטים במנהלת טנק המרכבה במשרד הביטחון בתחומים של מערכות חשמל, אלקטרוניקה ואלקטרו-אופטיקה. מאז 1996 עוסקת בתחום הנדסת האיכות והאמינות. הייתה מנהלת האיכות של מפעל צבאי של כ-1200 עובדים ולאחר מכן שימשה כמוקד ידע צה"לי בהנדסת אמינות במשך כ-10 שנים. מ 2011 בעלת חברת ייעוץ בתחומי הנדסת אמינות, הנדסת מערכת ואיכות. נותנת ייעוץ לחברות מובילות במשק הן בתחום הביטחוני והן בתחום האזרחי. בהתנדבות - משמשת כיו"ר ועדה תקינה טכנית 7816 במכון התקנים, הנדסת איכות ואמינות, חברת הנהלת האיגוד הישראלי לאיכות, מובילה את מסלול הנדסת אמינות בכנסים השנתיים של האיגוד הישראלי לאיכות.

5.      דורון גונן - בוגר תואר ראשון בהנדסה מכאנית במסלול אווירונאוטיקה מ1992, ותואר שני במנהל עסקים Executive MBA  –  אוניברסיטת בן גוריון  מ1997. שירת בחיל האוויר במסגרת העתודה, ב- 2 תפקידים עיקריים : ניהול מעבדת תנאי הסביבה המרכזית של חיל האויר,  וקצין פרויקט פיתוח מל"ט עתידני מול התעשיות הבטחוניות. בהמשך, בתקופת הבועה, הוביל תחום פעילות מערכות ותשתיות שרותי ה Data ברשת באגף הטכנולוגיות של חברת סלקום. בהמשך, מעבר למרכז הפיתוח של חברת Samsung Electronics  והובלת פעילות שותפויות טכנולוגיות עם סטאראפים  מול חטיבות המוצר ותמיכה בהשקעות. כיום עובד בNEC Corporation of America, חברה העוסקת בתחום ה-IT , בתפקיד Head of Business Development Research   מנהל שיתופי פעולה עם סטאראפים בארץ במגוון תחומים, עם ממשק בתחום הסנסורים, רובוטיקה, וחומרים. משתתף בתוכנית המנטורינג של ארגון בוגרי הנדסה.

6.      עומר מרקובסקי - בעל תואר ראשון בהנדסת מכונות מהטכניון (בהצטיינות) 2002 ותואר שני בהנדסה מכנית מאוניברסיטת ת"א (2008). בוגר קורס דירקטורים מטעם להב- ת"א. התמחה בניהול אופרציות גדולות ויחידות עסקיות בחברות בינלאומיות. בהמשך התמקד בניהול תפעול בחברות לואו טק יצרניות, כמו כן חברות גלובליות בתחומי אנרגיה וניהול נכסי נדל"ן כמו EDF ו-JLL. כיום דירקטור בכיר בחברת ניהול נכסים טכנולוגיים משולבים. בעל מספר פטנטים בינלאומיים, ומנטור בתכנית המנטורים של ארגון בוגרי הנדסה.

7.      רונן אבירם - בוגר תואר ראשון בהנדסת מכונות  2021. התחיל במשרת סטודנט באפלייד מטריאלס בקבוצת האפליקצה. סיים את הלימודים ועשה מעבר לקבוצת התוכנה בתוך החברה.  כיום עובד ב-.CD SEM enginee בתפקיד , Applied materials

.

8.      נדב אדרי- בוגר תואר ראשון בהנדסה מכאנית מ2009 ומאז עובד בפיתוח בתחום אופטו-מכניקה. נכנס לעולם המכניקה בתור סטודנט בשנה ג' כאשר עבד בחברת STRYKER GI בקיסריה עד שזו נסגרה במשבר של 2008-9.  בשנה שלאחריה ביצע פרוייקט גמר באורבוטק ולאחריו נקלט לעבודה בחברה כמתכנן מכני.  באורבוטק עסק בפיתוח מכלולים אופטו מכניים וראשים אופטיים עבור מכונות סריקה וקידוח בלייזר UV בחטיבת ה PCB.  זאת בנוסף לתכן מכני שאינו קשור ישירות באופטיקה דוגמת שלדות מכונה והובלת  פרוייקט של ציר XY מדוייק מול חברה שוייצרית.  עזב את אורבוטק בתחילת 2019 כראש צוות מכניקה, ועבר לאלאופ, שם הוא עובד בשנתיים וחצי האחרונות כמתכנן אופטו-מכני ומוביל פעילות מכניקה בפרוייקטים שונים בתחום מכניקת הדמאה.