הנדסת חשמל ופיזיקה (תואר משולב) -תשפ"ב

• תוכנית הלימודים
  • מסלולי בחירה

סה"כ שעות בתוכנית 223 ש"ס

תוכנית הלימודים בפיזיקה ובהנדסת חשמל מופעלת במשותף על ידי בית הספר לפיזיקה ולאסטרונומיה והפקולטה להנדסה - התוכנית להנדסת חשמל. מטרת שילוב לימודים זה היא להכשיר עתודת חוקרות וחוקרים, מהנדסות ומהנדסים, אשר חלקם.ן ימשיכו בלימודים לתארים גבוהים, ואשר תוכל לתפוס תפקיד חשוב הן במחקר האקדמי המדעי והן בפיתוח והנהגה של התעשייה עתירת הטכנולוגיה בישראל. משך הלימודים הוא ארבע שנים, ובסיומן תוענק לבוגרים.ות תעודה סיום אחת של תואר ראשון (B.Sc.) בפיזיקה ובהנדסת חשמל.

תלמידות.ים שיבקשו לסיים את לימודיהם.ן עם תואר כפול (כלומר שני תארים במקביל - תואר ראשון בהנדסת חשמל ותואר ראשון בפיזיקה) יידרשו להוסיף 12 שעות לימוד בקורסים בפיזיקה ובהנדסת חשמל, מעבר לתוכנית המופיעה בידיעון (223 שעות + 12 שעות).
מכסת השעות משתנה בעקבות שינוי תוכנית הלימודים והתעריף בכל ש"ס יעודכן בהתאם למכסת הלימודים הנדרשת בכל אחד מהתארים בתואר הכפול בעת המעבר.

תלמידות.ים  שיהיו מעוניינות.ים באפשרות זאת יוכלו להגיש בקשה למעבר למסלול תואר כפול החל מהסמסטר השלישי ללימודיהם.ן. הקבלה מותנית בציון ההתאמה של התלמיד.ה ובמספר המקומות בתוכנית. קריטריון הקבלה יהיה גבוה מזה המקובל בשתי התוכניות הנפרדות.

מבנה תוכנית הלימודים

תוכנית הלימודים המומלצת מבוססת על שילוב קורסים הניתנים על ידי בית הספר לפיזיקה ואסטרונומיה (מספרי קורסים xxxx.0321) וקורסים המוצעים לתלמיד.ה המגמה להנדסת חשמל (מספרי קורסים xxxx.0512). את דרישות הקדם ואת תכני הקורסים ניתן למצוא בידיעוני הפקולטה למדעים מדויקים והפקולטה להנדסה.

עומס הלימודים הממוצע גבוה במקצת מהעומס הנהוג בתוכניות הנפרדות לתואר בוגר.ת בפיזיקה ולתואר בוגר.ת בהנדסת חשמל (חסכון מסוים בשעות הלימוד מתאפשר על ידי שילוב קורסים חופפים המוצעים בשתי התוכניות).

מכסת השעות המינימלית בתוכנית זו היא 223 שעות סמסטריאליות, בסמסטר השישי בוחר כל תלמיד.ה שני מסלולי התמחות. התלמידות.ים  שיבחרו במסלול החדש של תקשורת ואינפורמציה קוונטית יבחרו בנוסף, מסלול אחר בתחום האלקטרוניקה הפיזיקלית (אלקטרואופטיקה, התקנים אלקטרוניים, או אלקטרומגנטיות וקרינה).
שאר התלמידות.ים  יבחרו מסלול אחד בתחומי האלקטרוניקה הפיזיקלית ומסלול נוסף כלשהו מבין מסלולי הבחירה המוצעים במגמה להנדסת חשמל.

בסמסטרים 6, 7 ו-8 התלמידות.ים נדרשים ללמוד קורסי בחירה בפיזיקה או בהנדסה. קורסים אלה מאפשרים להשלים מסלול נוסף מבין מבחר המסלולים המוצעים בהנדסת חשמל.

תלמידות.ים בתוכנית המצטיינות.ים יוכלו לבצע פרויקט מחקר, אותו יתחילו בשלב מוקדם של הלימודים.

תנאי מעבר משנה לשנה

מצב לימודים תקין בכל הקורסים וממוצע ציונים 70 ומעלה בנוסף לתנאים המפורטים בתקנון.