מבנה הלימודים

• המחלקה למדע והנדסה של חומרים
בית הספר להנדסת חשמל

תקשורת

תורת האינפורמציה, מערכות תקשורת, שיטות אפנון וקידוד, תורת הקודים לתיקון שגיאות, תהליכים אקראיים, דחיסת נתונים ואותות.

עיבוד אותות

עיבוד אותות ספרתי, זיהוי ושיערוך פרמטרים, עיבוד אותות דיבור, אותות ומערכות מכ"ם, ניווט ואיכון, עיבוד אותות סטטיסטי, סינון לא ליניארי, רשתות עצביות, עיבוד אותות ביולוגיים.

עיבוד תמונה וראייה ממוחשבת

עיבוד תמונה, צילום חישובי, מאגרי תמונות ומאגרי וידאו, רכישה וניתוח של תמונות רפואיות, עיבוד וניתוח וידיאו, ראייה ממוחשבת, ניתוח צורות, השתנות והתפתחות של צורות.

בקרה

בקרה ספרתית, בקרה ושיערוך אופטימליים, בקרה דרך רשת, בקרה של מערכות עם מיתוגים, בקרה של מערכות מושהות בזמן ומערכות מפולגות, בקרה באלקטרוניקת  הספק, לוגיקה עמומה ומערכות עמומות.

מחשבים

אלגוריתמים ואופטימיזציה, חשוב מבוזר ומקבילי, רשתות תקשורת מחשבים, אינטרנט, ארכיטקטורת מחשבים, אבטחת מידע וקריפטוגרפיה, רשתות עצביות.

מערכות הספק

מעגלי אלקטרוניקת הספק, מערכות עיבוד הספק מסתגלות, מתמרים אלקטרומגנטיים ופיאזואלקטריים, מקורות אנרגיה מתחדשים, מערכות פוטו-וולטאיות מיישרים ממותגים בתדר גבוה, מערכות הספק וזרם חזק, מערכות הגנה בפני פגיעות ברק, איכות ההספק החשמלי.

מיקרו וננו אלקטרוניקה - התקנים וחומרים

התקנים מיקרואלקטרוניים ואופטו-אלקטרוניים; VLSI; התקני ,MOEMS ,MEMS ,BioMEMS ,Lab-on-chip ביו-סנסורים; אפיון חומרים אלקטרוניים; שכבות דקות וחומרים פרואלקטריים; התקני חישה ממוליכים למחצה ונזקי קרינה, מיקרובטריות.

אלקטרואופטיקה: התקנים ומערכות

תקשורת, סיבים, מערכות חישה; אלקטרואופטיקה למחשבים; זיהוי צורות; אופטיקת לייזרים וייצוב תדר; התקנים אלקטרואופטיים; אופטיקה אינטגרלית; אופטיקה לא לינארית.

גלים אלקטרומגנטיים: מקורות והתפשטות

מקורות מיקרוגלים רבי עוצמה; לייזרי ומייזר אלקטרוניים חופשיים ותהודת הציקלוטרון; מערכות אלקטרומגנטיות: אנטנות, התפשטות גלים ופיזור, חישה מרחוק והדמיה מכ"מית, אלקטרומגנטיות במעגלים משולבים, אקוסטיקה תת ימית.

פיזיקה פלאסמה

תהליכים בהתפרקויות חשמליות; עיבוד חומרים וציפויים על ידי פלאסמה; ננו-חלקיקים.

הבוגרים יקבלו תואר מוסמך אוניברסיטה בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה  -  (M.Sc. in Electrical and Electronics Engineering).