אקדמיה ותעשייה במסע משותף לטיפוס במעלה החדשנות הטכנולוגית

מפגש HR ואקדמיה

11 יוני 2019
מפגש HR ואקדמיה

ביום חמישי ה 6.6.19, התכנסנו זו הפעם השלישית למפגש HR עם חברינו מהתעשייה לציון שנה נוספת של מערכת יחסים עמוקה ומפרה. במפגש הדגשנו את הרחבת הפעילויות המשותפות מעבר למחקר משותף וגישה לסטודנטים, ואף הדגשנו את ההשפעה על תכניות הלימוד ותכני ההוראה והמחקר.

חזון ארגון ה IAP

כידוע, ארגון עמיתי התעשייה רואה את האקדמיה כמעיין הידע של העת החדשה. ככזו עליה להביט קדימה, ולשמר את הרלוונטיות לצורכי התעשייה. הטיפוס במעלה החדשנות הטכנולוגית הוא המסע המשותף שלנו - אקדמיה ותעשייה. לכן החלטנו לציין שנה נוספת של מערכת יחסים עמוקה עם התעשייה.

האירוע נפתח בארוחת בוקר מפנקת לכבוד חג השבועות, ולאחריה פרופ' יוסי רוזנוקס דקאן הפקולטה להנדסה נשא דברי ברכה. יערית רחמים אברוצקי מנהלת ארגון עמיתי התעשייה, סקרה את פעילות הארגון והרחיבה אודות המצופה לנו בשנה הקרובה. "גם השנה נמשיך להדק את הקשר עם התעשייה ונסלול נתיב משותף בכל תחומי הגיוס, המחקר והאקדמיה" לדברי יערית. בהמשך, פנינה אפרתי ראשת מנהל הפקולטה, חשפה בפני האורחים נתונים מהותיים אודות הסטודנטים והבוגרים שלנו, בין היתר, פעילויות שנעשות לשם קידום הנשים בפקולטה, פרויקטים מרתקים בשילוב תלמידים מבתי הספר השונים ועוד.

דור ה - Z ועולם ההייטק

חציו השני של המפגש עסק בדור ה-Z ועולם ההייטק, וכלל דיאלוג פתוח בנושא מצוקת עובדי ההייטק והאופן שבו הפקולטה יכולה להירתם למען התעשייה. בהמשך הוצגה תוכנית הלימודים החדשה "מדעים להייטק" ע"י פרופ' דוד מנדלוביץ סגן הדקאן ויזם התכנית, פרופ' בני אפלבאום ראש התכנית ואהוד אור סמנכ"ל לתכנון אסטרטגי ולשיווק של אוניברסיטת תל אביב.

המרתון שלי

האירוע נחתם בסיפורו האישי ומעורר ההשראה של אבי דה פילוסוף: "המרתון שלי". אבי הקדיש את כל חייו לספורט כמתחרה וכמאמן, וגם לאחר האסון שפקד אותו הוא לא ויתר על אהבתו הגדולה. אבי הותיר את הנוכחים עם תחושה עזה שאין לוותר על חלומות ושאיפות ומעבר לכך, לא לשכוח את היקרים לנו מכל שמלווים ותומכים לאורך המסע.

בסיום האירוע נהנו האורחים מסיור מרתק במוזיאון הטבע.

תמונות מהארוע