תואר שלישי ( .Ph.D)

לימודים לקראת התואר "דוקטור" ( Ph.D.)

תקנון כללי ללימודים לקראת התואר "דוקטור"   ( Ph.D.) , ראה במבוא הכללי לידיעון.

בנוסף, קיים תקנון פקולטי. ניתן לקבל את התקנון במזכירות לתארים מתקדמים.

מסלול ישיר לקראת התואר "דוקטור"   ( Ph.D.)

קיים מסלול ישיר לקראת התואר דוקטור לפילוסופיה  ( Ph.D.) בפקולטה להנדסה.

למסלול זה מתקבלים תלמידי התואר השני העומדים בדרישות התקנון. ראה מבוא כללי לידיעון.

בנוסף, קיים תקנון פקולטי, אותו ניתן לקבל במזכירות.

תקנון הלימודים לקראת התואר "דוקטור" ( Ph.D.)  :

הנחיות מדור לתלמידי מחקר:http://www.tau.ac.il/acad-sec/phd/phd.index.htm

תקנון הוועדה היחידתית לתואר שלישי:http://www.eng.tau.ac.il/yedion/takanon3.pdf

הנחיות הועדה היחידתית לתואר שלישי:

בנוסף לתקנון קיים אוסף הנחיות המחייב גם הוא את תלמידי התואר השלישי בפקולטה.

להלן ההנחיות:

הנדון: רענון נהלים פקולטטיים לתלמידי תואר שלישי

1. הצעת מחקר תוגש לוועדה לפני תום 18 חודשים מיום תחילת ההשתלמות (תאריך הרישום ללימודי הדוקטורט).  באישור מיוחד ניתן לקבל ארכה של 6 חודשים נוספים.
  2. הצעת המחקר תוגש לוועדה לאחר שהתלמיד השלים קורסים בהיקף של 6 נ.ז. לפחות.
  3. תשומת לב התלמידים מופנית לעובדה שהטיפול בוועדה בנושא בחינת המועמדות עלול להמשך כחודשיים וכי המלגות מוענקות לתקופה של עד שנתיים. אי לכך מומלץ לתלמידים להגיש את תכנית המחקר שלהם מוקדם ככל האפשר.
  4. עבודת הדוקטורט תוגש לוועדה היחידתית לשיפוט לאחר סיום כל החובות לתואר (קורסים בהיקף 12 נ.ז. , הגשת סמינר מחלקתי, שנת שהות).
  5. עבודת הדוקטורט (התיזה) בפקולטה להנדסה חייבת להיות כתובה באנגלית.  תלמיד המבקש לכתוב את התיזה בעברית  צריך לבקש אישור מיוחד מהוועדה היחידתית לתלמידי מחקר, לפחות 6 חודשים לפני מועד הגשת העבודה.
  6. תיקון עבודת הדוקטורט לאחר השיפוט יושלם בתוך 3 חודשים.  לקבלת ארכה נוספת יש להגיש בקשה מנומקת באישור המנחה.
  7. עפ"י הנחיות הוועדה הכלל אוניברסיטאית לתלמידי מחקר,על תלמיד תואר שלישי להשיג ציון 80 לפחות בכל בחינה של קורס המעניק נ.ז. , החל בשנה"ל תשס"ז.