המרוץ לתואר

אליפות פורמולה ישראל - מהנדסים ומהנדסות מהפקולטה להנדסה התחרו על התואר מול נבחרות מהטכניון ובן גוריון

26 אוקטובר 2021

ביום חמישי הרגשנו לרגע כמו בחו"ל, למרות שבעצם היינו די קרוב לבאר שבע. יותר נכון, במסלול המרוצים מוטורסיטי, ועודדנו את צוות הפורמולה של הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב בתחרות פורמולת הסטודנטים והסטודנטיות הראשונה בהיסטוריה בישראל.

בכל שנה מתקיימת תחרות פורמולה בינלאומית עבור קבוצות סטודנטים/יות מכל העולם שמפתחות רכבי מירוץ כאלו. השנה, בעקבות מגפת הקורונה, נאלץ הצוות לבטל את הנסיעה המתוכננת לספרד, וזו הפעם הראשונה שארבעת הרכבים עולים למסלול מירוצים יחד בארץ.

רכבי הפורמולה הם רכבי מירוץ שמתוכננים ונבנים על ידי צוותי סטודנטיות וסטודנטים מאוניברסיטאות שונות ברחבי הארץ. בניית הרכב הוא אתגר קשה מאוד. אצלנו בפקולטה להנדסה, הסטודנטים/ות תכננו ובנו את מכונית המרוץ כחלק מפרויקט הגמר שלהם לתואר ראשון בהנדסה מכנית. זהו הפרויקט היחיד בפקולטה שמחייב גם את תהליך הייצור (ולא רק התכנון), ועל כן מהווה פרויקט דגל של האוניברסיטה.

"לעלות על המסלול היה סיפוק מדהים לאחר העבודה הקשה שבוצעה בשנתיים האחרונות. אנחנו מאוד גאים ברכב, הוא תפקד מצוין על המסלול ללא תקלות כלל ועמד בכל המקצים הדינמיים. לפגוש את הנבחרת מאוניברסיטת בן גוריון והטכניון על המסלול רק לימד אותנו יותר. לפני התחרותיות שיתוף הפעולה הוא החשוב ביותר, והקבוצות רק הרימו אחת את השנייה. אנחנו שמחים מאוד שלקחנו חלק באירוע" מסכם את האירוע נהג הפורמולה וראש הקבוצה, נועם נחום.

בתמונה: רכב הפורמולה של הפקולטה להנדסה על מסלול המרוצים

מדובר בשיתוף פעולה בין כל בתי הספר להנדסה (חשמל/תוכנה, חומרים וכמובן הנדסה מכנית), שמובל על ידי בית הספר להנדסה מכנית, בראשות המנהל האקדמי של פרויקטי הגמר, פרופ' יורם רייך ואחראי הפרויקטים בבית הספר להנדסה מכנית, מר דני ברקו. ראשי הקבוצה הסטודנטים יונתן וילנסקי ונועם נחום.

כהכנה למרוץ, הרכב עבר מבחני רישוי ושני הנהגים, יונתן ונועם, קיבלו רישיונות נהיגה מיוחדים. "עלינו ביום חמישי למסלול ואף הובלנו בתחילה במקצי ההאצה. בסופו של יום הגענו למקום השלישי והמכובד בשקלול הסופי אחרי הטכניון ואוניברסיטת בן גוריון", אומר דני ברקו. "אנחנו הצוות הקטן מבין השלושה עם המשאבים הקטנים ביותר ואין ספק שזה השפיע על התוצאות. יחד עם זאת הגענו להישג כביר בעצם היכולת להרים רכב מירוץ עובד תוך שנה עם אילוצי הקורונה ועם משאבים כה קטנים. אנו מקווים שבשנה הבאה נוכל להגיע למקומות טובים יותר".

לתמונות מהארוע

לכתבה ב YNET