שותפות חדשה בין סטנפורד לפקולטה להנדסה תיצור עתיד טוב יותר עד שנת 2030

מהנדסים מאוניברסיטת תל אביב ומהאוניברסיטה בקליפורניה עומדים לנבא יחדיו את האתגרים שהחיים הדיגיטליים יציבו בפנינו

13 מרץ 2019
שותפות חדשה בין סטנפורד - לפקולטה להנדסה תיצור עתיד טוב יותר עד שנת 2030

מעלים לסטורי כל מנה שאתם אוכלים? עושים סלפי עם הדודה בכל אירוע משפחתי? לא זוכרים בע"פ את מספר הטלפון של הילדים? נוהגים רק עם ווייז? מתקשרים עם החברים בעיקר בפייסבוק ובטוויטר? מנהלים את חשבון הבנק דרך אפליקציות? כמובן שכן! העולם הדיגיטלי כבר היום משפיע באופן משמעותי על חיינו, אז תארו לכם מה יקרה בעוד עשור?!

 

ככל שחולפות השנים והטכנולוגיה מתקדמת, כך גדלים האתגרים שמציבים בפנינו החיים המודרניים שמחולקים בין עולם פיזי לעולם דיגיטלי. בעוד כ-15-10 שנה הבעיות האלה יהפכו לפרקטיות יותר ויותר – למשל ניטור הסטטוס הבריאותי של כל אדם ע"י מערכות חיישנים בתוך הגוף או סביבו.

 

לשם מציאת הפתרונות לבעיות הללו ואחרות, הוקמה התכנית "Digital Living 2030"​. התכנית מתמקדת ביישומים עתידיים שישפיעו על חיינו כפרטים וכקהילה ותחבר חוקרים וסטודנטים מהארץ ומחו"ל להובלת פיתוח תשתיות, תהליכים, שיטות ואלגוריתמים שיבוצעו על-ידי רכיבי חומרה ותוכנה כדי לתמוך בעולם חדש זה.

 

"חיים דיגיטליים 2030"

המחקרים יתמודדו בסוגיות מרכזיות הקשורות לחיינו בעידן הדיגיטלי. הם מכוונים לפיתוח תשתיות, תהליכים, שיטות ואלגוריתמים לצורך מענה על אתגרים בעידן הדיגיטלי שיהיה עשיר בנתונים ומאתגר מבחינה אקולוגית, חברתית ואישית. המחקרים עצמם מבוססים על מתודולוגיות מתמטיות והנדסיות כגון חקר ביצועים, בינה מלאכותית, מדעי הנתונים והנדסת גורמי אנוש ועוסקים בפיתוחים סביבתיים, חברתיים ואישיים שישפיעו על איכות חיינו בסביבה המודרנית הדינאמית. בין השאר, המחקרים עוסקים ביישומי ערים חכמות, יישומי רפואה פרסונאלית ודיגיטלית, מערכות לקבלת החלטות המבוססות על סוכני בינה מלאכותית, סביבת העבודה העתידית, שרשראות הספקה חדשניות, מערכות למניעת הפליה דיגיטלית ומערכות לוגיקה פיזית-דיגיטלית.

בפרויקט זה אופיינו מספר תחומי מחקר, כגון:

  • מערכות סוכנים דיגיטלים שיאפשרו דמוקרטיזציה של החלטות וייצוג של האזרח בקבלת החלטות יומיומית
  • מערכות בריאות – ניתור וטיפול באתגרים הקשורים ליישומים בתחום הבריאות הפרט הפרסונלית
  • עבודה עתידנית והתנהגות ארגונית - אתגרים הקשורים לאופן בו אנשים יעבדו בסביבה המודרנית
  • ערים חכמות וחיים אורבניים - אתגרים הקשורים לאופן בו אנשים יחיו בסביבה המודרנית
  • הוגנות דיגיטלית - טיפול בנושא הוגנות, פרטיות במערכות דיגיטליות עתידיות
  • יסודות מדעים טכנולוגיים - במסגרתם ייבנו מודלים ושיטות מתמטיות חדשות לייצוג וניתוח אתגרים מודרניים

 

אוניברסיטת סטנפורד, איתה יימשך הפרויקט חמש שנים, נחשבת לאחד מהמוסדות האקדמיים הטובים בעולם. קרבתה לעמק הסיליקון מאפשרת לה, בדיוק כמו אוניברסיטת תל אביב, גישה יוצאת דופן למוקדי החדשנות הטכנולוגית וזירת חברות ההזנק. התכנית כבר זכתה למימון נדיב מקרן קורת לקידום מחקרים המשותפים לחוקרים מתל אביב ומסטנפורד.

 

על יוזם התכנית

פרופ' עירד בן-גל הוא פרופסור מן המניין במחלקה להנדסת תעשייה באוניברסיטת תל אביב וראש המעבדה ליישומי בינה מלאכותית ולמידת מכונה. בין היתר עירד הוא יזם ויו"ר של חברת CB4 המספקת פתרונות אנליטיים לחברות קמעונאותלפני כשנתיים שימש פרופ' בן-גל  כפרופ' אורח באוניברסיטת סטנפורד בארה"ב שם הוא לימד אנליטיקה יישומית  .('Analytics In Action’)היום הוא מוביל את הפרויקט המשותף “Digital Living 2030" בשיתוף עם פרופ' ניק במבוס מאוניברסיטת סטנפורד

 

כנס

שיתוף הפעולה בין הפקולטה להנדסה ואוניברסיטת סטנפורד כולל פרסום מאמרים משותפים, ביקורים הדדים ופעם בשנה כנס משותף לשתי האוניברסיטאות בו יוצגו התוצאות המחקריות של כל קבוצה

השנה יתקיים הכנס ב-24.03.2019  בבניין החוג ללימודי הסביבה ע"ש פורטר

הזמנה לכנס:  "DIGITAL LIVING 2030 Workshop, March 24, 2019"

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>