מבנה הלימודים

מבנה הלימודים

תכנית הלימודים בפקולטה להנדסה מכשירה את תלמידי התואר הראשון לשילוב מקצועי מיידי וגמיש בחיים המקצועיים והכלכליים של מדינת ישראל ומאפשרת לתלמידי התארים המתקדמים העמקה בתחומים מחקריים ומעשיים.

בלימודי התואר הראשון שש מגמות ותכניות לימודים, המקיפות את מכלול התחומים המקצועיים בהנדסה. במשך ארבע שנות לימוד מוקנים הכלים היסודיים ומקצועות תשתית ונערכים פרוייקטים מיוחדים בתחומים הרלוונטיים למגמות אלה.

הלימודים לתארים מתקדמים נערכים במסגרת מחלקות לימוד ומטרתם העמקת ידיעות והתמחות מעשית או מחקרית, בתחומים המסוימים האלה.

 

מגמות ותכניות הלימוד לתואר ראשון

הלימודים לקראת התואר הראשון (B.Sc) מתקיימים במסגרת המגמות והתכניות:

הנדסת חשמל ואלקטרוניקה

הנדסת חשמל ואלקטרוניקה ומדעי המחשב

הנדסת חשמל ואלקטרוניקה ופיזיקה

הנדסה מכנית

הנדסה מכנית ומדעי כדור הארץ עם הדגש בלימודי סביבה

הנדסה ביו-רפואית

הנדסה ביו-רפואית וביולוגיה עם הדגש במדעי המוח

הנדסת תעשייה וניהול

מדע והנדסה של חומרים

מדע והנדסה של חומרים וכימיה

 

מסלול ישיר לתואר שני

המסלול הישיר לתואר שני מיועד לתלמידים מצטיינים במיוחד בכל מגמות הלימוד.

מיון התלמידים מתבצע במהלך הסמסטר החמישי והתכנית מתחילה בסמסטר השישי. התלמידים יכולים לשלב בלימודיהם קורסים מהתואר השני ולסיים את לימודי התואר השני באופן מואץ (כשנה לאחר סיום התואר הראשון).

לימודי התואר השני מתחילים בסמסטר 7. התלמידים במסלול הישיר חייבים ללמוד בנתיב מחקרי עם עבודת גמר (תזה) ולהקדיש "זמן מלא" ללימודים.

תלמידים במסלול זה יקבלו מלגת קיום ופטור משכר לימודים על לימודי התואר השני.

בוגרי המסלול יוכלו להמשיך לקראת תואר שלישי בהנדסה או להשתלב בתעשייה עם ידע שלא ניתן לרכוש בלימודי התואר הראשון

 

בתי ספר/מחלקות הלימוד לתארים מתקדמים

הלימודים לקראת התואר השני (M.Sc) והשלישי (Ph.D), מתקיימים במסגרת בתי ספר ומחלקות:

בית הספר להנדסת חשמל

בית הספר להנדסה מכנית

התכנית להנדסת סביבה

המחלקה להנדסת תעשייה

המחלקה להנדסה ביו-רפואית

המחלקה למדע והנדסה של חומרים

 

תכנית לימודי חוץ - הנדסה

חלק מהקורסים לתואר שני פתוחים לציבור המהנדסים ולבעלי תואר ראשון במדעים, שמועסקים במוסדות מדע ובתעשייה.


 

הלימודים לקראת תואר ראשון

מטרת הלימודים לתואר ראשון היא להכשיר את תלמידי הפקולטה לפעילות מקצועית מיידית ולהקנות להם אופקים רחבים ומידה רבה של גמישות מקצועית.

תכנית הלימודים מבוססת על העקרונות החברתיים והטכנולוגיים של חברה מתפתחת, ומשלבת הוראה של יסודות ההנדסה עם חשיפה לבעיות תעשייתיות.

 

 

מבנה הלימודים

הלימודים לקראת תואר "בוגר אוניברסיטה בהנדסה" (B.Sc.) נערכים במסלול לימודים מורחב (חד-חוגי) ונמשכים שמונה סמסטרים או תשעה (פירוט - בתקנון הלימודים).

מתכונת הלימודים הרגילה לתואר ראשון היא תכנית לימודים מלאה. תלמיד, אשר מסיבה כלשהי, יבקש ללמוד בהיקף הקטן מ-75%,  יפנה בבקשה מראש לנציג המגמה בוועדה לענייני תלמידים.

הלימודים מתקיימים לפי תכנית לימודים המורכבת מלימודי מגמה, לימודי בחירה וחובות כלליים

 

סמסטרים 1-4: בארבעת הסמסטרים הראשונים ניתנת לסטודנטים הכנה ממצה ויסודית במתמטיקה (כולל שיטות אנליטיות ומספריות מתקדמות), בפיזיקה ובמקצועות התשתית ההנדסיים.

תכניות הלימודים במתמטיקה ובפיזיקה, נקבעו על ידי הפקולטה להנדסה ומוגשות כקורסי שירות על ידי המחלקות המתאימות באוניברסיטה.

 

סמסטרים 5-6:  מוקדשים ללימוד מקצועות תשתית בהנדסה, המיוחדים לכל אחת ממגמות הלימוד.

 

סמסטרים 7-8-9: מתמקדים בהעמקת הידע המקצועי שנרכש עד כה והרחבתו.

בסמסטרים האחרונים (6-7-8-9), מאפשרת תכנית הלימודים גמישות בבחירת הקורסים ומסלולי ההתמחות, בהתאם לנטיותיו האישיות של כל סטודנט. 

 

 

מועדי התחלת הלימודים

הפקולטה להנדסה מקיימת פתיחת לימודים בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה פעמיים בשנה: בסמסטר א' ובסמסטר ב'. לסמסטר ב' לא יתקבלו תלמידים המוגדרים כ"חסרי פיזיקה", אלא אם יעמדו בבחינת הסיווג שתתקיים לפני תחילת סמסטר ב' (פרטים בהמשך).

הלימודים בשאר המגמות נפתחים רק בסמסטר א'. הרישום לסמסטר ב' (סמסטר אביב) מתנהל על פי פרסומי אגף רשום ומנהל תלמידים.

 

 

תכנית הלימודים לתואר הראשון כוללת:

לימודי המגמה - מפורטים בתכניות הלימודים של המגמות להלן.

לימודי העשרה "כלים שלובים" - תכנית אקדמית המורכבת ממקבץ של קורסים בתחומים שונים. קורסי התכנית נחלקים לשתי קבוצות: "מזרח" – קורסים מתחומי מדעי החיים, רפואה, הנדסה ומדעים מדוייקים. "מערב" – קורסים מתחומי מדעי הרוח, החברה והאומנויות. חובה על כל תלמיד להשתתף בקורסים בהתאם למגמת הלימוד שלו. מידע על התכנית באתר התכנית: www.core.tau.ac.il

קורס בשפה האנגלית - החל משנה"ל תשע"ט , כל תלמיד מחוייב ללמוד קורס אחד בשפה האנגלית במהלך התואר כחלק מתכנית הלימודים (אין מדובר בקורס להשלמת רמת אנגלית של היחידה להוראת שפות).

חובות כללים -

אנגלית: על התלמיד להגיע לרמת "פטור" באנגלית עד תום הסמסטר השלישי ללימודיו בפקולטה. יוצאים מכלל זה עולים חדשים מארצות שאינן דוברות אנגלית (פירוט במבוא הכלל- אוניברסיטאי).

בחינת מיון בעברית: תלמידים בעלי תעודת בגרות שאינה ישראלית חייבים להיבחן בבחינת מיון בעברית (פירוט במבוא הכלל-אוניברסיטאי), ולהגיע לרמת "פטור" עד תום שנת הלימודים הראשונה.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>