אקדמיה ותעשיה יוצרות חדשנות

הכנס השנתי השישי של ארגון עמיתי התעשיה

21 מרץ 2018
הכנס השנתי השישי של ארגון עמיתי התעשיה
מימין לשמאל: פרופ' פדר, פרופ' פאר, ד"ר אפלבום, מר וולדמן, ד"ר רון, מר בר-אור, מר פלוצקר

"האקדמיה היא מעיין הידע של העת החדשה. ככזו עליה להביט קדימה, ולשמר את הרלוונטיות לצורכי התעשיה. הטיפוס במעלה החדשנות הטכנולוגית הוא המסע משותף שלנו - אקדמיה ותעשיה", כך פתח פרופ' מנדלוביץ את הכנס השנתי השישי של ארגון עמיתי התעשיה.

 

השבוע בתאריך ה 18.03.18 ציינו בכנס השישי של ארגון עמיתי התעשיה שנה נוספת של מערכת יחסים עמוקה עם התעשיה. הכנס התקיים במוזיאון הטבע החדש ע"ש שטיינהרדט, ואליו הגיעו כ- 200 אורחים, ביניהם בכירים מהתעשיה, מהעולם האקדמי וסטודנטים מצטיינים.

 

מי אתה IAP?

ארגון עמיתי התעשיה הוקם במטרה לייצר תהליך של דיאלוג מתמשך בין התעשייה לבין הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל-אביב. תכלית הארגון הינה ליזום, לחזק ולבסס קשרים ושיתופי פעולה ארוכי טווח בין האקדמיה לבין התעשייה הטכנולוגית בארץ ובעולם. השנה, הארגון הרחיב את הפעילויות המשותפות בין האקדמיה לתעשיה, ומעבר למחקר משותף וגישה לסטודנטים אף השפיע על תוכניות הלימוד ותכני ההוראה והמחקר. הארגון פעיל כל השנה בחיזוק הקשרים עם התעשיה, וזאת ניכר, בין היתר, בימי זרקור שבועיים, פרסום של למעלה מ- 160 משרות, סיורים בחברות, יותר מ - 17 הרצאות אורח, בחצי שנה הראשונה – מלגות וחסויות בסך כולל של למעלה מ- 540,000 ₪, אירועי סטודנטים בחסות התעשיה כגון: אירוע פתיחת שנה בחסות חברת Applied Materials, מסיבת חנוכה בחסות חברת Altair, האקתון ותוכנית INNOBIT בחסות חברת אלביט.

 

נקודת מבט לאומית

הכנס נפתח בברכתו של יו"ר הארגון, פרופ' מנדלוביץ והמשיך עם פרופ' ריין, סגן נשיא אוניברסיטת ת"א ופרופ' רוזנוקס, דקאן הפקולטה להנדסה. בהמשך, פרופ' יפה זילברשץ המכהנת כיו"ר הוועדה לתכנון ולתקצוב (ות"ת) של המועצה להשכלה גובהה, שאחראית על חלוקת תקציב המדינה המוקדש להשכלה גבוהה, נתנה לנו הצצה בהרצאתה המרתקת לתכנון ולמטרות העיקריות עליהם הם עובדים: חינוך ליזמות וחדשנות, שינוי הקונספט של תפקיד הסטודנט באקדמיה מפסיבי לאקטיבי וחיבור האקדמיה על כל רבדיה - סטודנטים וחוקרים כשותפים פעילים בstart up nation.

