העוצמה שבחומרה

הפקולטה להנדסה ביחד עם חברות מובילות מתעשייה למען תעשיית השבבים שמשנה את החיים של כולנו

23 מרץ 2022
מימין לשמאל: מור סגולים (מנהלת קשרי תעשייה), גלית גלעד (מנהלת שיווק), הילה כהנוביץ (רכזת מדעים דיגיטליים להיי-טק), יערית רחמים אברוצקי (Director of Operations) ופרופ' מנדלוביץ (סגן דקאן למחקר, יו"ר IAP)

ביום שלישי 22.3.22 קיים ארגון עמיתי התעשייה, בשיתוף חברות מובילות מהתעשייה יום אוריינטציה ל-VLSI שמטרתו חשיפת הסטודנטיות והסטודנטים של הפקולטה להנדסה לעולמות החומרה.

פיתוח רכיב VLSI מצריך ידע רב בתחומים רבים שרובם קשור לתחומי ההנדסה, ובכלל זה ידע בתכנון אלקטרוני של מעגלים, במדע החומרים, בתכנות ואלגוריתמים, בהנדסת תהליך ובהנדסת ייצור, ולכן דרוש מאמץ רוחבי בכדי להיות שחקן משפיע בתחום.

מדינת ישראל מהווה שחקנית חשובה ביכולות של פיתוח שבבים מתקדמים, ולכן חברות חשובות ומובילות מרחיבות את תחום פעילותן בארץ ומגייסות באופן נרחב עובדים.ות בעלי הכשרה רלוונטית.

לאור התחזיות שמראות כי הדרישה לאנשי מקצוע בשוק רק תלך ותגדל, האקדמיה והתעשייה משלבות ידיים לקידום תחום ה-VLSI, והאירוע שהתקיים באוניברסיטת תל אביב הינו דוגמא לכך.

 

במסגרת יום החשיפה, הגיעו 11 חברות מובילות מהתעשייה לפגוש את הסטודנטיות והסטודנטים שלנו:  אפל, אינטל, אנבידיה, מארוול מיקרוסופט מובילאי סיסקו סוני התעשייה האווירית לישראל נובוטון CHAIN REACTION

 

בעמדות פגשו הסטודנטים.ות את הצוותים המקצועים, קיבלו הדגמות על דמואים מסקרנים, שמעו על פעילות החברה ואפשרויות הקריירה ואף יצאו עם שלל מתנות מפנקות. כמו כן, טל אלעזר סטודנט בתואר שלישי, הציג בפני באי האירוע את הפרויקט המחקרי שלו Scaling of mm-Wave CMOS arrays.

 

 

האירוע המרכזי

את האירוע הנחה פרופ' דוד מנדלוביץ, סגן דקאן הפקולטה ויו"ר ארגון עמיתי התעשייה אשר סיפר אודות החשיבות בהכשרת כוח אדם איכותי בתחום החומרה ושיתוף הפעולה עם חברות מובילות בתעשייה כמפתח לפיתוח התחום. לדבריו: "את הקדמה שהתברכנו בה בשנים האחרונות מניעים רכיבים אלקטרונים זעירים המתבססים על טכנולוגיות של מוליכים למחצה הידועים בשמם המקצועי רכיבי VLSI. אם זה טלפון נייד, רכב, מידע בענן או כל מאפיין אחר של קידמה. יום האוריינטציה חשף בפני תלמידינו מחקר פורץ דרך בתחום, הרצאה ממנכ"ל אפל ישראל אודות חשיבות הנושא, וכן הרצאה ממנהל התחום באנבידיה ישראל על העניין והסקרנות בתחום השבבים. האירוע נחתם בפאנל של נציגי החברות. אנו רואים חשיבות רבה בשיתוף הפעולה בין האקדמיה לבין התעשייה לשם יצירת טכנולוגיית העתיד."

פרופ' יוסי רוזנוקס, דקאן הפקולטה להנדסה בירך את הנוכחים, ד"ר גיורא ירון, National Founder FAB Semiconductor ויו"ר הוועד המנהל בדימוס, סיפר על ימיו כחלוץ בתחום ה-VLSI.

בהמשך, שמעו הנוכחים הרצאות מקצועיות: מצד האקדמיה, פרופ' ערן סוחר, ראש המחלקה לאלקטרוניקה פיסיקאלית וראש המעבדה ל-VLSI נתן סקירה על תחום ה-VLSI בראי האקדמיה. מצד התעשייה: רוני פרידמן מנכ"ל אפל ישראל, הרצה בנושא VLSI everywhere ועידו בוקשפן, סמנכ"ל קבוצת Chip Design אנבידיה ישראל, דיבר על Chip Design Challanges.

 

 

האירוע נחתם בפאנל מקצועי בהשתתפות נציגי חברות אשר תיארו לסטודנטים.ות את ממדיו השונים של עולם ה-VLSI, וכן הציגו את ההיבטים מלאי העניין לצד האתגרים.

בין משתתפי הפאנל:

משתתפי הפאנל הסכימו כי  התחום קשה ומאתגר, אך מספק ביותר ובעל אימפקט ענק וקראו למשתתפים.ות להצטרף אליהם בפיתוח טכנולוגי שישנה את העתיד.

 

 

נוכחות התעשייה באירוע מהווה נקודת ציון חשובה ומשמעותית ביותר בדרך האקדמית והמקצועית של הסטודנטים והסטודנטיות. חיבור זה הושג באמצעות ארגון עמיתי התעשייה אשר פועל משנת 2013 לשם יצירת שותפות עמוקה ומשמעותית בין התעשייה לבין האקדמיה, ולאחרונה אף הפך למועדון משותף של הפקולטה להנדסה ובית הספר למדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב.

 

תודה לכל הסטודנטיות והסטודנטיות שהגיעו לשמוע ולהכיר את עולם החומרה, ותודה מיוחדת לכל שותפינו מהתעשייה על העבודה המסורה וההתגייסות המלאה להצלחת האירוע ולקידום המאמץ הלאומי ל-VLSI

 

לתמונות מהאירוע הקליקו

לדף הפייסבוק שלנו

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>