פתיחת סמסטר ב' והנחיות רישום בבידינג

• מקצה שני -            מיום ב' 4.2.2016 שעה 11.00 עד יום ב' 8.2.2016 שעה 10.00
  • מקצה שינויים -      מיום ב' 29.2.2016 שעה 11.00 עד יום ה' 3.3.2016 שעה 10.00

• מנחה בלימודים

שם המנחה מופיע בהודעת הקבלה מהמרכז למרשם ובמידע אישי לתלמיד.

לשונית: עבודת גמר/מחקר ומנחים. אופן לימוד: 20 נתיב מחקרי (תיזה), 22 נתיב פרויקט (פרויקט).

לקראת סמסטר ב' יש לקיים פגישה נוספת עם המנחה לאישור תכנית הלימודים של סמסטר ב'  ולדיווח על מהלך הלימודים.

הנחיות למציאת מנחה לתיזה/פרויקט

• תלמידים בהשלמות- ביה"ס להנדסת חשמל

פרופ' אבישי אייל  מונה כיועץ  לתלמידי ההשלמות

ניתן לפנות לפרופ' אייל לתיאום פגישת ייעוץ – מייל avishay@eng.tau.ac.il טל: 03-6409367

טופסי רישום יש לשלוח למזכירות מייל – oritg@tauex.tau.ac.il או בפקס – 03-6406013.

• הרכבת תכנית לימודים
  • הרישום לקורסים הוא סמסטריאלי – לסמסטר ב' בלבד. טופס רישום
  • תלמיד  ירשם לקורסים מתכנית הלימודים של יחידת הלימוד אליה הוא משתייך. רישום לקורסים הנדסיים הניתנים בתכנית הלימודים של יחידות לימוד אחרות יהיה בפקולטה בכפוף לתכנית הלימודים של יחידת הלימוד, בתיאום ובאישור פרטני של המנחה
  • יש לקבל אישור מנחה לרישום לקורסים. באחריות התלמיד לוודא שהינו רשום לקורסים אותם אישר המנחה.
  • טופס רישום לקורסים חתום על ידי המנחה עם סימון דיווח רישום קורסים בבידינג יש להעביר למזכירות ביה"ס לתארים מתקדמים, עד תום השבוע השני לסמסטר א'.
  • רישום לקורסים

הרישום לקורסים לתואר השני וקורסים מתואר ראשון, מתבצע בשיטת ה"מכרז" (Bidding), מערכת ממוחשבת אליה מזין התלמיד את העדפותיו והיא משבצת אותו לקורסים בשיטת ה"מכירה הפומבית".  חל איסור על רישום לקורסים החופפים בשעות הלימוד שלהם.

• הרישום מתבצע באתר האוניברסיטה , לסמסטר ב' בלבד.
  • תלמיד שאחר בתשלום המקדמה ע"ח שכר הלימוד יהיה חייב לשלוח שובר תשלום חתום ע"י הבנק לפקס  03-6406013, זאת כדי לשחרר את קוד המשתמש שלו לצורך הרישום.

§תהליך הרישום לקורסים

גישה למערכת הרישום תתאפשר אך ורק לתלמידים אשר שילמו את המקדמה על חשבון שכר הלימוד לשנה"ל תשע"ו. הנ"ל חל על תלמידים ששכר הלימוד שלהם ממומן על ידי גורם חיצוני. תלמידים הזכאים ל"פרס לימודים" מתבקשים לפנות למזכירות לתארים מתקדמים.

יש לבצע את תשלום המקדמה על חשבון שכר הלימוד לפחות שבוע לפני היום הראשון לרישום, כדי לוודא קליטת הוראת התשלום במערכת (גם אם בהוראת התשלום מצוין תאריך מאוחר יותר).

סטודנט שלא יסדיר את שכ"ל במועד, לא יוכל להשתתף בבידינג במועד ועקב כך סיכוייו להירשם לקורסים או למנה הרצויים לו, ירדו.

• שינויים במערכת השעות

באישור המנחה ניתן להוסיף ולבטל קורס עד תום השבוע השני לסמסטר.

ניתן לבצע שינויים  במערכת במקצה השלישי של הבידינג.

פניות לשינויים שיגיעו בתום שבועיים מיום פתיחת הסמסטר לא יאושרו, אלא במקרים חריגים בלבד ובאישור הוועדה היחידתית ולא יאוחר מהשבוע השישי של הסמסטר. החלטות הוועדה היחידתית הן אקדמיות בלבד, אין להם השלכה על חובות שכר הלימוד.

§רישום לקורסים בפקולטה אחרת

לרישום יש להביא טופס רישום חתום ע"י מזכירות הפקולטה להנדסה. טופס נמצא באתר   http://www.eng.tau.ac.il/students/forms/8.doc רישום קורסים מחוץ לפקולטה (מעבר לקורסים בתכנית הלימודים המחלקתית המומלצת) יהיה באישור מנחה קבוע או מנחה מלווה בלבד. ניתן להירשם לכל היותר לשלושה קורסים מחוץ לפקולטה. קורס מחוץ לפקולטה יקבל ניקוד ושקלול בהתאם לחוג האם, ויכול להקנות עד 3 נקודות זכות. יחידת לימוד יכולה להחמיר בדרישה.

• תשלום שכר לימוד

חשבון שכר לימוד יחושב לפי מספר השעות שרשום התלמיד. אם יהיו שינויים ברישום- יתוקן חשבון שכר הלימוד והתלמיד יחויב או יזוכה בהתאם, כולל הפרשי הצמדה. התעריף לש"ס לכל המתקבלים ללימודי תואר שני הוא זהה ונקבע לפי תעריף הלימודים במסלול ללא תיזה (למעט תלמידים במסלול הישיר לתואר שני).

לתלמידי שנה ב' תואר שני בנתיב מחקרי (תיזה) במעמד "מן המניין" שהתקשרו עם מנחה קבוע לתיזה, ידווח קורס "הנחיית תיזה", בהיקף 12 ש"ס. שכר הלימוד יחושב בהתאם.

תקנות שכר הלימוד לתלמידים לתואר שני

• הפסקת לימודים

תלמיד המבקש להפסיק לימודיו בפקולטה מיוזמתו, יודיע על כך בכתב למזכירות תלמידים כללית במרכז למרשם ולמזכירות לתארים מתקדמים. אנו מפנים תשומת לב התלמיד לחוברת שכ"ל והרשמה בסעיף הדן בהפסקת לימודים.

• דואר אלקטרוני

הפקולטה להנדסה מנהלת את כל ההתכתבות עם הסטודנטים באמצעות דואר אלקטרוני.

אתחול קוד מחשב וכתובת אימייל

• הודעות SMS

ניתן לקבל הודעות SMS, הכוללות ציונים סופיים בקורסים והודעות על שינויים במערכת השעות. מידע ורישום לשירות ההודעות מתבצע באתר מידע אישי לתלמיד. החיוב נעשה דרך חשבון שכר הלימוד.

בברכת הצלחה בלימודים,

מזכירות בית הספר לתארים מתקדמים

הערות:    -אין בקבלת מכתב זה כל אישור מצד הפקולטה על מעמדו האקדמי של הסטודנט או אישור  על  המשך לימודים בשנה"ל תשע"ו

להלן לינקים שימושיים לתלמידי תואר שני בהנדסה:

סעיף 3.4 פירוט שלבי הלימודים לתואר שני (שלב 1 – צבירה, שלב 2 – "מן המניין")

סעיף 3.3. - תקנון שמיעת סמינרים מחלקתיים

תכניות לימוד לתואר שני: