מבנה הלימודים

בית הספר להנדסה מכנית

מכניקת זורמים

אווירודינמיקה, הידרודינמיקה, טורבולנציה, גלי מים, דינמיקת הגזים, חומרים גרגריים, זרימות ביו-רפואיות, זרימה במערכות MEMS, זרימה דו-פאזית, מכניקת זרימה חישובית, דינמיקה ובקרת תהליכים, בקרת זרימה אקטיבית.

מכניקת מוצקים

חומרים מרוכבים, חומרים ויסקואלסטיים, פלסטיים, פיאזואלקטריים, נקבוביים, שבר והתעייפות, קריסה, הדבקות, מכניקה ניסויית וחישובית, אלמנטים סופיים, התפשטות גלים, MEMS, תכנון אופטימלי של מבנים, ביו-מכניקה.

מעבר חום ואנרגיה

קירור ציוד אלקטרוני, מעבר חום ומסה בגידול גבישים, מעבר חום בהסעה חופשית, מעבר חום בקרינה, המרת אנרגיה במנועים זעירים, מעבר מסה וחום בזרימה רב-פאזית.

סביבה

אנרגיות מתחדשות, טיפול בשפכים, ניקוי קרקעות מזוהמות, טיפולים מתקדמים לחיטוי מים, מערכות אנרגיה משולבות, התפלה ומיחזור מים, ננו חלקיקים במערכות מים, פיזור מזהמים באטמוספירה, דינמיקה של מערכות אקולוגיות ימיות, הסעת מזהמים במי תהום.

מערכות

רובוטיקה (כולל חישה, ראייה רובוטית), בינה מלאכותית, שיטות חישוביות רכות בתכן ובקרת מערכות, תיב"מ, גרפיקה בעזרת מחשב, תורת המכונות, תכן מכני, שיטות תכן, מערכות מכניות משולבות, אופטימיזציה רבת מטרות, מודלים קומבינטוריים בהנדסה.

הבוגרים יקבלו תואר מוסמך אוניברסיטה בהנדסה מכנית (M.Sc. in Mechanical Engineering).