פרופ' עמית גפן נמנה בין 100 המדענים המובילים בעולם בהנדסה ביו-רפואית

עפ"י דרוג אוניברסיטת סטנפורד ואלסוויר

31 אוקטובר 2021
פרופ' עמית גפן נמנה בין 100 המדענים המובילים בהנדסה ביו-רפואית

השבוע התבשרנו כי עפ"י דרוג אוניברסיטת סטנפורד ודרוג מאגר המידע של חברת אלסוויר פרופ' עמית גפן נמנה בין 100 המדענים המובילים בעולם בהנדסה ביו-רפואית (במקום 82).

הרשימה בקטגוריית של הנדסה ביו-רפואית מורכבת מ- 1360 מדענים ומדעניות מכל העולם כאשר קריטריון הכניסה אליה היה השתייכות ל-2% העליונים בתחום במדדים המקובלים של פרסומים וציטוטים.

פרופ' עמית גפן הוא איש סגל בכיר במחלקה להנדסה ביו-רפואית באוניברסיטת תל אביב ותחומי המחקר שלו כוללים בין היתר ביומכניקה ואדפטציה של רקמות ביולוגיות, ביומכניקה של מערכת השלד והשרירים, התנהגות מכנית של רקמות בריאות ושינויים בהתפתחות מחלות ופציעות.

פרופ' גפן ציין לאחר פרסום הדירוג כי מרגש ומספק לראות את עבודתו המדעית העוסקת במניעה וטיפול בפצעים לאורך שני עשורים, מיושמת בהרחבה ומתורגמת להנחיות קליניות בינלאומיות ובכך משנה את ההתייחסות לפצעים כרוניים בבתי חולים ומוסדות רפואיים אחרים בכל העולם. הדבר מעיד על החשיבות העצומה של מחקר ביו-הנדסי בתחום קריטי זה ברפואה, החשיבות הולכת ומתגברת ככל שהאוכלוסייה מזדקנת ומתרבה שכיחות מחלות כרוניות ובראשן סוכרת, המשפיעות על שכיחות פצעים כרוניים בכל המדינות המפותחות והמתפתחות.

קישור לדרוג