בוגר בקצב אחר

קבלו את סיוון שיק - ראש צוות בחברת Vayyar שמוסיקה היא חלק בלתי נפרד מחייו

29 דצמבר 2020
בוגר בקצב אחר - סיוון שיק

סיוון שיק החל את דרכו בחברת Vayyar עוד בראשית ימיו כסטודנט לתואר ראשון במגמה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה ומדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב. כיום הוא מכהן כראש צוות בקבוצת התוכנה. ביקשנו מסיוון לפנות עבורנו כמה רגעים, כדי לשתף אותנו בדרך שעבר עוד מימיו הסטודנטיאליים ועד להיותו בוגר מעורר השראה.

 

Vayyar חברה בארגון עמיתי התעשייה ומהווה שחקנית מפתח בפקולטה להנדסה. שיתופי הפעולה כוללים, בין היתר, אירועי גיוס ורווחה עבור הסטודנטים.ות ובוגרי הפקולטה, חסות ליום הפרויקטים של בית הספר להנדסת חשמל, הרצאות אורח טכנולוגיות, השפעה על תוכניות הלימודים ועוד.

 

חברת Vayyar מפתחת חיישנים ארבע ממדיים על בסיס גלי רדיו, ללא שימוש במצלמה לטובת אפליקציות מצילות חיים. היא הוקמה בשנת 2011 במטרה לפתח סנסור שיצליח “לראות” לתוך גוף האדם ולזהות סרטן שד. כשהחיישן פותח נגלה עולם שלם של שימושים אפשריים נוספים עבורו. כיום לחברה מוצרים רבים בתחומים מגוונים כגון, מוצר המזהה נפילות של אנשים מבוגרים, מוצר אחר שבאמצעותו ניתן לראות דרך קירות וכן מוצרים בתחומי בתים חכמים, רכבים, בטיחות ועוד.

 

אז הנה מספר תובנות שלמדנו מסיוון על לימודים, קריירה וקשרי אקדמיה – תעשייה וכמובן שלא שכחנו לשאול אותו על החיידק האימתני ששיבש את השגרה של כולנו בשנה האחרונה:

 

מה למדת?

תואר ראשון בהנדסת חשמל ומדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב (2017).

 

מתי התחלת את דרכך בחברת Vayyar?

התחלתי לעבוד ב-Vayyar עוד בתקופת הלימודים במשרת סטודנט בשנת 2015, זה מקום העבודה הראשון שלי. בשנת 2017 עם סיום לימודיי נכנסתי למשרה מלאה, ובשנת 2019 קודמתי להיות ראש צוות בקבוצת התוכנה.

 

מה לקחת מלימודי הנדסה לקריירה שלך?

מלבד הידע התיאורטי גם את הגישה הפרקטית המאפיינת את תחום ההנדסה, בשונה מהמדעים המדויקים. תמיד הייתי שואל את עצמי "אבל מה עושים עם זה?", "מה היישומים של זה?"

 

תכניס אותנו ליום בחייך בחברת Vayyar

אני נוהג לפתוח את הבוקר עם הצוות שלי ב-Morning Sync  על כוס קפה, צחוקים ושיח על מה שהיה אתמול ומה צפוי לנו היום. הצוות שלי עוסק בתשתיות לכלל החברה וגם כותב כלים בתוך החברה וללקוחות. במהלך היום אני עובר בין אנשי הצוות, שואל לשלומם ומוודא אם מישהו צריך עזרה או הנחייה בביצוע המשימות. בדרך כלל יש מספר ישיבות על נושאים שונים כגון, פיצ'ר חדש, באג שמנסים לאתר, דרישות חדשות, רעיונות, מוצרים וכדומה. אם מתמזל מזלי וזה יום טוב אני מספיק גם לכתוב קצת קוד או לשפר תשתיות פנימיות של הצוות.

 

כידוע, Vayyar חברה בארגון עמיתי התעשייה של הפקולטה להנדסה – איך אתה רואה את הקשר בין האקדמיה לבין החברה ממשיך להתפתח?

פרויקטים משותפים על בסיס הטכנולוגיה של Vayyar, השתתפות בירידים ובאירועי גיוס למיניהם ומעורבות אקדמית, על מנת לגייס את טובי המהנדסות והמהנדסים שיוצאים מהאוניברסיטה.

 

קורונה TIME – האם התקופה החדשה משפיעה על גיוס הסטודנטים.יות והבוגרים.ות שלנו? ואיך אתה צופה את היום אחרי הקורונה?

בזכות המודל העסקי הייחודי שלה  חברת Vayyar מצליחה להתמודד היטב עם תקופה הקורונה. בחלק מהתחומים המתחרות שלנו, שהן חברות ענק, נוטות להוריד את הרגל מהגז ולחסוך משאבים בעתות משבר. אולם בעוד שהן מתייחסות לקורונה כמשבר אנחנו רואים בה דווקא הזדמנות ומנצלים את הזמן הזה לקפיצה טכנולוגית נוספת שתרחיק אותנו עוד יותר מן המתחרים.

לגבי גיוס אני שמח לעדכן שאנחנו מגייסים כרגיל ומגייסים הרבה. החברה במצב כלכלי מצוין שמאפשר לנו לגדול ולהתרחב, ולכן אנו תמיד מחפשים אנשים טובים שיצטרפו להרפתקה שנקראת Vayyar. אני חייב לציין שהחברה משקיעה משאבים רבים בהון האנושי שלה וזה ניכר בפיתוח האישי והמקצועי של כל אחד ואחת מעובדיה. אין ספק שכולנו אוהבים טכנולוגיה, מלאי מוטיבציה, רוח עשייה ואוהבים הרפתקאות.

 

ובנימה אישית, מה התחביבים שלך ואיפה היינו פוגשים אותך אם לא היית בוחר במקצוע ההנדסה?

אני חובב מאד מוסיקה ומנגן על פסנתר, גיטרה, תופים, מפוחית ועוד כמה כלים. בזמני הפנוי (שלצערי לאחרונה לא ממש קיים) אני גם עושה מוסיקה אלקטרונית.

לצד המוסיקה אני מאד אוהב ספורט - בייסבול, פורמולה 1 ואתלטיקה קלה.

למען האמת אינני מסתקרן ממחקר כיוון שאני יותר איש של כאן ועכשיו. מאוד התחברתי לכל הנושאים שקשורים בעיבוד אותות ובפרט אותות של סאונד.

אם לא הייתי מהנדס כנראה שהייתם מוצאים אותי בבית הספר מלמד מתמטיקה (אולי זה עוד יקרה יום אחד) או די ג'יי.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>