 

חשיבות הממשק בין תעשייה ואקדמיה

"מאיפה יצאו חברות ההייטק הכי טובות בעולם? הכל החל באוניברסיטאות", כך אמר איל וולדמן, מנכ"ל מלאנוקס, בפאנל שהנחה בשנינות רבה סבר פלוצקר, כתב ופרשן כלכלי. הפאנל כלל בכירים מתעשיית ההייטק והאקדמיה ובינהם:

  • ד"ר הדר רון, שותפה מנהלת קרן הון סיכון IHCV (Israel Healthcare Venture) המתמחה בהשקעות בחברות הזנק ישראליות.
  • שחר בר אור, מנכ"ל Western Digital Israel. לשעבר מנכ"ל סאנדיסק ישראל. בר-אור בוגר תואר שני בהנדסת חשמל מאוניברסיטת תל אביב.
  • איל וולדמן, יזם ישראלי בתחום ההיי-טק, אשר הקים בשנת 1999 את חברת מלאנוקס ביחד עם מיכאל כגן, רוני אשורי ושי כהן. מאז וולדמן מכהן כמנכ"ל ונשיא החברה שעוסקת בפיתוח וייצור של מוצרים ורכיבים אלקטרוניים למערכות תקשורת מהירות בטכנולוגיות InfiniBand & Ethernet . בשנת 2012 וולדמן נבחר ל"איש השנה" ע"י העיתונים הכלכליים "גלובס" ו"פורבס ישראל", ובשנת 2016 הוענק לו תואר דוקטור לשם כבוד מטעם הטכניון.
  • ד"ר עמירם אפלבום, מכהן משנת 2017 כמדען הראשי במשרד הכלכלה והתעשייה ויו"ר רשות החדשנות. קודם לכן כיהן אפלבום כנשיא חברת KLA Tencr Israel, חברה המפתחת ומייצרת מערכות לבקרת תהליכי ייצור מוליכים למחצה בהיקפים של מאות מיליוני דולרים לשנה.
  • פרופ' דן פאר, ראש המרכז לחקר הביולוגיה של הסרטן וראש המרכז לרפואה תרגומית, הפקולטה למדעי החיים. פרופ'  פאר הוא מחלוצי השימוש במולקולת RNA  למניפולציה של לויקוציטים במחלות שונות הקשורות לתאי מערכת החיסון.
  • פרופ' מאיר פדר, Information Theory Chair, הפקולטה להנדסה. במהלך הקריירה האקדמית שלו, פרופ' פדר היה מעורב בתעשיית ההיי-טק עם חברות רבות, ביניהן חברת INTEL. בשנת 1998 ייסד את Peach Networks שנרכשה בשנת 2000 על ידי מיקרוסופט. לאחר מכן הוא ייסד את Bandwiz, ספקית של מערכות העברת תוכן מסיביות עבור רשתות ארגוניות. בשנת 2004 היה ממייסדיה של חברת הסטארט-אפ Amimin, אשר מפתחת שבבים להעברת אלחוטית של וידיאו לא דחוס ברזולוציה גבוהה.

 

הקטר הלאומי 

הבשורה שאיתה יצאנו בסיום הפנאל היא שחובה להמשיך לבנות את הגשרים בין האקדמיה לתעשייה. המשך שיתוף התעשייה בנדבכי הפעילות שלנו: הכשרת סטודנטים, יישום טכנולוגיות פורצי דרך, בחירת כיווני מחקר עתידיים ועוד. ההיטק הוא הקטר הלאומי שלנו וביחד נרצה לתדלק אותו בדלק המשובח ביותר. ביחד נרצה למשוך את מיטב הנוער למקצועות ההיטק.  שאיפתינו שהפרויקטים המובילים ייושמו ביחד עם חברות הפועלות בארץ. נרצה לראות אקדמיה תוססת ועדכנית וכל זה ייעשה בעזרת שיתופי פעולה מהסוג שאנו רואים כאן.

 

מצויינות חברתית

"מעבר למצויינות טכנולוגית אליהן האקדמיה והתעשיה צריכות לשאוף, מוטלת עלינו הדאגה למצוינות חברתית הכוללת הנגשת המדע לכל שדרות האוכלוסיה, צמצום פערים חברתיים, ייצוג האחר (מגדרית ומגזרית) באקדמיה ובתעשיה והפיכת משאב ההייטק למשאב הלאומי העיקרי שלנו!", עם מסקנה זו חותם פרופ' מנדלוביץ את הכנס השנתי השישי.

לתמונות מהכנס

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>