מחממים מנועים

צוות של סטודנטים וסטודנטיות מהפקולטה להנדסה עומד להתחרות, בפעם השנייה, בתחרות הבינלאומית Formula Student Spain

14 יולי 2021
צוות רכב פורמולה
מימין לשמאל: דני ברקו, פרופ' ראמי חג'-עלי, פרופ' יוסי רוזנוקס, יונתן ולינסקי, ברוך מאירוביץ, נועם נחום, אופק רכס, אוק גונן, סער בירר, מוישי שטאובר

במהלך השנתיים האחרונות, קבוצה של 20 סטודנטים וסטודנטיות לתואר ראשון מבית הספר להנדסה מכנית וחשמל עבדו על פרויקט ה TAU Racecar Design. עננה כבדה של חוסר וודאות רחפה מעל ראשם בנוגע להשתתפותם של הצוותים בתחרות הבינלאומית עקב נגיף הקורונה. לשמחתנו, ההכרעה נפלה ויש אור ירוק לטיסה. 10 חברי צוות מחמים כבר מנועים ומתכוננים להביא את הגביע בתחרות Formula Student ספרד

פרויקט הפורמולה

פרויקט הפורמולה כולל תכנון רכב מירוץ על בוריו והחל בביסוס מאגר מידע ומחקר מקיף על תחומי העיסוק השונים - שלדה, מתלים, היגוי, מערכות ההנעה ועוד. במהלך השנה ובמסגרת פרויקט הגמר תכננו וייצרו הסטודנטים.יות את מערכות הרכב השונות.

התחרות

השנה התחרות תתקיים בברצלונה ב Circuit de Barcelona בין ה 2-8 לאוגוסט וישתתפו בה 92 קבוצות מאירופה ארה"ב ואוסטרליה. התחרות באה לאתגר את הצוותים מאוניברסיטאות מכל העולם בתכנון, פיתוח, בנייה ונהיגה במכונית פורמולה קטנה חד מושבית. זהו פרויקט חינוכי המאפשר לסטודנטים.יות להנדסה להיות חלק מחוויה מקצועית אמיתית.

מערכת הבקרה שתביא לנו את הגביע

היתרון היחסי של הצוות מבחינה טכנית הוא מערכת הבקרה. המערכת מבוססת על ארכיטקטורה של רכב אמיתי. המערכת מאפשרת הקטנת בחיווט חשמלי, אבחון דיאגנוסטי מהיר וקל של תקלות, העברת מידע באופן אלחוטי. בנוסף, עלות המערכת נמוכה מאוד ביחס למערכות קנויות ומוכנות וקיימת היכולות להוסיף עליה רכיבים נוספים והרחבות לקראת הפיתוחים הבאים שיהיו בקבוצה.

בתמונה: איתמר משעני מצוות חשמל ובקרה

נהגים

יונתן ולינסקי, מנהל קבוצת TAURD

נחום נעם, ראש צוות בקרה וחשמל וסגן מנהל הקבוצה.

חברי הצוות

יונתן ולינסקי - מנהל קבוצת TAURD

נועם נחום - ראש צוות בקרה וחשמל וסגן מנהל הקבוצה.

אופק רכס

אוק גונן

סער בירר

מוישי שטאובר

איתמר משעני

תודה לספונסרים שלנו

ע.נ מוסך ראשון שירותי רכב בע"מ.

Orchid Sports Cars Israel Ltd

שפלר ישראל.

איך אפשר לעזור?

אנחנו נלווה את הצוות ברשתות החברתיות עד לקו הסיום בספרד. אתם.ן מוזמנים ומוזמנות לעקוב ולהתעדכן בעמוד הפייסבוק הפקולטה ובסטורי היומי בחשבון האינסטגרם שלנו.

נתראה על המסלול...