סיפורו של שבב

בואו להיות חלק מתעשיית השבבים שמשנה את החיים של כולנו והפעם הכירו את אופיר מחברת אנבידיה

07 מרץ 2022
 אופיר מרדלר

בשנים האחרונות האקדמיה והתעשייה משלבות ידיים לקידום תחום ה-VLSI, שכידוע הפך לשוק מבוקש ביותר הלוקה במצוקה קשה של כוח אדם. פיתוח רכיב VLSI מצריך ידע רב בתחומים רבים שרובם קשור לתחומי ההנדסה, ובכלל זה ידע בתכנון אלקטרוני של מעגלים, במדע החומרים, בתכנות ואלגוריתמים, בהנדסת תהליך ובהנדסת ייצור, ולכן דרוש מאמץ רוחבי בכדי להיות שחקן משפיע בתחום.

 

מדינת ישראל מהווה שחקנית חשובה ביכולות של פיתוח שבבים מתקדמים, ולכן חברות חשובות ומובילות מרחיבות את תחום פעילותן בארץ ומגייסות באופן נרחב עובדים.ות בעלי הכשרה רלוונטית. התחזיות מראות שהדרישה לאנשי מקצוע בשוק רק תלך ותגדל.

 

 

בואו נחזור לרגע כמה צעדים אחורה... מה זה בכלל VLSI?

VLSI (Very Large Scale Integration) הוא תהליך מרכזי בתעשיית האלקטרוניקה של שילוב מספר רב של רכיבים אלקטרוניים ממוזערים ליצירת מעגל משולב של רכיבים רבים. השימוש במונח VLSI הפך לשכיח מאד ונועד לתאר את כל תחום פיתוח השבבים בצד שמות כמו מוליכים למחצה ושבבים. דוגמה נפוצה להתקן VLSI הוא מעבד מיקרו מחשב בו ישנם מיליארדי טרנזיסטורים. רכיבי ה-VLSI מהווים את הליבה של כול מערכת אלקטרונית, לרבות מחשוב, בקרה, תקשורת ועוד.

 

פרופ' דוד מנדלוביץ סגן דקאן בפקולטה להנדסה אומר כי מדינות רבות ובראשן ארה"ב וסין רואות בתחום השבבים, הן בפיתוח והן בייצור, נכס אסטרטגי וכלכלי של המדינה. הן משקיעות הון עתק בפיתוח התעשייה לרבות הכשרת כוח אדם, אמצעי ייצור ותעשייה תומכת. כיום מדינת ישראל לצד עמק הסיליקון, היא גיאוגרפיה מובילה ביכולות של פיתוח שבבים מתקדמים בתחום המעבדים, הבינה המלאכותית, תקשורת המחשבים, רכבים אוטונומיים, טלפונים חכמים ועוד. בכורה זו נקנתה במאמץ רב לאורך שנים רבות ונדרש מאמץ ניכר כדי לשמרה.

אסור לאבד את ההובלה בתחום קריטי זה. פיתוח של רכיב VLSI מצריך ידע רב בתחומים רבים שרובם קשור לתחומי ההנדסה, ובכלל זה ידע בתכנון אלקטרוני של מעגלים, במדע החומרים, בתכנות ואלגוריתמים, בהנדסת תהליך ובהנדסת ייצור, ולכן דרוש מאמץ רוחבי בכדי להיות שחקן משפיע בתחום. הכשרת כוח אדם איכותי לצד מחקר פורץ דרך מהווים את המפתח לפיתוח התחום, ושיתוף פעולה בין האקדמיה בארץ לצד חברות מובילות בתעשייה יוביל להצלחה המרבית.

 

יצאנו לשמוע מהאנשים שעוסקים בתחום, מדוע שווה לסטודנטים ולסטודנטיות שלנו לבחור דווקא בנתיב זה.

