קבלו את ד"ר טלי אילוביץ

עודכן: 21.05.2020

חברת סגל חדשה המחלקה להנדסה ביו-רפואית

ד"ר טלי אילוביץ
ד"ר טלי אילוביץ

נושא המחקר שלי...

כיום, חלק גדול מהטיפולים במחלות שונות במוח מלוות בהליך כירורגי פולשני של פתיחת חור בגולגולת. במחקר שלי אנחנו משתמשים בטכנולוגיה חדשנית של אולטרסאונד טיפולי שחודר מבעד לגולגולת, בלי צורך בהתערבות כירורגית חיצונית. הטיפול מושג ע"י שימוש בבועיות גז קטנות שקוטרן הוא כעשירית בלבד מקוטר תא דם אדום. במקור, הבועיות הללו פותחו כחומר ניגוד לדימות של כלי דם באולטרסאונד וכיום גם משמשות כפלטפורמה טכנולוגית לריפוי. באמצעות הזרקה של מיקרו-בועות ומיקוד של אולטרסאונד בתדר נמוך, הבועות תתכווצנה ותתרחבנה באזור הספציפי, דבר שיאפשר מעבר של חומרים מתוך כלי הדם אל הרקמה שמסביב. בצורה כזו לדוגמה ניתן לפתוח את מחסום הדם-מוח בצורה ממוקדת והפיכה על מנת לאפשר מעבר של תרופות לטיפול במחלות שונות. את הפלטפורמה הזו אני מקווה להמשיך לפתח ולהרחיב לטיפול במגוון מחלות, החל מגידולים סרטניים ועד לאלצהיימר ופרקינסון.

 

בחרתי דווקא בנושא מחקרי זה כי...

מאז ומעולם נמשכתי לתחום ההנדסה. את הדוקטורט עשיתי בהנדסת חשמל בתחום האלקטרואופטיקה בפיתוח שיטות מיקרוסקופיה לצורך דימות בזמן אמת של תאים חיים. כך התנסיתי לראשונה באפשרות של פיתוח כלים הנדסיים ויישומם עבור אפליקציות רפואיות וביולוגיות. אל תחום האולטרסאונד הגעתי באורח מקרה. בתקופה בה חיפשתי מעבדות לפוסט-דוקטורט, הייתי בהיריון עם תאומים. כתוצאה מכך בדיקות אולטרסאונד הפכו להיות דבר שבשגרה עבורי. הסתקרנתי והחלטתי ללמוד על תחום האולטרסאונד קצת יותר. כשהבנתי שתחום האופטיקה בו עסקתי עד אז ותחום האולטרסאונד הם תחומים משיקים, וגיליתי את הפוטנציאל הרפואי העצום שיש לאולטרסאונד, החלטתי שזה התחום שאותו אני מעוניינת לחקור.

 

את הטכנולוגיה שפיתחתי ניתן לראות ב...

הטכנולוגיה שמשלבת בין בועיות גז ואולטרסאונד היא פרי פיתוחם של מספר מעבדות ברחבי העולם והתחום רק הולך ומתרחב. כיום מתבצעים ניסויים קליניים במטופלים במדינות רבות ברחבי העולם, כולל ארה"ב, סין ומדינות נוספות באירופה.

 

המסע האקדמי שלי החל...

אובחנתי כמחוננת בגיל 8 ולמדתי בתוכנית של מחוננים מטעם "נוער שוחר מדע". לאחר מכן השתתפתי בתוכנית של "נוער מוכשר במתמטיקה" מטעם אוניברסיטת בר אילן, במסגרתו סיימתי 5 יח"ל במתמטיקה בכיתה י'. את כל התארים האקדמאיים עשיתי בהנדסת חשמל באוניברסיטת בר-אילן, כאשר את התואר השני עשיתי במסלול ישיר למצטיינים במסגרתו תואר ראשון ושני נעשים בפרק זמן של חמש שנים. בסיום הדוקטורט המשכתי לפוסט דוקטורט בהנדסה ביורפואית באוניברסיטת קליפורניה דיוויס ולאחר מכן בבית הספר לרפואה שבאוניברסיטת סטנפורד

 

החוויה שלי במסגרת הפוסט-דוקטורט באוניברסיטת סטנפורד, קליפורניה...

זו הייתה חוויה מעשירה אישית ומקצועית שקידמה אותי המון. ברמה המקצועית נחשפתי לעבודה במעבדה בסדר גודל שונה לחלוטין ממה שקיים בארץ. כמות המשאבים שיש שם הוא כמעט בלתי מוגבל ולכן המחקר יכול להתבצע ברמה הגבוהה ביותר. מבחינה אישית, טסנו אני ובעלי אסף לפוסט-דוקטורט כמשפחה עם שלושה פעוטות – בתי הבכורה הייתה בת שנתיים וחצי והתאומים בני שנה. זו הייתה תקופה מאתגרת בה התמודדנו עם שילוב בין קריירה תובענית להורות ומשפחה בלי עזרה ביומיום. בסופו של דבר אני חושבת שהסיטואציה חיזקה אותנו ויצרה בינינו חיבור עוד יותר חזק. הטיסה שלנו לפוסט דוקטורט התאפשרה בין היתר בזכות תמיכה גדולה מהבית. בעלי אסף שסיים דוקטורט בהנדסת חשמל אף הוא, החליט לשים את הקריירה שלו בהמתנה על מנת לצאת יחד עימי לפוסט דוקטורט ולעשות פוסט דוקטורט בעצמו. לרוב, זה מובן מאליו שאם בן הזוג יוצא לפוסט דוקטורט אז בת זוגו תצטרף אליו, אבל המצב ההפוך שקרה אצלנו הוא פחות שכיח ולדעתי הוא אחת הסיבות העיקריות שבגינה נשים לא יוצאות לפוסט-דוקטורט ולכן שיעורן בעמדות בכירות באקדמיה הוא נמוך יחסית.

 

פרסים והישגים שאני גאה בהם...

בכל אחד משלושת התארים זכיתי במלגות הצטיינות מטעם הפקולטה להנדסה, המכון לננוטכנולוגיה ואוניברסיטת בר אילן. במהלך הדוקטורט זכיתי בפרס מקרן אידלסון מטעם נעמ"ת עבור דוקטורנטיות מתחומי המדעים המדויקים ובנוסף גם נבחרתי כמצטיינת רקטור. בשנה האחרונה, במהלך פוסט הדוקטורט, נבחרתי כאחת מ 30 הישראלים המבטיחים מתחת לגילאי 30 לשנת 2019 ע"י פורבס ישראל.

השאיפות שלי...

כיום בישראל תחום המחקר האקדמי באולטרסאונד לוקה בחסר ויש צורך בתעשייה במהנדסים עם רקע באולטרסאונד. אני מקווה שמעבדתי תוכל לעזור בגישור על הפער ובהכשרת דור העתיד של מהנדסים בתחום. בנוסף, הכלים אותם רכשתי במהלך פוסט הדוקטורט ישמשו כבסיס עליו אקים את המעבדה שלי. אישית, מאוד חשוב לי נושא קידום נשים במדע. כמדענית אני מבינה את הדילמות שנשים מתמודדות איתן, ובפרט בנושא של שילוב בין הורות, משפחה וקריירה על כל הקשיים הכרוכים בכך. אני מקווה לעזור ולעודד נשים נוספות להגיע לתחום ולהשתלב בתפקידים בכירים באקדמיה.

 

פרטי התקשרות שלי...

בניין רב תחומי, חדר 307B

ilovitsh@tauex.tau.ac.il

073-3804716

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>