הצד האופטימי של תשפ"א בצל קורונה

רגע לפני שהווריאנט ההודי מאיים להשתלט, הרשו לנו לסכם את השנה שחלפה

30 יוני 2021
הצד האופטימי של תשפ"א בצל קורונה

 

בימים אלו אנו נפרדים.ות משנת הלימודים תשפ"א, שנה שהציבה לא מעט אתגרים, שינויים והסתגלויות. הלמידה מרחוק הפכה לדבר שבשגרה, את המרצים.ות פגשנו בעיקר בזום והמרחב הווירטואלי הפך למקום המפגש העיקרי. באופן משמח, דווקא סוף השנה הביאה עמה מעט אופטימיות ואנו מלאי תקווה שאת השנה הבאה נפתח בצורה הכי שגרתית "ומשעממת" שאפשר.

אחד האתגרים עימו התמודד ארגון עמיתי התעשייה, האמון על שמירת הקשר בין הפקולטה להנדסה לבין התעשייה, היה למצוא את הדרך להמשיך ולקיים פעילות השוטפת עבורכם.ן גם בתקופה של אי וודאות, ולטפח את הקשר המהותי ביננו לבין עמיתינו בתעשייה. הגם שהקורונה טרפה את הקלפים - בזכות השותפים שלנו מהתעשייה שהתגייסו עם הרבה מאמץ, יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסא, המשכנו לייצר גם במהלך השנה מפגשים עם ערך מוסף שיגרמו לכם.ן, הסטודנטים והסטודנטיות, להישאר מחוברים למחשב אחרי יום שלם של שיעורים מקוונים. 

כדי להבין איך נראת בתעשייה שגרת עבודה בתקופת אי וודאות , מבחינת העובדים ושיתופי פעולה אקדמיים, ביקשנו מכמה מהשותפים שלנו לחלוק עמנו את התובנות שלהם.

 

​​​​

 

מור גייר שוקרון  | רכזת גיוס ואחראית פיתוח למידה Nvidia 

איך היית מסכמת את תקופת הקורונה מבחינת הארגון? גיוסים?

הקורונה היתה תקופה מאתגרת במיוחד לעובדות ועובדי אנבידיה ישראל אשר נאלצו להתמודד במקבילגם עם מציאות עולמית חדשה לצד מציאות תעסוקתית חדשה - רכישת מלאנוקס על-ידי אנבידיה בחודש אפריל 2020.

במהלך תקופת הקורונה עובדות ועובדי החברה המשיכו לשמור על שגרת עבודה כמעט רגילה, כולל מגוון פעילויות רווחה והעשרה, רובן הגדול מהבית וללא הוצאות לחל"ת. החברה אף המשיכה להרחיב ולהעמיק את פעילות המחקר והפיתוח ואף את פעילות הגיוס אשר הובילה לגידול בכמות העובדים בישראל.

איך תקופת הקורונה הובילה לשינוי מחשבתי מבחינת אירועי גיוס ואירועים טכנולוגיים בכלל?

כבר בחודש אפריל 2020 הבנו שאנו עומדים מול מציאות שונה והחלטנו להעביר הרצאות מגוונות לסטודנטיות וסטודנטים באופן וירטואלי. בכל שבוע הועברה הרצאה שונה, בין אם טכנולוגית או למטרת גיוס כמו יום זרקור. כלל האירועים הטכנולוגיים של החברה הועברו באופן וירטואלי וזכו להיענות גבוהה.

איך היה המעבר מאירועים בלייב להתנהלות מרחוק, והאם הרגשת הבדל בין תחילת תקופת הקורונה לסופה?

המעבר היה יחסית מהיר, הצלחנו להתאים את עצמנו למציאות החדשה והקשר עם הסטודנטיות והסטודנטים התחזק, שכן הצענו מגוון רחב של הרצאות ובתדירות גבוהה. בסמסטר סתיו 2021 קיימנו ימי זרקור וירטואליים והשתתפנו בירידים מקוונים. בתחילת התקופה ההיענות הייתה גבוהה מאוד עם מספר משתתפים גבוה. בחודשים האחרונים יש תחושה של רוויה ומיצוי, ועל כן הפחתנו את כמות ההרצאות היזומות.

