בעקבות הסמנים הביולוגים

הכירו את ד"ר גילי ביסקר השואפת לפתח שיטות אבחון וטיפול חדשות בסוכרת ובסרטן

26 דצמבר 2018
ברוכה הבאה ד"ר גילי ביסקר למחלקה להנדסה ביו רפואית

ד"ר ביסקר תצטרף בקרוב לצוות המחלקה להנדסה ביו רפואית בפקולטה להנדסה אוניברסיטת תל אביב, שם תקים מעבדת אופטיקה וננו-טכנולוגיה. המסלול האקדמי של גילי כלל מעבר בין כמה פקולטות תוך שילוב עבודה נסיונית ותיאורטית.

 

בשיחה עם גילי הבנו שעברה מסלול מגוון שבמהלכו ספגה כמה צורות חשיבה ותחומי מחקר. הנה כמה עובדות מעניינות שלמדנו עליה:

 

המסלול האקדמי

סיימתי תואר ראשון במתמטיקה ופיזיקה בטכניון במסגרת התוכניות למצטיינים, והמשכתי לתואר שני בפיזיקה תיאורטית. לאחר מכן, רציתי להתנסות גם בעבודה במעבדה ועברתי לדוקטורט ניסיוני בתוכנית לננו-מדעים וננו-טכנולוגיה. המנחה שלי היה במחלקה לביו-רפואה בטכניון ושם נחשפתי לאפשרות ליישם כלים מתחום הפיזיקה, האופטיקה, והלייזרים, לטובת פיתוחים ביו-רפואיים.

 

פרסים והישגים

במהלך הדוקטורט זכיתי בפרס אונסק"ו-לוריאל בזכות הגילוי שלי לשיטה חדשה לשחרור מבוקר של תרופות מננו-חלקיקים מזהב על ידי פולסים קצרים של לייזר במטרה לפתח שיטות טיפול חדשות בסרטן. הזכייה נתנה לי דחיפה להמשיך לפוסט דוקטורט ולשאוף למסלול אקדמי.

במהלך פוסט-הדוקטורט זכיתי במלגה של הוועדה לתכנון ולתקצוב של המועצה להשכלה גבוהה בישראל, שתמכה בי בזמן העבודה ב- MIT.

 

בנובמבר האחרון, בשיתוף עם ג׳רמי אינגלנד, פרופסור לפיזיקה במכון הטכנולוגי של מסצ’וסטס (MIT), פרסמתי מאמר בעיתון היוקרתיProceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) בנושא הרכבה עצמית (Self-Assembly) מחוץ לשיווי משקל.

בנוסף, כחברת סגל, אני עמיתה של קרן צוקרמן שתעזור לי להקים את המעבדה שלי ולגייס סטודנטים. 

 

מחקר בחו"ל 

בשש שנים האחרונות התגוררתי בבוסטון בארה"ב ורוב זמני ביליתי ב - MIT. עבדתי במעבדה ניסיונית במחלקה להנדסה כימית ב- MIT ולאחר מכן בקבוצה העוסקת במחקר תיאורטי במחלקה לפיזיקה ב- MIT. במסגרת המחקר הניסיוני פתחתי ננו-גלאים אופטיים המבוססים על ננו-צינוריות מפחמן. גיליתי שאפשר להשתמש בננו-הצינוריות לזיהוי חלבונים ומצאתי גלאים לחלבונים פיברינוגן ואינסולין. לאחר מכן, בקבוצה התיאורטית בפיזיקה עבדתי על תהליכים סטוכסטים מחוץ לשיווי משקל, ופתחתי מודלים של שיערוך והסקת מסקנות מתוך מידע חלקי על מערכת מורכבת.

 

מה את מביאה איתך למעבדה החדשה שלך?

המעבדה תתמקד בפיתוח כלים ננו-טכנולוגיים לשימושים ביו-רפואיים ואני מקווה להביא איתי את הטוב משני העולמות, הניסיוני והתיאורטי. אני רוצה להמשיך לפתח את הננו-גלאים במטרה לעקוב אחרי סמנים ביולוגים חשובים בסביבה של תרביות תאים. מתוך המידע שיתקבל אשאף לבנות מודלים להבנה בסיסית של תהליכים מולקולארים בשאיפה לפתח שיטות אבחון וטיפול חדשות. בעזרת הגלאי לפיברינוגן, ניתן יהיה לעקוב אחרי תהליכים של ריפוי פצעים ובעזרת הגלאי לאינסולין ניתן יהיה לשפר אלגוריתמים קיימים של משאבות אינסולין המשולבות עם ניטור סוכר. בנוסף, ארצה ליישם את הטכנולוגיה למעקב אחרי ביו-סמנים של מחלת הסרטן לצורך אבחון מוקדם ובדיקה של יעילות טיפול.

 

החוויה בחו"ל

הייתי בבוסטון 6 שנים וזאת הייתה חוויה נפלאה. אחרי תקופת הסתגלות למקום ולמזג האוויר, נהנתי מכל רגע ב- MIT ואני ממליצה לכולם לעבור התנסות כזאת. כיף לעשות מחקר במקום מרכזי, באזור עם ריכוז גדול של מוסדות אקדמיים מובילים, בזכות הנגישות לידע, ציוד, הרצאות, כנסים, ולחוקרים פורצי דרך. אני מרגישה שהתקופה הזו קדמה אותי המון מבחינה אישית ומקצועית, ונתנה לי אפשרות ליצור קשרים שילוו אותי בהמשך הקריירה.

אנו מאחלים לד"ר ביסקר הצלחה רבה בדרך החדשה ומצפים בהתרגשות לראות איך הפיתוחים פורצי הדרך שלה ישפרו את יעילות הטיפול בסכרת ובסרטן.

אלה שמתאהבים בבעיה הם אלה שממציאים לה הפתרון

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>