תחרות פרס המים של שטוקהולם לנוער בישראל

לשנת תשע"ט – 2019

16 יוני 2019
תחרות פרס המים של שטוקהולם לנוער בישראל

החודש התקיימה תחרות פרס המים של שטוקהולם לנוער בישראל, בניהולו האקדמי של פרופ' אמריטוס גדעון דגן מבית הספר להנדסה מכנית, נערכה בחסות הפקולטה להנדסה אוניברסיטת תל-אביב ובתמיכת קרן המים של ג'ואיש נשיונאל פאנד ארה"ב (אשר תמיכתה מוקדשת לזכרו של זאבי כהנוב ז"ל) וקרן ראקל ומנואל קלצ'קי.

השנה הוגשו לתחרות כ60 פרויקטים העוסקים במקורות המים ושימורם. השתתפו מעל 110 תלמידים מ-30 בתי ספר שונים מכל רחבי הארץ ומכל המגזרים, כשרובם ניגשים לתחרות לראשונה. לפרויקט הוגשו עבודות בשתי רמות: (1) עבודות מחקר מצומצם (ברמה של 1-2 יח"ל); (2) עבודות מחקר בהיקף רחב (ברמה של 4-5 יח"ל) ב-3 קטגוריות, (א) מחקר ופיתוח; (ב) טכנולוגיה ויזמות ו-(ג) חברה ורוח.

עלו לגמר 12 העבודות המובילות בתחומים שונים. המשתתפים בגמר הוזמנו להציג את הפרויקטים בפני חברי ועדת השופטים ביום ג' 14.05.19 בפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל-אביב. כל משתתף התבקש להכין פוסטר, להציג את עבודתו ולהשיב על שאלות ועדת השיפוט.

כלת פרס המים לשנת 2019

ועדת השופטים בחרה במרווה פיסטינר, מבית הספר התיכון הישראלי למדעים ואומנויות בירושלים, כזוכת התחרות על עבודתה "פיתוח חיישן ביולוגי לניטור חומרים גנוטוקסיים במי שופכים וקולחין המוזרמים לסביבה". העבודה נעשתה בהנחיית הגב' הגר ליס ובפיקוחו של פרופ' שמשון בלקין, מהאוניברסיטה העברית. השופטים ציינו שהתלמידה הציגה רמה אקדמית גבוהה הן במחקרה, הן בהיקף הידע שלה והן בהצגתה הרהוטה. מרווה זכתה לייצג את ישראל בתחרות הבינלאומית בסוף אוגוסט בשבדיה. היא תוכל ליהנות ממלגת לימודים מלאה לשנה ראשונה במידה ותבחר ללמוד באונ' ת"א. תעודת הזכייה הוענקה לה ע"י שגריר שבדיה בישראל, מר מגנוס הלגרן, שפנה לקהל וברך על העשייה המגוונת. הוא איחל הצלחה לזוכה בתחרות בשטוקהולם.

טקס חלוקת הפרסים

בטקס נשאו דברים סגן הרקטור פרופ' אייל זיסר, דיקאן הפקולטה פרופ' יוסי רוזנוקס, שגריר שבדיה, דובר רשות המים ואורחים נוספים. הם הביעו את הערכתם למפעל התחרות ובירכו את התלמידים על הישגיהם. בנוסף להכרזה על הפרס הראשון הוענקו פרסים לעבודות הטובות ביותר בתחום מדעי החברה ובתחום טכנולוגיה ויזמות. כמו כן הוענקו פרסים ולעבודות מחקר בהיקף מצומצם ופרס מיוחד מטעם מרכז לחקר המים שהוגש ע"י ראש המכון פרופ' דרור אבישר.

לקריאה נוספת על הארוע

לתמונות מהארוע