המעבדה הוירטואלית של בית הספר להנדסת חשמל מאפשרת לסטודנטים ולסטודנטיות לבצע ניסויים מהבית

בעקבות רכישת מערכת NeT-TIMS ללמידה ועריכת ניסויים מרחוק

15 נובמבר 2020

לאחרונה, בעקבות תרומתם הנדיבה של חברת אינטל ומכון וינשטין רכש בית הספר להנדסת חשמל בפקולטה להנדסה של אוניברסיטת תל אביב מערכת הנקראת NeT-TIMS ללמידה ועריכת ניסויים מרחוק.

 

המערכת כוללת את המודולים השונים של ה TIMS, וגם ציוד מדידה מובנה. ניתן להפעילה מרחוק על ידי מספר סטודנטיות וסטודנטים במקביל דרך האינטרנט. באופן זה ניתן לבצע את הניסויים השונים ללא צורך להגיע לקמפוס בתקופה רגישה זו.

 

ניסויים מרחוק

סטודנטים וסטודנטיות הלומדים במסלול תקשורת בבית הספר להנדסת חשמל מבצעים במסגרת הלימודים את הקורס "מעבדה מתקדמת לתקשורת" תחת פרופ' דוד בורשטיין, האחראי האקדמי למעבדה, ומר יעקב פיינגלרנט, מהנדס המעבדה. הקורס דורש מהם להגיע למעבדה ולבצע את הניסויים.

 

בעקבות רכישת המערכת החדשה ניתן לבצע את אותם ניסויים, שקודם דרשו נוכחות במעבדה, מרחוק. ניסויי המעבדה מבוססים על מערכת הנקראת TIMS וציוד מדידה. מערכת זו הינה מערכת מודולרית בה ניתן להרכיב סוגים שונים של מערכות תקשורת ולבחון את פעולתן.  

 

הוקרה

הפקולטה להנדסה מודה לחברת אינטל החברה מזה כמה שנים בארגון עמיתי התעשייה של הפקולטה להנדסה וליעקב סליזק הממונה על הקשרים של החברה עם האקדמיה – על תרומתם הנדיבה.

 

תודה גם מכון וינשטין לעיבוד אותות ע"ש יצחק וחיה וינשטין שהוקם ע"י פרופ' אודי וינשטין ובראשו עומד כיום פרופ' אריה ירדאור.

 

תודה אחרונה לפרופ' מרק שטייף, ראש ביה"ס להנדסת חשמל היוצא, אשר שנרתם לנושא והשלים את הסכום הדרוש לרכישה מתקציב בית הספר.

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>