קורס הכנה במתמטיקה ובחינת סיווג במתמטיקה- הפקולטה להנדסה

להתחיל את הלימודים ברגל ימין!
18 ינואר 2018
בחינות סיווג במתמטיקה וקורס הכנה

הידע המתמטי הנרכש בקורסי המתמטיקה, הנלמדים בעיקר בשנים הראשונות ללימודים, מהווה את הבסיס לכלל הלימודים בפקולטה להנדסה. בשנים האחרונות אנו נוכחים לדעת כי חלק ניכר מהמתקבלים ללימודים מתקשים, במיוחד בתחילת לימודיהם, להגיע לרמה ולקצב הלימוד הנדרשים בקורסי המתמטיקה השונים. לכן אנו ממליצים מאוד לכל הסטודנטים אשר התקבלו ללימודים, או עתידים להתקבל ללימודים (כולל סטודנטים בעלי בגרות במתמטיקה ברמה של 5 יחידות) להשתתף בקורס הכנה במתמטיקה, אותו פתחנו בשיתוף ביה"ס למתמטיקה.

מטרת הקורס לרענן ולהשלים את הידע המתמטי של המתקבלים ובעיקר לחשוף אותם לצורת החשיבה המתמטית ולמושגי המתמטיקה הנדרשים בלימודים. זאת כהכנה לקראת הדרישות הלימודיות והרמה הגבוהה בקורסי המתמטיקה באוניברסיטה. קורס ההכנה מסייע בצמצום "ההלם" הראשוני לנוכח הדרישות בקורסי המתמטיקה בשנה הראשונה ללימודים,ומסייע לכניסה "ברגל ימין" ללימודים. מהניסיון שהצטבר, סטודנטים אשר השתתפו בקורסי ההכנה, השתלבו ביתר הצלחה במסגרת הלימודים האוניברסיטאית.

הקורס כולל 9 מפגשים בני 4 שעות בקבוצות קטנות (עד 30 תלמידים).

תכנית הלימודים:

תורת הקבוצות (בסיסית)

לוגיקה בסיסית

אינדוקציה

טריגו לוגריתמים וחזקות

אי שוויוניים

מספרים מרוכבים

פונקציות על קבוצות סופיות

קומבינטוריקה

שיעור מסכם לקראת המבחן

מועדי הקורסים הקרובים:

אביב 2018  18/5/2018-9/3/2018 בימי שישי בשעות 9:00-13:00 (לא יתקיימו לימודים בחופשת פסח) מבחן הסיווג יתקיים ביום ו' 25/5/2018 בשעה 9:00

קיץ 2018

מחזור ראשון: 1/7/18 – 29/7/18 בימים א' ו- ה' בשעות 15:00-19:00                                  מבחן הסיווג יתקיים ביום ה' 2/8/2018 בשעה 15:00

מחזור שני: 2/8/2018 – 30/8/2018 בימים א' ו- ה' בשעות 15:00-19:00                              מבחן הסיווג יתקיים ביום א' 2/9/2018 בשעה 15:00

פתיחת קורס ההכנה מותנית במספר הנרשמים.

עלות וסדרי הרשמה

עלות קורס ההכנה במתמטיקה היא 795 ₪. סטודנט שרשום לקורס ההכנה זכאי לגשת למבחן הסיווג בסוף הקורס ללא תשלום נוסף, ולמבחנים נוספים בתשלום של 50 ₪ לכל מבחן נוסף.

ניתן לגשת למבחן סיווג גם ללא השתתפות בקורס ההכנה. במקרה זה עלות השתתפות במבחן סיווג היא 175 ₪.

פרטים על הקורס:

פרטים נוספים ניתן לקבל אצל:

ורד דבורי, מזכירת סטודנטים בפקולטה להנדסה, טל' 03-6408489

דוא"ל:  veredd@tauex.tau.ac.il

רכזת הקורס בביה"ס  למדעי המתמטיקה:

דוא"ל: go2math@tauex.tau.ac.il

בחינת הסיווג

כל המתקבלים לפקולטה להנדסה שסיימו בגרות של  4 יחידות לימוד במתמטיקה, יחויבו לעבור בחינת סיווג במתמטיקה אשר תתקיים בשלושה מועדים שונים במהלך הקיץ. הבחינה מתבצעת באחריות ביה"ס למתמטיקה ובשיתוף הפקולטה להנדסה. ניתן להתרשם מהידע הנדרש לעמידה בבחינות מעיון במבחני הדוגמה המפורסמים באתר....

על מנת לסייע למתקבלים להתכונן לבחינת הסיווג, מוצע להם להשתתף בקורס ההכנה למתמטיקה. ההשתתפות בקורס אינה חובה, אך היא מומלצת בעיקר לנדרשים לעבור את הבחינה, כמו גם לכלל המתקבלים כהכנה ללימודים בכלל ולקורסי המתמטיקה בפרט.

הקורס יתקיים בשני מועדים במהלך הקיץ לפני תחילת שנת הלימודים (המעוניינים להשתתף יוכלו לבחור באחד משני המועדים, על פי המועד המתאים להם). בסיום כל קורס תתקיים בחינה. מועד בחינה נוסף, ללא קורס, יתקיים כשבוע לפני תחילת הלימודים. על המועדים תפורסם הודעה.

מתקבלים לפקולטה להנדסה, שסיימו 4 יח"ל במתמטיקה ולא קבלו ציון "עובר" בבחינת הסיווג במתמטיקה עד תחילת שנה"ל, יוכלו להתחיל את לימודיהם במעמד על תנאי. פירוש הדבר הוא כי ילמדו תכנית לימודים מצומצמת ויחויבו לעמוד בבחינת הסיווג במתמטיקה בציון עובר עד סוף הסמסטר הראשון ללימודים. מתקבלים אלו יגישו בקשה לוועדת הקבלה ויקבלו אישור בכתב על תכנית הלימודים והתנאים בהם עליהם לעמוד. את הבקשה יש לשלוח לכתובת: kabalahand@tauex.tau.ac.il