שוטי שוטי ספינתי האוטונומית

סירת ה ROBO-BOAT הראשונה של הפקולטה להנדסה תל אביב תתחרה בתחרות בינלאומית לכלי שיט אוטונומי

25 נובמבר 2020
מפרשית

קבוצת סטודנטיות וסטודנטים מהפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב עם רקע בהנדסת חשמל, אלקטרוניקה, מדעי המחשב והנדסה מכנית ,עומדים להתמודד בתחרות בינלאומית העוסקת בתכנון, בנייה והפעלה של כלי שיט אוטונומי  (ASV)שינווט וישלים משימות במסלול מכשולים אשר תוכנן בכדי לבחון את גבולות היכולות של הכלי.

תחרות RoboBoat

התחרות השנתית RoboBoat מופעלת ע”י הארגון- RoboNation  מזה 21 שנים בדייטונה, פלורידה ובה משתתפים צוותים מאוניברסיטאות מכל רחבי העולם. לצוותים ישנה שנה אחת לתכנן, להרכיב ולהפעיל את כלי השייט האוטונומי, אשר מסוגל להתמודד עם מסלול מכשולים המדמה יכולות הנדרשות במציאות מכלי שיט אוטונומי. בכל שנה מתווספים אתגרים ומשימות חדשות אשר יכולות לכלול - איתור ואפיון מכשולים, תכנון המסלול האופטימלי, העמסה ופריקת משלוח, עגינה אקוסטית ועוד.

מטרות הנבחרת

ענף ההסעה וההובלה עובר בשנים האחרונות אבולוציה טכנולוגית מואצת וניתן לראות היום כי חברות מעבירות את הרכבים, המשאיות, הספינות וגם הצוללות שלהן לנסיעה אוטונומית. אמנם שינויים דרמטיים אלו מתרחשים ברובם עדיין במעבדות המחקר והפיתוח, אך נראה שבקרוב מאוד הם עומדים לשנות את התעשייה לחלוטין.

המטרה העיקרית של צוות -Sail-IL, מלבד לזכות במקום הראשון בתחרות, היא לקדם את כל עולם הנסיעה/הפלגה האוטונומית ולתת לה טוויסט ישראלי.

"אנו מאמינים כי תוך יישום גישה רב תחומית כמו גם תכנון משותף בין תחומי העיסוק שלנו בקבוצה, נוכל לתכנן כלי שיט אוטונומי אשר יעמוד באתגרים ובמשימות, ותוך כדי להיעשות מקצועיים בתחומנו, ללמוד לעבוד בממשק עם תחומים אחרים, לשפר את הגמישות המחשבתית ולהיות להשראה עבור מהנדסים בפתרון אתגרים הנדסיים בעזרת טכנולוגיה לא מורכבת, ובייצור מוצר מתחילתו ועד סופו". אומר ג'ורדן פאר - מרכז צוותי Sail-IL, אינטגרציה צוותי מכונה, ראש פרסום Sail-IL.

דגם של המפרשית

בתמונה: דגם המפרשית

המהנדסים מאחורי הסירה

• נדב שובל - קפטן, מייסד Sail-IL, חלק מצוות מערכת ניווט לסירה אוטונומית

• שובל בן שושן - ראש פיתוח, מייסד Sail-IL, חלק מצוות מערכת ניווט לסירה אוטונומית

• ג'ורדן פאר - מרכז צוותי Sail-IL, אינטגרציה צוותי מכונה, ראש פרסום  Sail-IL

• נדב פורת - חלק מצוות בקרה והספק

• גלעד זאבי - חלק מצוות בקרה והספק

• מור ברקמן - חלק מצוות חיישנים

• דניאלה שבת - חלק מצוות חיישנים

• עידו נחום - חלק מצוות ראייה ממוחשבת

• חגי קונקול - חלק מצוות ראייה ממוחשבת

• לין הרוש - חלק מצוות תקשורת

• לינור פוריס -  חלק מצוות תקשורת

• זיו יוסף - חלק מצוות מכני תכן וגוף

• עומרי  דרורי - חלק מצוות מכני תכן וגוף

• רז שקד - חלק מצוות מכני אינטגרציה וניסויים

• מתנאל חושקובר - חלק מצוות מכני אינטגרציה וניסויים.

משמאל לימין: שורה ראשונה: שובל בן שושן, נדב שובל, ג'ורדן פאר, דני ברקו, גלעד זאבי, נדב פורת, מתנאל חושקובר, רז שקד, לין הרוש, לינור פוריס. שורה שניה: חגי קונקול, עידו נחום, זיו יוסף, עומרי  דרורי, דניאלה שבת, מור ברקמן.

בתמונה משמאל לימין: שורה ראשונה - שובל בן שושן, נדב שובל, ג'ורדן פאר, דני ברקו, גלעד זאבי, נדב פורת, מתנאל חושקובר, רז שקד, לין הרוש, לינור פוריס. שורה שניה - חגי קונקול, עידו נחום, זיו יוסף, עומרי  דרורי, דניאלה שבת, מור ברקמן.

אנחנו נלווה את צוות SAIL-IL ואת הסירה האוטונומית שלהם, עד שתגיע לקו הגמר בתחרות. מוזמנים לעקוב אחריהם יחד אתנו, כאן וברשתות החברתיות - בפייסבוק ובאינסטגרם של אוניברסיטת תל אביב, בהאשטג TAU_SAIL#