ולסיכום אופטימי, האם יש משהו שתקחי איתך גם ביום שאחרי הקורונה? 

היתרון המרכזי הוא ללא ספק נושא הזמינות, היכולת להצטרף להרצאה או אירוע מכל מקום בארץ, בין אם מהמחשב או מהנייד. כמו כן, גם העובדה שהמרצים.ות יכלו להעביר את התוכן מהבית תרמה לזמינות ובכך יכולנו להעביר כמות גדולה ומגוונת של תכנים. כחלק מתפיסת החברה, נושא הגמישות בהחלט יישאר גם לאחר תקופת הקורונה. גזרת הראיונות גם כן קיבלה תפנית וירטואלית והתגלתה כשיטה יעילה במובנים רבים עבור שני הצדדים. אנו צופים שנמשיך בדרך זו לצד קיום ראיונות פנים לפנים ובהתאם לצרכי שני הצדדים – מי שמתראיין ומי שמראיין.

 

 

גיא איסטמטי | מנהל קשרי אקדמייה תעשייה אלביט מערכות  

 

איך היית מסכם את תקופת הקורונה מבחינת הארגון וההיבט הגיוסי?

תקופת הקורונה התחילה אצלנו כמו אצל כולם - עם אי-ודאות כללית בציבור ובחברה, דבר שחייב אותנו באלביט להסתגלות ארגונית מהירה, עם מודל עבודה היברידי והתאמת התשתיות והנהלים לתהליכי גיוס מרחוק. הכשרנו מנהלים ומועמדים לטכניקות ניהול ריאיון מקוון והגיוסים המשיכו כסדרם בכל החזיתות, בעיקר במגמות ההנדסה.

אלו שינויים חלו בגזרת האירועים?

עברנו לערוך אירועים כמו וובינרים והרצאות מקצועיות במתכונת און-ליין. כך למשל ערכנו סדנת לינקדאין והרצאות נוספות. לעומת זאת, היעדר המגע האנושי הורגש בצורה די בולטת בירידים וירטואליים של גיוס וקריירה ולכן בנקודות הללו אנו בהחלט שוקלים לחזור לשגרה.

איך היה המעבר מאירועים בלייב להתנהלות מרחוק, והאם הרגשת הבדל בין תחילת תקופת הקורונה לסופה?

המעבר חייב אותנו להשקיע יותר בקידום דיגיטלי לאירועים ברשתות החברתיות וחלוקת מתנות באופן יצירתי עד הבית. בנוסף על כך, קיצרנו משמעותית את אורך האירועים בשל החשש מאיבוד הקשב, וכן שמנו דגש על בחירת כריזמטיים שיצליחו להחזיק את הקהל בזום. ההבדל הניכר בין תחילת התקופה לסופה הורגש בעיקר בעייפות החומר – המוטיבציה להשתתפות באירועים פחתה, והורגשה כמיהה אמתית לשוב לאירועים פיזיים.

ולסיכום מה בכל זאת תיקח עמך גם ביום שאחרי?

היתרונות הברורים הם היכולת להקשיב להרצאות ולתכנים של אלביט בכל זמן ומכל מקום, האפשרות להקליט אירועים ולצפות בהם לטובת מי שפספס, הגמישות והיכולת להוציא לפועל אירועים בתוך זמן קצר. אנו שוקלים לאמץ חלק מהיתרונות של התקופה הללו גם בעתיד למשל, לשמור על מודל היברידי של הרצאות.

 

 

טלי סלמה |  Global Talent Acquisition Manager נובה 

 

חברת נובה הצטרפה לארגון עמיתי התעשייה בראשית תקופת הקורונה שהציבה אתגרים לא פשוטים. כמה מילים לסיכום התקופה?

כנגד האינסטינקט הטבעי בשעת משבר, המשכנו לצמוח ולגייס, חדרנו ללקוחות חדשים והפעלנו את מערך הייצור והתפעול ביתר כח כדי לספק את הביקוש הגבוה לפתרונות שלנו בכל העולם מחד, ולהבטיח בהמשך אספקה גם בתנאי אי וודאות, מאידך. במהלך השנה ורבע האחרונות צמחנו עם כ -150 גיוסים חדשים. 

