תכנית הלימודים לתואר ראשון - הנדסה ורוח

הנדסה ורוח - הקבץ לימודים במדעי הרוח

ההקבץ מיועד לתלמידים מצטיינים,  שבסיום לימודיהם יעמדו בחזית המחקר והפיתוח הטכנולוגי ויהוו את מנהיגי העתיד הטכנולוגי של מדינת ישראל.

ידע בפילוסופיה, היסטוריה וספרות מאפשרים למהנדס לפרוץ את גבולותיו הקוגניטיביים, לפתח פרספקטיבות חדשות ולהוביל תהליכים טכנולוגיים בדרך של יזמות. פריצות דרך משמעותיות הן לעיתים שילוב של חדשנות טכנולוגית עם חזון שאינו טכנולוגי. לדוגמה: הרשתות החברתיות, חכמת ההמונים ומקומו של הענן בעולם החכם.

הקבץ הלימודים יתקיים במגמות: הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסה מכנית, הנדסה ביו-רפואית והנדסת תעשייה וניהול.

מבנה תכנית הלימודים:

תלמיד שיתקבל להקבץ הנדסה ורוח ילמד את תכנית הלימודים הרגילה של המגמה אליה יתקבל, כאשר בשנים ג' ו-ד' יהיה פטור מקורסי בחירה בהיקף של עד 12 ש"ס.

בנוסף לתכנית הלימודים בהנדסה, ילמד כל תלמיד חטיבה במדעי הרוח בהיקף של 32 ש"ס במסגרת התכנית הרב-תחומית. החטיבה תכלול 2 קורסי מבוא חובה, 12 קורסי ליבה ובחירה, רפרט וסמינריון.

לכל תלמיד בהקבץ ייקבע מנחה אישי שייעץ לו בבחירת הקורסים מתחום מדעי הרוח.

לימודי החובה בשנים א' ו-ב':

0662.1011.01 מבוא למחשבה הומאנית –  2 ש"ס – סמסטר א' שנה א'

0662.2119.01 פילוסופיה של הטכנולוגיה 2 ש"ס - בסמסטר ב' שנה א'

סדנה בכתיבה אקדמית – 2 ש"ס – שנה ב'

לימודי ליבה ובחירה (שנים ב-ד'):

הבחירה בקורסים מתוך הקבצי התכנית הרב-תחומית תיעשה בתאום עם יועץ התכנית, תוך היענות לסקרנות האינטלקטואלית של כל תלמיד ועמידה בדרישות הקדם של הקורסים.

סמינרים (שנים ג-ד):

כל תלמיד ישתתף בשני סמינרים בהתאם לתחומי הלימוד שבחר. באחד הסמינרים יכתוב עבודת פרו-סמינר בהיקף של כ-6-8 עמודים, ובשני יכתוב עבודת סמינר בהיקף של כ-20 עמודים.

תלמידים בהקבץ זה יהיו פטורים מלימודים בתכנית "כלים שלובים".

ציון הגמר לתלמידי התכנית ישוקלל באופן הבא: 85% מהציון הסופי יהיו קורסי הנדסה, 15% מהציון הסופי יהיו קורסי החטיבה במדעי הרוח.