מה שחשוב באמת, סמוי מן העין

דביר רדונסקי מפתח שיטות כמותניות ומדויקות, במטרה להפוך את ה - MRI למכשיר מדידה אובייקטיבי, ולאפיין תהליכים שנסתרים מהעין

23 נובמבר 2020

דביר רדונסקי, בוגר המחלקה להנדסה ביו-רפואית לתואר ראשון ושני וכעת דוקטורנט במחלקה, נבחר לייצג את הפקולטה להנדסה במסגרת פרויקט "MindTalks". דביר הוא חוקר בתחום ה MRI במעבדה ל"דימות MRI מתקדם" של ד"ר נועם בן-אליעזר.

 

פיתוח שיטות כמותניות

ה-MRI התפתח באופן מטאורי ומציע את מה שנחשב לדרך היעילה ביותר לחקור אנטומיה, פיזיולוגיה ותהליכים קוגניטיביים. לצד היתרונות, להדמיה מגנטית ישנה מגבלה מרכזית בהיותה כלי סובייקטיבי, משמע פיענוח התוצאה תלוי בפרשנות הצופה.

 

MRI-כמותני (qMRI) עושה שימוש בשיטות מתקדמות לעיבוד המידע ומהווה קפיצת מדרגה לעבר ייצוג חדשני, מדויק ומפורט של התמונות. "המחקר שלי מתמקד בפיתוח שיטות כמותניות, אשר מסוגלות להבחין בתהליכים עדינים ומכריעים ולהבדיל מצב תקין וחריג. מתוך תקווה להפוך את ה-MRI למכשיר מדידה אובייקטיבי, אני וחוקרים נוספים בתחום עובדים כדי לאפיין גם תהליכים שנסתרים מהעין. במסגרת העבודה אני מממש שיטות מתקדמות של qMRI על פתולוגיות כמו טרשת נפוצה וסרטן השד" מסביר דביר.
 

 

פרויקט MindTalks

לאחרונה, במסגרת פרויקט "MindTalks", שהוקם ע"י ה מרכז Minducate למדעי הלמידה ובית ספר סגול למדעי המוח נבחרו 10 דוקטורנטים מהאוניברסיטה ודביר נבחר לייצג את הפקולטה להנדסה. הרעיון המרכזי שעמד מאחורי הפרויקט היה הנגשת מחקרים מדיסציפלינות שונות לקהל הרחב. מי שהובילה את הפרויקט ועבדה עם הדוקטורנטים הייתה ד"ר ננה אריאל, חוקרת ומרצה לרטוריקה באוניברסיטת תל אביב.

 

במקור, תוכנן האירוע בהשתתפות קהל רב, ובו, במשך 5 דקות, ירצה כל דוקטורנט על המחקר שלו. בסופו של דבר הקורונה שיבשה את התוכניות ובמקום אירוע מול קהל הפרויקט הופק כסדרת סרטונים, אנו שמחים להציג לכם את הסרטון של דביר רדונסקי: https://youtu.be/3Si8mekx788

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>