אלו שינויים חלו בגזרת האירועים?

כאמור חברת נובה הצטרפה לארגון עמיתי התעשייה בתחילת השנה, בתחילת תקופת הקורונה. זה דרש מאיתנו להיות חדשניים ויצירתיים ולחשוב אחרת על נושא החשיפה והאירועים: איך מקיימים אירועים מקוונים, לגייס את העובדים והעובדות הכי טובים שלנו להיות שגרירים בימי זרקור, ליזום פעילויות שייצרו רצון ללמוד להכיר את נובה, כמו חסות ליום פרויקטים בבית הספר להנדסת חשמל

לסיכום, מה תקחו עמכם בתום תקופת הקורונה? מה דעתך על אירועים מקוונים?

עבור חברת נובה זו היתה תקופה מאוד מעניינת ומאתגרת – ולמדנו שגמישות ותגובה מהירה היו קריטיות להתמודדות המוצלחת בתקופה של אי ודאות. הגמישות התאפשרה בזכות תקשורת בהירה, רציפה ודו-כיוונית בין ההנהלה והעובדים, כמו גם בזכות היכולת לקבל ולשנות החלטות במהירות, תוך התחשבות במכלול רחב של נסיבות ברמה הגלובלית. זו היתה תקופה שגרמה לנו לחשוב המון מחוץ לקופסא על המון דברים, ובכלל זה פעילויות ואירועים לסטודנטים. גילינו שבמינון הנכון יש לאירועים מקוונים אפקט טוב. זה מסייע לנגישות, מביא לחשיפה רחבה יותר ואפשרות להגיע לקהל מגוון יותר.

 

 

גלי שפס |  Recruitment Marketing Expert, אינטל:

 

אינטל חברה בארגון עמיתי התעשייה עוד מראשית דרכו, וככזו היא סייעה רבות בעיצוב הפקולטה בשלל ממדים. איך חווית את השנה האחרונה בארגון?

ללא ספק זו היתה תקופה מרתקת, מצד אחד עמוסה בגיוסים וצמיחה ומצד שני הרבה שינויים, אי ודאות ואתגרים. המשכנו לגייס לאורך כל התקופה, והיה צריך להתאים את כל המערך למציאות החדשה, תוך כדי תנועה. אצלנו באינטל מנוסים בעבודה מהבית עוד לפני הקורונה, מה שאפשר לנו חוסן ויכולת תגובה מהירה לסיטואציה החדשה. אני חושבת שהתקופה הזאת לימדה אותנו המון, קידמה אותנו מאוד כארגון, למרות כל האתגרים הרבים שליוו אותה.

האם נדרשתם לשינוי מחשבתי בעקבות הקורונה?

נאלצנו להמציא את עצמנו מחדש בכל פעם, בהתאם לשינויים ולהגבלות. היה לנו ברור שלא עוצרים, וממשיכים להיות בקשר הדוק עם הסטודנטים, רק בדרכים יצירתיות ושונות ממה שהורגלנו. למשל, סדנאות ארדואינו שבהן הערכה נשלחה עד הבית לפני הסדנה ואילו ההדרכה בוצעה און ליין. אירועי גיוס הפכו להיות פחות ממוקדים בנראות והרבה יותר בתוכן. בנוסף היינו כל הזמן עם יד על הדופק לגבי הצרכים של הסטודנטיות והסטודנטים, ושילבנו תכנים כמו סדנת ארגונומיה במהלכה חילקנו ציוד ליצירת עמדת עבודה נוחה בבית, בדומה לאופן שבו העובדות והעובדים שלנו מקבלים ציוד ארגונומי.

איך היה המעבר מאירועים בלייב להתנהלות מרחוק, והאם הרגשת הבדל בין תחילת תקופת הקורונה לסופה?

