קבלו את ד"ר ברכה לאופר

חברת סגל חדשה בביה"ס להנדסת חשמל

08 אוגוסט 2023
ד"ר ברכה לאופר

נעים מאוד… אני ברכה חוקרת חדשה בבית-הספר להנדסת חשמל בתחומי למידת מכונה ועיבוד אותות.

הגעתי לפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב… אחרי שלוש שנים של פוסט-דוקטורט ב- MIT, במחלקה למדעי המחשב ובינה מלאכותית (CSAIL).

דברים שאני גאה בהם… המחקר שלי מציע זווית ראייה ייחודית על בעיות מרכזיות בעיבוד אותות ולמידה שהאתגר המרכזי בהן הוא מורכבותן וייצוגן במימד גבוה. העיקרון המנחה הוא לגלות את המבניות החבויה בבעיה ולנצל ייצוגים ממימד נמוך שעל בסיסם ניתן לפתח שיטות פשוטות, יעילות ובעלות ביצועים משופרים. המחקר שלי הוליד תחום חדש של איכון דוברים על-פני יריעות שהתפרסם במספר מאמרים, בניהם גם מאמר סקירה מקיף, ואף הוצג בהרצאת tutorial נרחבת בכנס האירופאי המרכזי לעיבוד אותות.

בכמה מילים... המעבדה שלי משלבת בין העולמות של עיבוד אותות ולמידת מכונה. בפרט, אנחנו מתמקדים בבעיות שונות של עיבוד אותות דיבור, כמו איכון ומעקב אחרי דוברים, הפחתת רעשים והפרדת דוברים. תחום עניין נוסף הוא אמינות של מודלים חדשים ללמידה חישובית באמצעות כלים סטטיסטיים, המאפשרים לנצל את היכולות המרשימות של פיתוחי בינה מלאכותית באופן מושכל ובטוח.

החלום והמטרות שלי למעבדה החדשה... אני מקווה להדביק את הסטודנטים בחדוות המחקר ולראות אותם מגיעים להישגים משמעותיים ולפריצות דרך. החזון הוא לשלב כלים מעולמות של שיערוך, סטטיסטיקה ולמידה עמוקה על-מנת לפתח יישומים חדשים, יעילים ואמינים שיכולים להביא תועלת ממשית לחיי היומיום של כולנו.

אם לא היית חוקר/ת … הייתי עובדת בתעשיית ההיי-טק ומתמקדת במחקר יישומי ובפיתוח שיטות וכלים שימושיים המשיקים לעולם המחקר האקדמי.

*סטודנטים המתעניינים במחקר לתואר שני/שלישי במעבדה מוזמנים לפנות: blaufer@tauex.tau.ac.il