חוקרים מהפקולטה להנדסה משחקים באש

מחקר משותף של אוניברסיטת תל אביב ומפא"ת יסיע לביצועים הגופניים של לוחמי האש בישראל.

04 אוקטובר 2021
בתמונה: השותפים למייזם בישיבת ההתנעה שנערכה במרכז לכבאות והצלה בראשון לציון. פרופ' שיינוביץ חמישי משמאל.

לוחמי האש הם לוחמים לכל דבר. הם עוסקים בכיבוי שריפות, בטיפול בחומרים מסוכנים, וחילוץ לכודים מהריסות של מבנים, בורות וכיוצא בזה. כתוצאה מכך הם עוברים ממצב מנוחה למאמץ, ולפעמים קשה מאוד, תוך דקות. הם נושאים ביגוד מגן וציוד שלפעמים יכול כמעט להכפיל את משקל גופם. לדבר זה יש השלכות קשות על יכולת לוחם האש, על הביצועים שלו, על העייפות ועל ההתאוששות.

לאחרונה הוקם צוות רב תחומי ממפא"ת (הרשות לפיתוח אמצעי לחימה), הרשות לכבאות והצלה בישראל ואוניברסיטת תל אביב בכדי לשתף פעולה במחקר ובבדיקות של לוחמי אש תחת מנעד רחב של מצבים.

המחקר עצמו מובל על ידי פרופ' מיקי שיינוביץ מהמחלקה להנדסה ביו-רפואית ומכון סילבן אדמס לספורט – מכון העוסק בבדיקות ובמחקר של ספורטאים במטרה לשפר את ביצועיהם. "אנו מניחים כי ייחודיות המכון החדש שבאוניברסיטה יאפשר ביצוע בדיקות ומחקרים שישפרו בעתיד את המוכנות של לוחמי האש" מסביר פרופ' שיינוביץ.