המעבר לאירועים מרחוק לימד אותנו להפעיל שרירים אחרים ולהכיר את הסטודנטים.ות באופן שונה. מצד אחד הריחוק, והעובדה שאי אפשר להגיע ולשבת עם סטודנטית לשיחה אחת על אחת, אבל מצד שני פתאום היינו נגישים וזמינים הרבה יותר, כך שבאירוע אחד יכולנו לענות על עשרות שאלות בצ'ט ולתת מענה כמעט לכל שאלה. אין ספק שהייתה התפתחות לאורך התקופה, בדומה לשאר התחומים בחיים. נראה שהיום כולנו רוצים להיפגש בקמפוס, אבל מבינים את היתרונות שהאירועים הווירטואליים פתחו בפנינו.  

ולסיכום, האם מצאת יתרונות לאירועים מקוונים והאם יש משהו שתיקחי איתך גם ביום שאחרי הקורונה? 

בהחלט. קודם כל זה אפשר לנו לעשות הרבה יותר אירועים ומפגשים עם הסטודנטים. הנגישות והזמינות של המפגשים הווירטואליים היא יתרון ענק. בנוסף, זה אפשר לנו לקיים אירועים יותר ממוקדים מבחינת קהל היעד, ולהציע תוכן איכותי, רלוונטי ומותאם לכל תחום לימוד. יכולנו להפגיש את הסטודנטיות והסטודנטים עם יותר מהנדסות ומהנדסים כי גם הם היו נגישים יותר. אין לי ספק שחלק מהדברים ימשיכו להתקיים באופן וירטואלי גם ביום שאחרי. הקורונה לימדה אותנו כל כך הרבה על יצירתיות, גמישות ומתיחת גבולות שיהיה חבל אם לא ניקח את זה אתנו גם להמשך הדרך.

 

אלה קוגן | מנהלת מיתוג מעסיק גלובאלי, KLA

תקופת הקורונה היתה מאתגרת לכל הדעות, אך גם מלאה בהזדמנויות לצמיחה ארגונית. לשמחתנו, נוכחנו לדעת  שוב כי  KLA היא חברה יציבה שיודעת להתמודד עם תקופות של חוסר וודאות, מסתגלת בהתאם ותומכת בעובדים שלה. חווינו עליה בתנופת הגיוסים אשר ממשיכה עד היום, יש לנו מעל 100 משרות פתוחות בשני האתרים שלנו, גם לסטודנטים ובוגרים טריים!"

מהם השינויים שנולדו בעקבות התקופה מבחינת האירועים והקשר עם הסטודנטים.ות?

החוויה הזו רק חיזקה את ההבנה שאין תחליף לאירוע פיזי בו פוגשים אחד את השני בארבע עיניים. השקענו הרבה מאוד בחומרים שיווקיים עבור פלטפורמות דיגיטליות, וכמו בכל שינוי מהותי, בהתחלה היה קשה, אך הסתגלנו במהרה והצלחנו לקיים מספר לא מבוטל של אירועים מקוונים מוצלחים כמו למשל טקס הענקת מלגות למצוינות בחסות KLA. יחד עם זאת, שמחים מאוד לחזור ולפגוש את הסטודנטים בקמפוס ולארח אותם אצלנו פיזית.

ובכל זאת, מהן נקודות האור?

היתרון באירועים מקוונים הוא שהם לוקחים פחות זמן מבחינה לוגיסטית – אך לדעתי זו אינה אותה איכות של אירועים פיזיים.

 

נראה כי למרות הטלטלות והשינויים של השנה האחרונה, הקורונה הביאה גם לשינויים ברוכים שיישארו עמנו אף ביום שאחרי. חרף החששות הכבדים, רמת הגיוסים לא פחתה אלא דווקא רשמה עלייה, והיכולת של החברות להסתגל למציאות החדשה ולהמציא עצמן מחדש הביאה לפעילות מואצת שהתנהלה באופן מקוון ויצירתי.

רגע לפני שנקבל את פניה של שנת תשפ"ב אנו שמחים שיש לנו שותפים חזקים ומובילים שמסייעים לנו בעיצוב שגרת החיים הקמפוס, ובטוחים שיחד נייצר פעילויות חדשנות, מאתגרות ובועטות שימנפו את הקשר המהותי בין האקדמיה לבין התעשייה. 

 

ממליצים לכם.ן לעקוב אחרינו באתר ובפייסבוק – כי יש הפתעות רבות בקנה!

 

 
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>