התנדבות מדעית בבית הספר אל עומריה בכפר קאסם

סגל וסטודנטים מהמחלקה להנדסה ביו רפואית חושפים את עולם המדע לילדי בית ספר יסודי

02 יולי 2019

אוניברסיטת תל-אביב מחויבת ומאמינה בעשייה חברתית. אנחנו פה בפקולטה להנדסה מעודדים את הסטודנטים שלנו ואנשי הסגל למעורבות חברתית והשפעה מדעית בקהילה. בכל שנה מתקיימים בקמפוס עשרות פרויקטים שפועלים בתוך היחידות השונות ונוצרים מתוך יוזמות של סגל ושל סטודנטים, אנשי חזון ומעשה בתחום החברתי-קהילתי-סביבתי.

החודש חברי סגל וסטודנטים מהמחלקה להנדסה ביורפואית יצאו לפעילות התנדבותית בבית הספר אל עומריה בכפר קאסם, פעילות שנייה מתוך סדרה קצרה של 3 מפגשים, שהיוו פיילוט התנסות ראשוני כבסיס לשנים הבאות. הפעילות הפעם נועדה לתלמידי שכבת ו' אשר חשפה אותם לעולם של הדפסות תלת מימדיות, למידה על גלים, גלים אלקטרומגנטיים, אופטיקה, קרינת חום, תעתועי ראיה, רישום חשמלי של אותות לב ומוח ( (EEG &ECGוהדגמות מדעיות כגון הכנת גלידה בעזרת חנקן נוזלי שעשתה לכולם טעם וחשק לעוד.

תודות

כל הפעילויות מתקיימות בשיתוף עם מתחברים+ והיחידה לנוער שוחר במדע של אוניברסיטת תל אביב ועמותת תובנות בחינוך

אנו מודים לכל מי שנטל חלק בהתנדבויות עד כה:

• לתלמידים: רולה (שתיאמה את כל האירועים וגם הדריכה), דקל, מתן, ג'אנט, נמרוד, יפתח, שמחה, נועה, עידן ומעיין.
  • לחברי הסגל שלנו שגם בפעילות הזו, כמו ברבות אחרות, עזרו בעבודה מאחורי ולפני הקלעים: ד"ר תמיר גבאי, רותי גוטליב, ענת אוסקר וד"ר. גילי ביסקר.

המשך פעילות

"התחלנו בתיאום הפעילויות לשנה הבאה ולהמשכה, הן מול תלמידי כפר קאסם והן מול תלמידי תיכון רמות בבת-ים (שכבר קיימנו עימם פגישת הכרות ראשונה)" כך מספר פרופ' אורי נבו, ראש המחלקה להנדסה ביורפואית.