 

 

הכירו את אופיר מרדלר

אופיר מהנדסת Chip Design מצוות פיתוח הSwitch בחברת אנבידיה. נשואה למיכאל ואמא של איתי. את דרכה המקצועית בחברת אנבידיה (מלאנוקס לשעבר) היא החלה עוד כסטודנטית לפני 8 שנים. בג'נגול בין העבודה למשפחה היא אוהבת גם לבשל, לשחק טניס ולעשות פילאטיס.

 

 

ובקצרה על חברת אנבידיה

אנבידיה היא יצרנית השבבים בעלת השווי הגבוה ביותר בעולם, המתמקדת בפיתוח שבבים ופלטפורמות בינה מלאכותית למגוון תעשיות. מרכז המחקר והפיתוח של אנבידיה בישראל הוא מהגדולים בעולם ומועסקים בו אלפי מהנדסים ומהנדסות - אלו מפתחים בין היתר, את הדור הבא לטכנולוגיות התקשורת המהירה שמניעה מהפכות בתחומי מחשוב העל, הבריאות, הרכב האוטונומי ועוד. כמו כן, החברה מנהלת בישראל גם מחקר בתחומי הבינה המלאכותית במסגרת פעילותו של מרכז המחקר NVIDIA Research, וכן מפעילה תוכנית לקידום אקו-סיסטם הסטארט-אפים הישראלים בשם NVIDIA Inception.

 

 

אז איך התגלגלת אל עולם ה-VLSI?

תמיד התחברתי לתחום הריאלי ולחשיבה הלוגית והיצירתית, כך שבחירה בתואר של הנדסת חשמל ופיזיקה הייתה טבעית עבורי, כמו גם ההתמקדות בתחום ה-VLSI, שהעשייה בו מתרכזת במתן פתרונות לבעיות לוגיות מורכבות ומעניינות. לאורך כל שנותיי בתחום אני ערה להתפתחות בלתי פוסקת בטכנולוגיה ובצורך לצוותי פיתוח ומהנדסים נוספים, כך שניתן לומר שהתחום בשיא צמיחתו.

 

 

כיצד ניתן להכין את הבוגרים.ות העתידיים לתחום כבר בשלב הלימודים?

באופן אישי, אני חושבת שמומלץ להשתלב בתעשייה או בפרויקט בתחום כבר בשלב הלימודים. זו הכנה וקפיצת דרך מאוד משמעותית לקראת סיום התואר, דבר שתורם בהעמקת הידע שנצבר במהלך הלימודים וביישומו בצורה פרקטית.

 

 

שתפי במוצר משמעותי שהיית חלק ביצירתו

אחד המוצרים המשמעותיים של חטיבת ה-network של אנבידיה הוא ה-SHARP. למעשה מדובר ביכולת של הרשת להשתתף בתהליכי חישוב מבוזר, לצד המעבדים שנמצאים בקצות הרשת, מדובר במוצר פורץ דרך בתחום ה-HPC ופיתוח AI.

 

 

לסיום תשתפי אותנו בשלוש סיבות עיקריות להתמקצעות בתחום

VLSI 1. העבודה מאוד מגוונת ומאתגרת, כל יום מביא את הדבר הבא שצריך לפתור, הראש תמיד בפעולה והעבודה היא לצד אנשים מאוד מוכשרים שכיף ללמוד מהם.

2. התנאים טובים, השעות גמישות ואפשר לעבוד מהבית.

3. אחוז המהנדסות בתחום גדל עם השנים, מזמינה גם אותך להצטרף!

 

 

רוצים.ות לשמוע עוד על אחד התחומים החמים בתעשייה?

ארגון עמיתי התעשייה והפקולטה להנדסה מזמינים את הסטודנטים.ות שלנו להיפגש עם שותפינו מהתעשייה ביום האוריינטציה ל-VLSI שיתקיים ב22.3.22 ולשמוע את כל המידע החיוני כדי שתתחילו לבנות את הנתיב התעסוקתי שלכם כבר היום.

 

 

לפרטים נוספים אודות האירוע>>> לחצו כאן 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>