סיור במתקן הדגמה חדשני להמרת פסולות אורגניות לאתנול עם נציגי עיריית כפר סבא

בחינה של פרויקטים ירוקים בתחומי אנרגיה ומים בראשותה של פרופ' ממן, ראשת התוכנית ללימודי הנדסת סביבה לתארים מתקדמים

19 נובמבר 2020
סיור במתקן הדגמה חדשני להמרת פסולות אורגניות לאתנול
מימין לשמאל: רועי פרץ, איתן בנסון, פרופ' הדס ממן, מאיה ימיני, שרית סלע, אודי להב וגיא קריסטל

בתאריך ה 17.11.20 התקיים סיור עם נציגי עיריית כפר סבא באוניברסיטת תל אביב, אשר ביקרו ובחנו פרויקטים ירוקים בתחומי האנרגיה והמים בהובלתה פרופ' הדס ממן וצוותה.  

 

פרופ' ממן הקימה את המעבדה להמרת פסולת אורגנית לאתנול ובה מבוצעות עבודות מחקר למציאת פתרונות ברי קיימא לבעיות סביבתיות. בין היתר מפתח צוות המעבדה רעיונות טכנולוגים חדשניים כגון המרת פסולות חקלאיות ואורגניות לביו-דלקים, חיטוי מי שתייה בעזרת תהליכי חמצון מתקדמים ומלחמה בקורונה בעזרת קרינת UV-LED בצורה חדשנית. בין היתר קיים שיתוף פעולה עם מרכז היזמות דרך תוכנית האקסלרטור TAUJump ודרך המיזם "מרעיון לסטראט-אפ״. כמו כן, מפותחים קשרים ועבודות משותפות עם קבוצות מחקר ברחבי העולם, בעיקר הודו וסין, במטרה ליישם את המחקר בתנאי שטח, ולהעמיק את שיתוף הפעולה בין מדינת ישראל למדינות אחרות בתחומי אקלים וסביבה. הסיור עם נציגי עיריית כפר סבא הוא נדבך חשוב במסגרת שיתוף הפעולה עם הפקולטה להנדסה והאונברסיטה בכלל.

 

בסיור נכחו שרית סלע - ראש אגף קיימות וחדשנות בעיריית כפר סבא, אודי להב - מנהל אגף חזות העיר כפר סבא, גיא קריסטל - יועץ סביבתי כלכלי - פרויקטים ירוקים בכפר סבא ומאיה ימיני - מנהלת מדור פרויקטים.

 

פרופ' איתי סנד, דקאן הפקולטה למדעי החברה ועו״ד איילת פישמן פתחו את הסיור בבניין נפתלי שם הציגו את פרויקט "הקיר הירוק" (vertical garden) של פרופ' ממן. בפרויקט זה, בניין נפתלי יהפוך לבניין מאופס אנרגטית ותוקם מעבדה שבה סטודנטיות וסטודנטים יוכלו לחקור את כל צדדי הסביבה, (אנרגיה מים וטיפול בפסולות). בנוסף תוקם מעבדת חדשנות על גג הבניין (rooftop innovation lab).

 

משם המשיכו האורחים למתקן הדגמה חדשני להמרת פסולות אורגניות לאתנול שמומן ע"י משרד המדע והוקם בשטחי הגן הזואולוגי באוניברסיטת תל אביב. בתהליך חדשני שפותח על ידי הדוקטורנטים רועי פרץ וברק הלפרן, בהנחיית פרופ' הדס ממן ובשת"פ עם פרופ' יורם גרשמן מאוניברסיטת חיפה, פותחה שיטה לטיפול בפסולות אורגניות על ידי תהליך אוזונציה. פסולות אלו מומרות לאתנול, אלכוהול היכול לשמש גם לצורכי תחבורה כתוסף דלק, וגם לצרכי רפואה וחיטוי. על בסיס מחקר זה נרשם פטנט בארה"ב דרך חברת רמות. לאחרונה, המחקר קיבל מימון דרך משרד המדע לצורך גימלון והקמת מתקן פיילוט חדשני ליצירת אתנול מפסולות, לצורך מלחמה בוירוס הקורונה.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>