הרחפנים האוטונומיים של הפקולטה להנדסה הדגימו את היכולות שלהם בכנס AUS&R
תערוכה והדגמות של מערכות בלתי מאוישות
בחודש אוקטובר 2019 התקיים כנס, תערוכה והדגמות של מערכות בלתי מאוישות AUS&R בו המעבדה לרחפנים אוטונומיים של הפקולטה להנדסה הדגימה את היכולות שלה.
בכנס הציגו מיטב המומחים את כל ההיבטים והטכנולוגיות החדשניות בתחום המערכות הבלתי מאוישות - רחפנים וכטב"מים, כרב"מים, כלי שיט בלתי מאוישים ועוד, שהפכו מאמצעים ללוחמת הכוחות העתידיים לכלים עכשוויים שמשיגים תוצאות מרחיקות לכת בשירות המגיבים הראשונים, ארגוני אכיפת החוק, והצבא ברחבי העולם. בתחום חדשני זה, בו ישראל ממלאה תפקיד עולמי מוביל, המערכות המתקדמות ממלאות את מקומם של הצוותים האנושיים ובכך מצילות חיי אדם וחוסכות זמן ומשאבים יקרים.
יוני מנדל, בוגר תואר שני בהנדסת חשמל בפקולטה להנדסה אוניברסיטת תל-אביב הקים, תחת חסות חברת אינטל ישראל יחד עם פרופ' בן-ציון בוברובסקי את המעבדה לרחפנים אוטונומיים לניווט אוטונומי ללא GPS, בהסתמך על ראייה ממוחשבת ולמידה עמוקה. המעבדה עוסקת במחקר ופיתוח של רחפנים אוטונומיים לניווט ומיפוי אוטונומיים באמצעות מצלמה ומדיד אינרציאלי (ללא GPS), עקיבה וזיהוי באמצעות למידה עמוקה, היתוך בין סנסורים, התחמקות ממכשולים. טכנולוגיה פורצת דרך זו הודגמה בכנס לחברות מתחומי התעשייה, חברות ביטחוניות המובילים בתחום הכלים הבלתי מאוישים בעולם ובארץ ואף הניבה שיתופי פעולה מעניינים. "בכנס זה נכחו גם חברות מהתעשיה וגם אנשי צבא ומשטרה שמאוד מתעניינים בטכנולוגיה שלנו ובעקבות כך יהיה שת"פ עם אלביט בנושא ניווט אוטונומי ובנוסף המעבדה מועמדת להיכנס לתוכנית INNOFENSE, תכנית של מרכז החדשנות של משרד הביטחון הישראלי" כך מספר יוני מנדל.
1) לינק להדגמה
2) לינק להדגמה