מים מכל הלב

צוות SoLED מהפקולטה להנדסה קטף מקום שלישי ומכובד בתחרות קולר לסטארטאפים עבור פיתוח טכנולוגי מהפכני של מערכת זולה לטיהור מים והנגשתה למדינות מתפתחות

02 אוגוסט 2021
דנה פוסטי
דנה פוסטי מציגה בתחרות "Coller $100,000 startup competition"

לפי ארגון הבריאות העולמי, ליותר מ-2 מיליארד בני אדם אין גישה למים נקיים, רובם במדינות מתפתחות אשר מוגבלות בתשתיות מים וחשמל. השיטות הנפוצות היום לטיהור מי שתיה מבוססות פילטרציה וכלור ואינם עונים כראוי על אתגרי האיזורים הללו כי הם צורכים אנרגיה, תחזוקה רבה ולעיתים אספקה רציפה. בנוסף, הפתרונות אינם אפקטיביים לגמרי נגד וירוסים שהם הגורמים המרכזיים למחלות ותמותה.

 

צוות של מהנדסות ומהנדסים מהפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב, בהנחייתה של פרופ' הדס ממן, זיהו את הבעיה ושמו להם למטרה למצוא פתרון ולהנגיש מי שתיה נקיים לאוכלוסיות במדינות מתפתחות.

 

מערכת SoLED

מערכת SoLED הינה מערכת חיטוי מים, חכמה מנותקת תשתית המשתמשת בטכנולגייה החדשנית UV-LED מבוססת פטנט שפותח במעבדה. המערכת היא זולה לייצור, דורשת מינימום תחזוקה והתערבות אדם ומציעה סטנדרט חיטוי הכי גבוה בתעשייה נגד חיידקים ווירוסים גורמי מחלות. הפטנט עליו מבוססת המערכת פותח אחר שנים רבות של מחקר והתמחות הצוות בתחום ה UV והLED . פטנט שילוב התדרים משתמש במספר אורכי גל של האור במקביל על מנת לתת מקסימום אפקט במינימום עלויות ייצור ותפעול ובעצם פותח עולם חדש לאפליקציות טיהור באמצעות ה LED ומנגישה את הטכנולוגיה למדינות מתפתחות.

 

לפתור אתגרים סביבתיים

כאמור, המטרה העיקרית של הצוות היא להנגיש את הטכנולוגיה שפיתחו למי שבאמת צריך אותה וכמובן לעשות טוב בעולם "כצוות שמתחיל במדע, אנחנו רואים במים כמלקולה הכי מיוחדת על פני כדור הארץ. מעבר לתכונות הכימיקליות והפיזיקליות, ללא המוקלקולה הזו יצורים חיים לא יכולים להתקיים על פני כדור הארץ. מים נקיים זה הבסיס לחיים. הידיעה שיש לנו טכנולוגיה כזו מדהימה שיכולה להנגיש את המרכיב הבסיסי הזה לאוכלוסייה אינסופית שכיום סובלת, זה מה שגורם לנו לקום כל יום בבוקר מלאי תשוקה לפתור את האתגרים בפיתוח הטכנולוגיה ומימוש הפוטנציאל שלה דרך מוצר" מספרת דנה.

 

כוכבי SoLED

מאחורי הפיתוח עומדים חוקרים וחוקרות מהפכניים:

  • פרופ' הדס ממן - ראשת התוכנית להנדסת סביבה וראש המעבדה לטכנולוגיות טיהור מים בבית הספר להנדסה מכנית.
  • דנה פוסטי - דוקטורנטית להנדסת סביבה (שנה שניה) בהתמחות בטיהור מים באמצעות UV. חברה בארגון העולמי ל UV .  
  • מאיר מורגנשטרן - יועץ עסקי ופיתוח. החיבור למאיר נעשה דרך קורס "מפרויקט לסטרטאפ" של מרכז היזמות בהובלת יאיר סאקוב. לאחר הקורס החליט הצוות להמשיך ולפתח את הרעיון והטכנולוגיה לכדי מיזם.
  • עמית ברגמן - יועץ הנדסי, בשלושים שנים האחרונות עבד בחברת רפאל, בתפקידו האחרון הוביל את פרויקט כיפת ברזל. 

צוות המעבדה:

  • איגור דונסקוי - מאסטרנט שנה שלישית, הנדסת מכונות.
  • ד"ר יפעת בצלאל - חוקרת במעבדה לטכנולוגיות טיפול במים.
  • ד"ר ורד כהן יניב - מנהלת וחוקרת במעבדה לטכנולוגיות טיפול במים.

בתמונה מימין לשמאל: דנה פוסטי, מאיר מורגנשטרן ופרופ' הדס ממן

 

תחרות הסטארטאפים

ביום שני, ה 19 ליולי התקיימה התחרות השנתית של "Coller $100,000 startup competition" מטעם הפקולטה לניהול ע"ש קולר. התחרות מיועדת למיזמים בתחילת דרכם ומעולמות תוכן שונים ומגוונים להציג את הרעיון והפיתוח שלהם. מטרת התחרות לסייע ולקדם את המיזמים, באמצעות ההשקעה הכספית למיזם המנצח, חשיפה, תמיכה וליווי מקצועי. הסטארט-אפ הזוכה בתחרות מקבל כפרס השקעה של 100 אלף דולר.

 

צוות SoLED של הפקולטה להנדסה קטפו את המקום השלישי בתחרות ויקבלו מעכשיו ליווי ותמיכה של TAU VENTURE - קרן הון סיכון של אוניברסיטת תל אביב שמיועדת להשקעות בסטארטאפים בשלבים מוקדמים.

 

"זאת חוויה מאוד מרגשת. אחרי חמש שנים של מחקר אינטנסיבי במעבדה הגענו לנקודה שיש לנו המון ידע על חיטוי מהצד ההנדסי והמיקרוביולוגי. לפני כשנה החלטנו ליישם את כל הידע שיש לנו על מנת לפתור את משבר המים באיזורים מנותקי תשתית, דרך פיתוח ריאקטור שאנחנו תכננו, עיצבנו ובנינו בהתאם לתוצאות שקיבלנו מניסויים שונים. אחרי כל תקופת פיתוח האבטיפוס, מאוד מרגש עבורנו להוציא את זה החוצה ולהראות לעולם את הדבר הנפלא שאנחנו יוצרים. עוד יותר מרגש לקבל את הפידבקים המדהימים מהשופטים והאורחים. אנחנו מרגישים נפלא ובכיוון הנכון ליישום הזדמנות האימפקט והיישום המסחרי שיש למוצר הזה" מספרת דנה.

בתמונה מימין לשמאל: פרופ' משה צבירן - דקאן הפקולטה לניהול ע"ש קולר, דנה פוסטי, פרופ' הדס ממן וד"ר אייל בנימין

 

"אני מאמינה שהרבה אנשים התחברו לאג'נדה שלנו ולפוטנציאל המסחרי הטמון בהזדמנות הזו. בנוסף, היתרון הטכנולוגי, הניסיון הרב והתשוקה של הצוות. אנחנו חברה שיש מאחוריה מדע עמוק וידע עמוק שמהווה יתרון יחסי מאוד מאוד חזק. בנוסף לכך, המטרה שלנו והלב שלנו הוא להעניק את הטכנולוגיה הזו למי שבאמת צריך אותה ואין לו אפשרות, לעשות טוב בעולם" מסכמת דנה.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>