התוכנית להנדסה מכנית - תשפ"ב

• קורסי ליבה
  • מסלולי התמחות
  • רשימת פטורים לבעלי תואר הנדסאי

תפקידם וייעודם של המהנדסות והמהנדסים המכניים נמצאים בתהליך מתמיד של התחדשות. הכשרתם מאפשרת להם לעסוק במגוון רחב של תפקידים בנושאים הכוללים: מחקר ופיתוח, תכנון, ייצור, ניהול הנדסי ואחזקה. ההכשרה הבסיסית שמקנים הלימודים במגמה להנדסה מכנית מאפשר לבוגרים ולבוגרות לעסוק בקשת רחבה של תחומים, כגון: הנדסת אווירונאוטיקה, הנדסת אניות ואוקינוגרפיה, הנדסה גרעינית, הנדסה אזרחית, הנדסת חומרים, הנדסת סביבה, הנדסת מכטרוניקה ורובוטיקה, זיווד אלקטרוני, הנדסת מחשבים והנדסה ביו-רפואית, בנוסף לתחומים הקלאסיים של ההנדסה המכנית.

בעידן המודרני ההנדסה המכנית מושפעת באופן מכריע מהתפתחות אמצעי המחשוב. כלי רכב, מטוסים, כלי שייט, רובוטים, מכונות ייצור, תחנות כוח, מערכות מיזוג אוויר ולעיתים אף מבנים כגון גשרים, סכרים ובניינים חכמים - מופעלים, מבוקרים ומתוחזקים בעזרת מחשב. תהליכים רבים בתעשייה בת זמננו נמצאים תחת בקרה ממוחשבת.  גם התיכון וגם הייצור המכני נעשים כיום בכלים ממוחשבים (תיב"ם). במקביל לתכנון המכני הקלאסי מתפתח בשנים האחרונות שטח חדש של תכנון מכטרוני. המכטרוניקה, המשלבת מכניקה, אלקטרוניקה ומחשבים, היא פועל יוצא של מהפיכת המחשוב.

חומר הלימודים המעודכן ומעבדות מתקדמות, כגון: מעבדות המחשוב, הבקרה, הרובוטיקה, המכטרוניקה, המעבדה להדמיית זרימה ממוחשבת, המעבדה הניסיונית והחישובית של תכנון תרמי של ציוד אלקטרוני, הגרפיקה הממוחשבת והתיב"ם, מאפשרים לתלמיד.ה לרכוש ידע במחשבים וללמוד את השפעתם על ההנדסה המכנית, הן בהקשר של שילוב מחשב ומכונה והן בהקשר של תיכון בעזרת מחשב.

תוכנית הלימודים

תוכנית הלימודים בתוכנית להנדסה מכנית הותאמה לצרכי העידן המודרני, תוך מתן גמישות בחירה אישית בנושאים רב-תחומיים רבים. מתוך שמונת הסמסטרים (ארבע שנים), כחמישה סמסטרים מוקדשים למקצועות חובה הכוללים: מקצועות יסוד במכניקה, מתמטיקה, מחשבים, פיזיקה, כימיה, חומרים, חשמל, אלקטרוניקה וכלכלה. החל מהסמסטר החמישי בוחר התלמיד.ה במסלולי התמחות.

לתלמיד.ה מוצעים שמונה מסלולי התמחות. הבחירה האישית של התלמיד.ה במסלולי ההתמחות בהתאם לנטיותיו, תורמת לעיצוב אישיותו המקצועית ומאפשרת לו העמקה וביסוס הידע התיאורטי והמעשי שלו. במסגרת הפרויקט השנתי המבוצע בשנת הלימודים האחרונה, ניתנת הזדמנות לתלמיד.ה להוכיח את כישוריו ואת הידע שצבר הלכה למעשה בנושא הקרוב ללבו, ובהנחיית מהנדסים מומחים מהתעשייה. לתלמידים.ות מצטיינים.ות.ות עשויה להיפתח האפשרות לעסוק בפרויקט מחקר ופיתוח בהנחיית חוקר מתוך חברי הסגל האקדמי.

זכאות לתואר

על מנת להיות זכאי לתואר, נדרש.ת התלמיד.ה לצבור לפחות 185.5 שעות לימודי מגמה, החל משנת הלימודים תשפ"ב, מתוכן 8 שעות קורסי העשרה (4 שעות קורסים הומניים + 4 שעות קורסים במסגרת מרכז היזמות/"מתחברים פלוס", קורסים אילו הן חלק ממכסת השעות לתואר והציון בהם נכנס לממוצע)

​בוגר.ת התוכנית יקבלו:

תואר ראשון (B.Sc.) בהנדסה מכנית