חברי סגל ותחומי מחקר - הנדסה ביו-רפואית

חברי סגל ותחומי מחקר

פרופ' (אמריטוס) דוד אלעד

בניין למחקר רב-תחומי, 408, טל' 6408476, elad@tauex.tau.ac.il

זרימות פיזיולוגיות, זרימת אוויר, נשימה, ריאות, ביו-מכניקה, מעבר חום ומסה, חלל האף, מערכת הרבייה, ביו-זרימה.

ד"ר טלי אילוביץ

בניין למחקר רב-תחומי, 307, טל' 073-3804716, ilovitsh@tauex.tau.ac.il

פיתוח טכנולוגיות חדשות בתחום האולטרסאונד הרפואי. הדמיית אולטרסאונד בתלת מימד, סופר-רזולוציה, עיצוב חזית הגל, עיבוד תמונה, ולמידת מכונה. אולטרסאונד טיפולי בשילוב עם מיקרו-בועות לצורך העברת תרופות, ריפוי גני, פתיחת מחסום הדם-מוח, אבלציות מכניות ותרמיות.

ד"ר גילי ביסקר

בניין למחקר רב-תחומי, 411, טל' 6404160 bisker@tauex.tau.ac.il

ננו סנסורים אופטיים, ספקטרוסקופיה באינפרא-אדום הקרוב, ננוטכנולוגיה ביורפואית, חישה וגילוי ביו-סמנים במערכות חיות, תהליכים סטוכסטיים מחוץ לשיווי משקל, מערכות מורכבות, ביופיזיקה

ד"ר נועם בן אליעזר

בניין למחקר רב-תחומי, 406, טל' 073-3804160, noambe@tauex.tau.ac.il

דימות מבוסס תהודה מגנטית, MRI שימושי, MRI בתחומי הביולוגיה, הרפואה, ולמטרות קליניות; תכנון פרוטולי הדמיה מתקדמים; האצה של שיטות לקידוד והדמיה; קידוד רב-פרמטרי; דימות MRI ברזולוציות אולטרה גבוהות; פתוח אלגוריתמי עיבוד תמונה ועיבוד אותות. אפיון ארכיטקטורת המיאלין במערכת העצבים המרכזית; פתופיזיולוגיה של טרשת נפוצה.

פרופ' עופר ברנע

בניין למחקר רב-תחומי, 308, טל' 6408658, barneao@tauex.tau.ac.il

מערכת הלב, כלי דם, מכשור רפואי, מעבר חמצן, מודלים מתמטיים בפיסיולוגיה

פרופ' ישראל גנות

בניין למחקר רב-תחומי, 414, טל' 6406711, gannoti@tauex.tau.ac.il

אופטיקה, לייזרים, דיאגנוסטיקה, רקמה, קרינת לייזר

פרופ' עמית גפן

בניין למחקר רב-תחומי, 407, טל' 6408093, gefen@tauex.tau.ac.il

ביומכניקה ואדפטציה של רקמות ביולוגיות, ביומכניקה של מערכת השלד והשרירים, התנהגות מכאנית של רקמות בריאות ושינויים בהתפתחות מחלות ופציעות, הנדסת תאים ורקמות.

פרופ' חיית גרינשפן

בניין למחקר רב-תחומי, 405, טל' 6407398, hayitg@tauex.tau.ac.il

עיבוד תמונה, ראיה ממוחשבת, מערכות למידה, מערכות סיווג, תמונות רפואיות, מערכות הדמיה, CT, טומוגרפיה מחשבית, הדמיית תהודה מגנטית (DT-MRI, MRI), אולטרא-סאונד, מערכות דינאמיות, מידע ויזואלי, אחסון מידע, אחזור מידע.

פרופ' מיטל זילברמן

בניין למחקר רב-תחומי, 413, טל' 6405842, meitalz@tauex.tau.ac.il

ביו-חומרים פולימריים מתכלים סינטטיים וטבעיים, התקנים רפואיים מושתלים משחררי תרופות ליישומים שונים, השפעות תהליך←מיקרומבנה←תכונות בביו-פולימרים מתכלים ויציבים, הנדסת רקמות.

ביוחומרים, פולימרים, התקנים רפואיים, שתלים מתכלים, קרדיו-וסקולרי, ריפוי פצע, מיקרו וננו מבנים, הנדסת רקמות.

פרופ' תמיר טולר

בניין למחקר רב-תחומי, 409, טל' 6405836, tamirtul@tauex.tau.ac.il

ביולוגיה חישובית, ביולוגיה מערכתית, מידול ממוחשב של תהליכים ביופיזיקאליים תוך-תאיים, אנליזה של מידע גנומי בקנה מידה רחב, אלגוריתמים לפתרון בעיות בביולוגיה מולקולארית, ניתוח תיאורטי של אלגוריתמים בביולוגיה מולקולארית.

ד"ר בן מאיר מעוז

בניין למחקר רב-תחומי, טל' 6405912, 6409018, bmaoz@tauex.tau.ac.il

חקר פיזיולוגית גוף האדם תומן הרבה אתגרים. מערכות מאד מורכבות ופיזיולוגיה שמאד ייחודית לאדם. לאתגר זה יש השלכות רבות כאשר הבולטת ביניהן היא הזמן להעלות של פיתוח תרופות. במעבדתי, אנו תוקפים את אתגר זה על ידי בניה של "איבר על שבב", שבו אנו מהנדסים רקמות אדם כך שיחכו את פעילות של האיבר. בין האיברים השונים, אנו מתמקדים במוח ובמחלות ופגיעות שאופייניות למוח.

פרופ' אורי נבו

בניין למחקר רב-תחומי, 411, טל' 6407542, nevouri@tauex.tau.ac.il

חקר מוח, דימות ממושקל דיפוזיה (Diffusion Weighted Imaging), כימות תנועת מולקולות מים בתאי עצב, ביו-פיזיקה של תאי עצב, עקה בתאי עצב,NMR  ודימות בשדה נמוך ולא הומוגני, מודלים של אוטואימיוניות ושאלת עצמי-זר במערכת החיסון.

פרופ' (אמריטוס) שמעון עבוד

בניין למחקר רב-תחומי, 306, טל' 6407397, abboud@tauex.tau.ac.il

עיבוד ספקטרלי, א.ק.ג., פעילות חשמלית, הלב, המוח, ניתוח אותות, ניתוח פלקטואציות, עיבוד תמונה, טל-רפואה, ביו-טכנולוגיה

פרופ' (אמריטוס) שמואל עינב

בניין למחקר רב-תחומי, 405, טל' 6409418, einav@tauex.tau.ac.il

זרימה, מערכות ביולוגיות, מערכת כלי הדם, הלב, עזרי לב, מודלים נומריים, גלי לחץ, מאמצי גזירה, רקמות ביולוגיות, הנדסת רקמות.

פרופ' מיקי שיינוביץ

בניין למחקר רב-תחומי, 412, טל' 6409451, mickeys@tauex.tau.ac.il

פיזיולוגיה של המאמץ, מערכת הלב וכלי הדם, מח עצם, איסכמיה, אוטם שריר הלב, אולטרא-סאונד, תרופות.

פרופ' נתן שקד

בניין למחקר רב-תחומי, 410, טל' 6407100, nshaked@tauex.tau.ac.il

מיקרוסקופיה וננוסקופיה אופטיות ביורפואיות, מערכות אינטרפרומטריות, דימות אופטי של ננו-חלקיקים בתאים ביולוגיים, חתימות אופטיות של סרטן ומחלת האלצהיימר.