התוכנית להנדסת מחשבים - תשפ"ב

• מסלולי התמחות בתחום הנדסת חשמל
  • פרויקט מחקר למצטיינות.ים
  • רשימת פטורים לבעל תואר הנדסאי

תוכנית הלימודים בהנדסת מחשבים משותפת לבית הספר להנדסת חשמל ולבית הספר למדעי המחשב ומיועדת להכשיר מהנדסות ומהנדסים בעלי.ות ידע רחב בחומרה ותוכנה, שיהוו את הדרג המוביל במחקר ובפיתוח בתעשיות ה-High Tech של שנות האלפיים. בוגרי.ות התוכנית יוכלו להשתלב בתעשיות עתירות הידע במגוון רחב של עיסוקים הנדסיים-מדעיים בהנדסת מחשבים ותוכנה.

מבנה תוכנית הלימודים

תוכנית הלימודים מדגישה את הבסיס התאורטי-מדעי של מקצועות הלימוד ומקנה לבוגר.ת את הכלים להתמודד עם טכנולוגיות עכשוויות ועתידיות. בנוסף, בוגרי.ות התוכנית יוכלו להשתלב בלימודים לתארים מתקדמים ובמחקר בתחומי  ההנדסה השונים ובמדעי המחשב.

חלק ראשון

מוקדש להקניית התשתית הפיזיקלית והכלים המתמטיים הדרושים לתלמידים.ות בהמשך לימודיהם.ן ובפעילות העתידה כמהנדסים.ות וכחוקרים.ות, וללימוד מקצועות בסיסיים במדעי ההנדסה ובמדעי המחשב.

חלק שני

מיועד להרחבת התשתית ולהעמקתה במקצועות המיוחדים להנדסת מחשבים ולתוכנה, ובמקצועות רלוונטיים בהנדסת חשמל ובמדעי המחשב, שמהווים את בסיס הידע המשותף לכל העוסקים במקצוע. במסגרת החלק הזה של תוכנית הלימודים, התלמידים.ות יוכלו להתמחות במגוון תחומים, השייכים לספקטרום שבין הנדסת חשמל למדעי המחשב והממשק ביניהם. אלו כוללים: חומרה, תקשורת, עיבוד אותות, בקרה, רשתות מחשבים, אבטחת מידע, הנדסת תוכנה, מדעי המידע (כולל למידה חישובית), תיאוריה של מדעי המחשב ועוד.

תנאי מעבר משנה לשנה

מצב לימודים תקין בכל הקורסים וממוצע ציונים 70 ומעלה בנוסף לתנאים המפורטים בתקנון.

סדר הלימודים

משך הלימודים ארבע שנים. תקנון הלימודים, עבודות ובחינות, מעבר משנה לשנה, מרכיבי ציון הגמר ושקלולם והמשך הלימודים לתואר שני ולתואר שלישי הם כנהוג בתוכניות הלימודים בפקולטה להנדסה ובבית הספר למדעי המחשב.

התלמידים.ות רשומים כתלמידים.ות בשתי הפקולטות, בפקולטה למדעים מדויקים ובפקולטה להנדסה  ומקבלים את התואר משתי הפקולטות.

התלמידים.ות יירשמו לקורסים באמצעות מזכירות התלמידים.ות של כל פקולטה בהתאם להנחיות.

זכאות לתואר

הסטודנט נדרש לצבור 192 שעות לפחות מתוכם 4 שעות של קורסים הומניים.

קורסי ההתמחות מהווים 45 שעות מתוך מכסה זאת, והם יתחלקו  בין הנדסת מחשבים.

על התלמיד.ה להשלים את מספר השעות הנדרשות למכסה של 192 ש"ס לתואר (מקורסי בחירה של הנדסה ו/או מדעי המחשב)

בוגרי.ות התוכנית יקבלו תואר ראשון (B.Sc.) בהנדסת מחשבים