תואר כפול בהנדסה ביו-רפואית ובביולוגיה עם הדגש במדעי המוח - תשפ"ב

• תוכנית הלימודים
  • קורסים שנתיים
  • קורסי בחירה הנדסה

הפקולטה להנדסה, בשיתוף עם הפקולטה למדעי החיים ובית הספר סגול למדעי המוח מאפשרים לתלמידות.ים מצטיינות.ים ללמוד במסגרת מסלול לתואר ראשון כפול.

בסיום התואר יוענק לבוגר.ת שני תארים במקביל:

תואר ראשון (B.sc) בהנדסה ביו-רפואית ותואר ראשון B.sc)) בביולוגיה עם הדגש במדעי המוח.

מבנה התוכנית

תוכנית הלימודים נמשכת ארבע וחצי שנים, עם אפשרות לסיים בארבע שנים.

התוכנית מבוססת על תכניות הלימוד לתואר ראשון בהנדסה ביו-רפואית ובביולוגיה ובנוסף קורסים ייעודיים במדעי המוח.

התוכנית כוללת קורסים במתמטיקה, בפיזיקה ובהנדסה (שיינתנו בפקולטה להנדסה) וקורסים בביולוגיה ובפרט בתחום המוח, שיינתנו בפקולטה למדעי החיים ובבית הספר למדעי המוח.

שנות הלימוד המתקדמות (ג'- ד') כוללות קורסים ייחודיים שיעסקו בשיטות מתמטיות ופיזיקליות לחקר מוח (ביופיזיקה, חישוביות עצבית, טכנולוגיות דימות, רישום פעילות מוח) ובכלל זה פרויקט מחקר/פיתוח רב תחומי בתחום המוח.

סה"כ הנדסה ביו-רפואית:  139 ש"ס (נק"ז 133-137)

סה"כ ביולוגיה ובמדעי המוח: 106 ש"ס

סה"כ שעות לתואר: 245 ש"ס

תנאי מעבר משנה לשנה

המעבר מסמסטר לסמסטר בפקולטה להנדסה מותנה בעמידה בציון ממוצע של 70 לפחות בקורסי ההנדסה, בכפוף לתקנון הפקולטה להנדסה.

המעבר משנה לשנה בקורסי הביולוגיה מותנה בעמידה בציון ממוצע של 80 לפחות.

במידה ותלמיד.ה יקבל ציון נכשל באחד הקורסים, ייערך דיון בוועדת ההוראה היחידתית בנוגע להמשך הלימודים בתוכנית. שני ציוני נכשל יהוו סיבה להפסקת הלימודים בתוכנית.