מבנה הלימודים

התכנית להנדסת סביבה

בית הספר מציע תכנית נפרדת לתואר שני בהנדסת סביבה עם תנאי קבלה נפרדים. בעשור האחרון גברה הדרישה לאנשי מקצוע בעלי רקע הנדסי ובעלי הכשרה מתאימה, שישתלבו בתחום מתפתח זה ויתרמו הן למחקר ופיתוח של טכנולוגיות חדשות, והן ליישומן של טכנולוגיות אלו בתעשייה. תחומי המחקר והלימוד בתוכנית מגוונים מאד, כפי שניתן להתרשם מהפירוט להלן.

זיהום אוויר, בקרת מזהמי אוויר חלקיקיים, טיפול בשפכים עירוניים ותעשייתיים, טיפול בפסולת מוצקה, הערכת סיכונים בתהליכים תעשייתיים, סיכוני קרינה תהליכי הפרדת מזהמים, הערכת עוצמת מקורות מזהמים, הסעת מזהמים במי תהום, פיזור מזהמי אוויר, תנועת סדימנטים ופיזור מזהמים חלקיקיים בימים ואגמים, זיהום תרמי של גופי מים, טיהור קרקע מזוהמת, פיתוח מעגלים תרמודינמיים משולבים לחסכון באנרגיה, אנרגיה סולרית, התפלת מים מליחים ומי ים, שינוע של מוצקים גרגריים בתרחיף, זרימה גרנולרית מהירה.

בוגרי התכנית יקבלו תואר מוסמך אוניברסיטה בהנדסת סביבה (M.Sc. in Environmental Engineering).