פיתוח מהפכני מצריך מהנדס/ת עם חשיבה ביקורתית, יצירתית, אתיקה, אחריות חברתית ועבודת צוות

מהיום סטודנטים וסטודנטיות להנדסה ומדעים ילמדו קורסים במדעי הרוח

01 ספטמבר 2021
מהיום סטודנטים וסטודנטיות להנדסה ומדעים ילמדו קורסים במדעי הרוח

"תכנית מנדל", תכנית חדשה של אוניברסיטת תל אביב תפתח את עולמות מדעי הרוח גם לאלפי הסטודנטים והסטודנטיות הלומדים והלומדות הנדסה, מדעים מדויקים, ומדעי החיים. במסגרת התכנית סטודנטים/יות למדעים והנדסה יצטרכו לבחור 3 קורסים במדעי הרוח (6 ש"ס) במסגרת לימודיהם לתואר. התכנית הוקמה בסיועה הנדיב של קרן ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל מקליבלנד אוהיו מנדל.

 

באוניברסיטת תל אביב מסבירים כי התכנית נועדה להעניק השכלה רחבה לדור הבא של מובילי המדע והטכנולוגיה בישראל בדגש על חשיבה ביקורתית, יצירתיות, אתיקה ואחריות חברתית, עבודת צוות, כישורי כתיבה, כישורי דיון ועוד. פרופ' גלי צינמון, דקאנית הפקולטה למדעי הרוח מדגישה כי בבסיס התכנית עומדת התפיסה החברתית לפיה כל אדם, ובכלל זה מהנדס שיש לו כישורים ביקורתיים וחברתיים הוא מהנדס טוב יותר. התכנית תצא לדרך בשנת הלימודים הקרובה תשפ'ב.

 

ההיצע העשיר של קורסי הבחירה, יכלול, בין היתר, קורסים מרכזיים בבית הספר לחינוך, בית הספר להיסטוריה, בית הספר לפילוסופיה, בלשנות ולימודי מדע, בית הספר למדעי היהדות וארכיאולוגיה, בית הספר למדעי התרבות, התוכנית הרב-תחומית במדעי הרוח, החוג לספרות, המסלול ללימודים אמריקניים ועוד.

 

פרופ' אריאל פורת, נשיא אוניברסיטת תל אביב מסביר "בקולג'ים האמריקאים היוקרתיים ביותר, כל תלמיד או תלמידה, בלי קשר לתחום הלימוד העיקרי שלו, נדרש לקחת מספר קורסים מתחום מדעי הרוח, מתוך הבנה שישנו בסיס של יידע וצורת חשיבה שראוי להקנות לכל בוגר קולג'. התכנית החדשה  תאפשר לימודים בתחום מדעי הרוח לתלמידי המדעים באוניברסיטת תל אביב. מהלך חשוב זה, נובע מהבנת מרכזיותם של מדעי הרוח וחיוניותם להשכלתו של כל בוגר אוניברסיטה, והוא התאפשר בזכות החזון והנדיבות של מורט מנדל ז"ל שראה  את הפוטנציאל המשמעותי של התוכנית ושל יהודה ריינהרץ נשיא  קרן ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל.

 

פרופ יהודה ריינהרץ נשיא קרן מנדל אמר כי "קרן ג'ק,  ג'וזף ומורטון מנדל חרטה על דגלה את קידום מדעי הרוח בהשכלה הגבוהה בפרט ובציבוריות הרחבה בכלל. אנו גאים על השותפות הזו עם אוניברסיטת תל אביב אשר תאפשר לאלפי צעירות וצעירים לחוות את העושר התרבותי של מדעי הרוח וללמוד מגוון קורסים מעניינים מרחיבי דעת".

 

פרופ' גלי צינמוןדיקאנית הפקולטה למדעי הרוח הוסיפה "תכנית מנדל משקפת תפיסה ערכית לפיה כל אדם משכיל בחברה מודרנית צריך תשתית איתנה של כישורי למידה וידע הומניסטיים וליברליים. בעולם טכנולוגי וגלובלי חוקרים, מדענים ומהנדסים טובים, אינם יכולים להסתפק בכישורים מקצועיים מעולים בתחומי ההתמחות שלהם בלבד. הם זקוקים גם לתשתית של ידע תרבותי, היסטורי וספרותי, למיומנויות שלחשיבה ביקורתית, עבודת צוות, חשיבה אתית וחברתית,  ויצירתיות. בנוסף, כאוניברסיטה, אנו רואים חשיבות רבה שהבוגרים שלנו יהיו הטובים ביותר בתחומם, אבל גם אזרחים מצוינים ומנהיגים חברתיים. הסרת המחיצות ופתיחת שערי מדעי הרוח גם לתלמידי המדעים תעשיר את ההכשרה של המהנדסים ותקנה להם ארגז כלים רחב יותר הן בהמשך דרכם המקצועית והן כבני אדם פעילים בחברה".

 

פרופ' יוסי רוזנוקס, דקאן הפקולטה להנדסה מסכם "כידוע לכולנו בשנים האחרונות, חברות הטכנולוגיה המובילות בעולם כמו פייסבוק וגוגל, אובר ואפל, מצליחות לא רק בזכות הטכנולוגיה החדשנית אלא גם בזכות המעוף והשילוב של השכלה רחבה באמנויות ובמדעי הרוח. מכאן חשוב שהמהנדס והמהנדסת החדשים יהיו מיומנים לחשיבה רב תחומית, ע"י לימודי הנדסה ברמה גבוהה ביותר בשילוב קורסים ממדעי הרוח. תכנית מנדל תקנה לבוגרים שלנו ערך מוסף של חשיבה מחוץ לקופסה, יוזמה וחשיבה ביקורתית ובנוסף גם תחנך אזרחים טובים יותר למדינת ישראל".

 

לכתבה ב YNEY

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>