קבלו את ד"ר גדעון צבי שגב

חבר סגל חדש: בית הספר להנדסת חשמל

03 נובמבר 2019
 ד"ר גדעון צבי שגב

נעים מאוד שמי ד"ר גדעון צבי שגב. אני חבר סגל חדש במחלקה לאלקטרוניקה פיסיקלית בבית הספר להנדסת חשמל הפקולטה להנדסה אוניברסיטת תל אביב.

הגעתי לאוניברסיטת תל אביב מ...המעבדות הלאומיות על שם לורנס, ברקלי, ארה"ב

אם הייתי צריך לספר על המחקר שלי בכמה מילים, הייתי אומר...המחקר שלי עוסק בפיתוח התקנים אלקטרונים לשימושים שקשורים בסביבה כמו המרת אנרגיית שמש, התפלת מים וטיהור מים. אנחנו מפתחים שיטות לזיהוי פגמים בתאי שמש. שיטות אלו יכולות לזרז את תהליך האופטימיזציה של תאי שמש וכן לזהות במהירות חומרים חדשים שמתאימים לתאי שמש.

בפרויקט אחר אנחנו מפתחים תאי שמש מיוחדים שמסוגלים לייצר חשמל, מימן (שהוא סוג של דלק) ולטהר מים בעת ובעונה אחת. המטרה היא שמערכת כזאת תוכל לעמוד במרכז של כפר אי שם ולספק לכפר את כל הצרכים הבסיסיים שלו.

פרויקט אחרון עוסק בהתפלת מים. אנחנו מפתחים התקן חדשני שמסוגל לשאוב מלח מתוך מי ים ועל ידי כך להתפיל מים לשתייה וחקלאות. אנחנו מאמינים שהתקן כזה יכול לעבוד בצורה יעילה בהרבה המערכות הקיימות להתפלת מים.

הישגים שאני גאה בהם...הצלחנו למצוא פתרונות יצירתיים לבעיות שהרבה חוקרים נתקלו בהן. זה כיף גדול כשמגיע אליך חוקר ומספר שהוא קרא עבודה שלך שהוא מאוד אוהב את הפתרון שלך לבעיה.

החלום למעבדה החדשה שלי...שהעבודה שלנו תביא לפריצת הדרך המיוחלת בתחומים עליהם אנחנו עובדים. העולם משווע לטכנולוגיות חדשות בתחום האנרגיה והמים, כולי תקווה שנוכל לעזור לקדם מעבר לאנרגיה נקייה יותר ולספק גישה למי שתייה בכל מקום.

כשאני לא באוניברסיטה אני...מטייל. משתדל גם לרוץ מדי פעם.

אם לא היית חוקר הייתי...מורה בתיכון

פרטי ההתקשרות שלי...