תלמידות כיתות ד' כבר מתכננות את רכבי העתיד בפקולטה להנדסה

בנות הפרויקט להעצמת בנות במדעים בסיור והרצאה מרתקת במעבדת פרוייקט הרכב של הפקולטה להנדסה

20 אפריל 2017
סברינה, סטודנטית שנה ד' בבית הספר להנדסה מכנית מעבירה לתלמידות הרצאה מרתקת

פרויקט להעצמת בנות במדעים

שבוע שעבר, במסגרת חוג המדע ובהובלת מיכל גרינבאום מנהלת הפרויקט להעצמת בנות במדעים, התקיים סיור של תלמידות כיתה ד' מבית ספר יסודי גרץ, תל-אביב, אצלנו בפקולטה להנדסה במעבדת פרוייקט הרכב. בסיור הפגשנו את התלמידות בפרויקט בניית הרכב של אוניברסיטת ת״א.

מי יבנה את הרכב הבא?

סברינה, סטודנטית שנה ד' בבית הספר להנדסה מכנית שמשתתפת בפרוייקט הרכב, העבירה לתלמידות הרצאה מרתקת שנמשכה כשעה. הסיור היווה חוויה מעצימה, מרגשת ופותחת אופקים עבור הבנות, אשר אחרי המפגש הארוך עם סברינה גם הן חולמות להגיע לצוות שיבנה רכב מירוץ.

מילות סיכום ומכתב תודה

במסגרת חוג מדע, הכרנו את פרויקט בניית הרכב של אוניברסיטת ת״א.

לאחר ששמענו רבות אודות הפרויקט, זכינו להזדמנות חד פעמית לראות את הרכב בסוף בנייתו, ולשמוע הרצאה מפי אחת הסטודנטיות השותפות לדרך הלמידה המקורית והמעניינת הזו.

היא סיפרה לנו על הפרויקט עצמו, על מערכות הרכב, על השיווק, היצור, העיצוב, ולבסוף - התחרות.

בכל שנה הם שולחים את הרכב למספר תחרויות בינלאומיות. היא סיפרה לנו הן חוויות אישיות מהתחרות, והן שיטת התחרות.

שמענו הרצאה מרתקת ומלהיבה, שבהחלט היה שווה לפספס יום לימודים עבורה.

אז תודה מיוחדת לסברינה, ולכל משתתפי הפרויקט, על שנתנו לנו הזדמנות לשמוע הרצאה חד פעמית ומרתקת זו!

בנות הפרויקט להעצמת בנות במדעים, כיתות ד3  ו-ד4   בית ספר יסודי גרץ, תל-אביב