אקשן על גלגלים

09 ספטמבר 2021
רכבי פורמולה
אירוע חשיפת רכבי הפורמולה

את החודש פתחנו באירוע יוצא דופן בפקולטה להנדסה בו חשפנו לראשונה את רכבי הפורמולה של אוניברסיטת תל אביב, הטכניון ואוניברסיטת בן-גוריון.

רכבי הפורמולה הם רכבי מירוץ שמספר קבוצות של סטודנטים/יות בונים ובונות אותם באוניברסיטאות שונות ברחבי הארץ. הסטודנטים והסטודנטיות של פרויקט פורמולה תכננו ובנו את מכונית המרוץ, כחלק מפרויקט הגמר שלהם לתואר ראשון בהנדסה מכנית. כעת, לאחר שנה של עבודה קשה ומאתגרת, הם חושפים לראשונה את עבודתם על המסלול בקמפוס תל אביב. זהו הפרויקט היחיד בפקולטה שמחייב גם את תהליך הייצור (ולא רק התכנון), ועל כן מהווה פרויקט דגל של האוניברסיטה. מדובר בשיתוף פעולה בין כל בתי הספר להנדסה (חשמל/תוכנה, חומרים וכמובן הנדסה מכנית), שמובל ע"י בית הספר להנדסה מכנית, בראשות המנהל האקדמי של פרויקטי הגמר פרופ' יורם רייך ואחראי הפרויקטים בבי''ס להנדסה מכנית מר דני ברקו. ראשי הקבוצה הסטודנטים יונתן וילנסקי ונועם נחום.

קבלת רישיון אפור

חלק חשוב מאירוע החשיפה הוא בחינה לקבלת "רישיון אפור" שזה בעצם רישיון מירוצים והוא מהווה תנאי לפי תקנות וחוקי משרד התחבורה כדי לאפשר לרכבים אלו לעלות על מסלול מירוצים. קבלת הרישיון כולל בחינה של הרכבים ע"י בוחן רכב מקצועי. כמו כן חלק מהסטודנטים (אלו שינהגו בהמשך) יוציאו רישיון נהיגה ספורטיבי בקרוב.

מרוץ בשדה תימן

בכל שנה מתקיימת תחרות פורמולה בינלאומית עבור קבוצות סטודנטים/יות מכל העולם שמפתחות רכבי מירוץ כאלו. השנה, הצוות נאלץ, בעקבות מגפת הקורונה, לבטל את הנסיעה המתוכננת לספרד.

על אף ביטול הנסיעה לתחרות הבינלאומית, צוותי הפורמולה מתכננים לעלות את הרכבים על מסלול המרוצים כבר ב- 5 לאוקטובר בשדה תימן ליד באר שבע. האירוע בדרום הארץ יאפשר לצוות לבחון את הרכבים לקראת התחרות הבינלאומית בשנה הבאה.